Βαλβέρδε: «Δεν τελείωσε τίποτα, να συνεχίσουμε δυνατά...»

Βαλβέρδε: «Δεν τελείωσε τίποτα, να συνεχίσουμε δυνατά...»

Για τον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζεται το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με τον Άρη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το νικηφόρο 3-0 του Ολυμπιακού επί του Άρη στο Φάληρο υπογράμμισε ότι η ομάδα του πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια άριστη αμυντική λειτουργία, τόσο στα ματς πρωταθλήματος, όσο και στο Europa League προκειμένου να έχει επιτυχίες και σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Παράλληλα ο 48χρονος Ισπανός προπονητής των πρωταθλητών τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από τους παίκτες που χρησιμοποίησε, ενώ τόνισε πως δεν έχει κανένα παράπονο από την αντιμετώπιση του κόσμου προς τα πρόσωπό του από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και γι’ αυτό κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε να γεμίζει με χαρά τους φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας…

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Σήμερα το ματς είχε δύο μέρη υπήρχε διαφορά στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανώτεροι από τον Άρη και μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει περισσότερα γκολ απ’ ότι το 2-0 και να είχαμε μεγαλύτερη διαφορά. Στο δεύτερο έπεσε αρκετά ο ρυθμός ήμασταν αργοί και αυτό έχει να κάνει με τα δύο ματς που έρχονται, αλλά και με το ταξίδι που προηγήθηκε. Ο Άρης με 10 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο απειλητικός απ’ ότι στο πρώτο που αγωνιζόταν με 11».

Δώσατε εσείς την εντολή επειδή ακολουθούν τα ματς ή οι παίκτες για αυτοσυντήρηση έριξαν τον ρυθμό;

«Συζητήσαμε στο ημίχρονο για αυτό και από τη στιγμή που προηγούμασταν 2-0 και έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα μπροστά και είπαμε ότι εξαιτίας της κούρασης που έχουμε ότι δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τον ρυθμό σε αυτό το επίπεδο, θέλαμε να παραμείνουμε σε υψηλό ρυθμό, αλλά όχι στον ίδιο για να κάνουμε οικονομία για τη συνέχεια. Πιστεύω όμως ότι υποσυνείδητα και οι παίκτες κατέβασαν λίγο τον ρυθμό όπως και ο κόσμος σκεφτόταν τα επόμενα δύο ματς και ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούμε και έτσι κατέβηκε υπερβολικά ο ρυθμός. Παρόλα αυτά πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια, να συνεχίζεις να παίζεις όπως παίζαμε εμείς στο α’ είναι πολύ δύσκολο».

Ο Ολυμπιακός έχει 10 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να έχει δεχτεί γκολ, που μπορεί να φτάσει;

«Μέχρι το τέλος θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχουμε δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια και αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο. Στο Europa League αν θες να κερδίζεις πρέπει να κρατάς το μηδέν στην άμυνά σου. Έχουμε δύσκολο ματς την Πέμπτη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι».

Είδαμε μία ενδεκάδα με αλλαγές, είστε ικανοποιημένος;

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, είχα σκεφτεί την Πέμπτη, όταν σχεδίαζα την ομάδα, να έχω παίκτες και για σήμερα για να βοηθήσουν και έτσι όπως στάθηκε η ομάδα σήμερα ήταν θαυμάσιο».

Δηλαδή έχετε ήδη κατασταλάξει στο σχήμα της Πέμπτης και στο ματς με τον ΠΑΟ;

«Όχι, δεν σημαίνει κάτι τέτοιο αυτό. Έχουμε τέσσερις ημέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε αν είπα κάτι τέτοιο για την προηγούμενη εβδομάδα το είπα γιατί είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι και έτσι υπήρχε κούραση μεγάλη. Έχω κάποια ιδέα για την Πέμπτη αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτά τα δύο ματς είναι καθοριστικής σημασίας».

Επειδή μιλάτε για κούραση, σας ανησυχεί αυτό ενόψει των δύο ματς;

«Με απασχολεί, αλλά μου αρέσει κιόλας να έχω τέτοιου είδους προβλήματα γιατί σημαίνει ότι έχουμε πολλά ματς να δώσουμε και πάει να πει ότι πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Μου άρεσε που κερδίσαμε σήμερα γιατί έτσι πάμε με υπεροχή κόντρα στον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι έχουμε να προβληματιστούμε για το ματς με τη Μέταλιστ πάει να πει ότι τα πάμε καλά και σε αυτή τη διοργάνωση».

Ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομά σας, θέλετε να δώσετε κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό;

«Δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο από το πώς μου συμπεριφέρεται ο κόσμος από την πρώτη ημέρα, ακόμη και στις άσχημες στιγμές είναι στο πλευρό μου και της ομάδας και προσπαθώ να τους το ανταποδώσω με τη δουλειά μου στο γήπεδο για να τους δίνω ικανοποίηση πιστεύω ότι το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω όπως και οι παίκτες».

Νωρίτερα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε μιλήσει στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, που μετέδωσε τηλεοπτικά την αναμέτρηση με τον Άρη χαρακτηρίζοντας τπν Ολυμπιακό «εξαιρετική ομάδα όταν ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι γρήγορος»...



Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved