Λεονάρντο: «Νίκη για τον κόσμο»

Λεονάρντο: «Νίκη για τον κόσμο»

Η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι κάτι σαν... αυτοσκοπός για την ΑΕΚ ώστε να δώσει χαρά στον κόσμο της, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Λεονάρντο.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης της Ενωσης που μίλησε στο match program του σημερινού ντέρμπι. Αναφέρθηκε στον Ζίκο, τον οποίο είχε ως πρότυπο, στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια, στη δική του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο η επικράτηση επιβάλλεται...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεονάρντο

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ψυχολογία της ομάδας ενόψει ντέρμπι μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα;

«Η ψυχολογία μας παραμένει καλή, προερχόμαστε από δύο καλές εμφανίσεις αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε και κοιτάζουμε τα λάθη μας για να μην τα επαναλάβουμε. Προσπαθούμε να παραμείνουμε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται και περιμένουμε με ανυπομονησία το ντέρμπι».

Με βάση την εικόνα των τελευταίων δύο αγώνων θεωρείς ότι αξίζαμε περισσότερους βαθμούς;

«Όπως ανέφερα και πριν, τα δύο τελευταία αποτελέσματα μας αδικούν. Με τις εμφανίσεις μας κυρίως στα πρώτα ημίχρονα με ΟΦΗ και Άρη αξίζαμε να προηγούμαστε 3-0, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και αρχής γενομένης από το ντέρμπι να αξιοποιήσουμε τις πρώτες ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν, για να μην τρέχουμε στο τέλος να γυρίσουμε το ματς».

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το αποψινό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού;

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε ένα τέτοιο ντέρμπι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το 95ο λεπτό. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό δεχθήκαμε δύο εύκολα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν σοβαρευτήκαμε και ξαναβρήκαμε τη συγκέντρωση μας παραλίγο να πάρουμε την ισοπαλία. Σε αυτόν τον αγώνα δεν έχουμε περιθώριο χαλάρωσης ούτε για ένα λεπτό».

Έχεις σκοράρει στα δύο τελευταία ματς που έπαιξες απέναντι στους πράσινους, έχεις πίστη ότι θα βρεις την ευκαιρία να το κάνεις και σήμερα;

«Τόσο εγώ όσο και όλη η υπόλοιπη ομάδα προσπαθούμε να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε μέχρι την Κυριακή και μακάρι ο Θεός να μου δώσει την ευκαιρία να σκοράρω ξανά κόντρα στον αντίπαλό μας. Ωστόσο το πιο σημαντικό για εμένα είναι να πάρουμε τη νίκη, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε κερδίσει κανένα από τα φετινά ντέρμπι».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να πραγματοποιήσει τόσο καλή χρονιά μετά από ένα καλοκαίρι αμφισβήτησης;

«Από την προετοιμασία έβαλα στο μυαλό μου ότι θέλω φέτος να είναι η χρονιά μου και πάλεψα με τη δύναμη που μου δίνει ο Θεός κάθε μέρα. Πραγματοποίησα το καλύτερο εξάμηνο της καριέρας μου, βοήθησα την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο θέλω να ξεχνάω όλα τα προβλήματα και να συγκεντρώνομαι αποκλειστικά στη μπάλα».

Στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει σημειώσει μόλις έξι γκολ, που οφείλεται το επιθετικό πρόβλημα;

«Δεν πιστεύω ότι έχουμε επιθετικό πρόβλημα γιατί διαθέτουμε καλούς παίκτες μπροστά, αυτό που μας λείπει στον δεύτερο γύρο είναι η τύχη, γιατί έχουμε χάσει κάποια γκολ που πραγματικά δεν χάνονται. Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και όποιος από εμάς βρεθεί μπροστά στο τέρμα του θα έχει την ηρεμία να σκοράρει».

Θεωρείς ότι υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρει η ομάδα να συμμετάσχει στα play-off και συνεπακόλουθα να μείνει εκτός Ευρώπης;

«Για εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο γιατί είμαστε καλή ομάδα. Δουλεύουμε σωστά και πρέπει να μας βγουν κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, γιατί όπως είδατε στα δύο τελευταία ματς είχαμε εξαιρετική απόδοση, αλλά όταν δεν σκοράρεις δεν παίρνεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ξεχωρίζεις κάποια από τις πάνω από 100 εμφανίσεις σου με την κιτρινόμαυρη φανέλα;

«Πιστεύω ότι η καλύτερη εμφάνιση μου με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν στο παιχνίδι με την Στουρμ Γκρατς στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά δυστυχώς ηττηθήκαμε. Μια ακόμα αναμέτρηση που δεν θα ξεχάσω ήταν η φετινή κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου πέτυχα το μοναδικό γκολ μας».

Ποιος ποδοσφαιριστής ήταν το πρότυπό σου στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

«Ο πατέρας μου είχε πολλές κασέτες με παλιούς αγώνες του Ζίκο και συνεχώς τα  βλέπαμε μαζί. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου είχα στο μυαλό μου αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιριστή και μπορώ να πω ότι ο Ζίκο θα είναι πάντα το ίνδαλμα μου».

Έχεις όνειρο να αγωνιστείς σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού και αν ναι, σε ποιο;

«Ο κάθε παίκτης έχει στόχο να αγωνιστεί μια ημέρα σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα,. Όταν ήμουν μικρός είχα όνειρο να παίξω μπάλα στην Ευρώπη και πλέον είμαι εδώ στην Ελλάδα, αύριο μπορεί να είμαι σε κάποια άλλη χώρα αλλά το μέλλον μου είναι στα χέρια του Θεού γιατί μόνο αυτός ξέρει που θα βρισκόμαστε».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Εμείς σαν ποδοσφαιριστές θα δώσουμε τα πάντα για αυτή τη φανέλα. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί με αυτή την κατάσταση και πρέπει να κάνουμε τα πάντα στο γήπεδο για να του δώσουμε λίγη χαρά. Αυτό δεν το έχουμε καταφέρει στα παιχνίδια του 2012, ωστόσο ειλικρινά η μοναδική μας σκέψη είναι να τον κάνουμε περήφανο και αυτό θα αρχίσει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved