«Προβλέψιμος ο Σισέ»

«Προβλέψιμος ο Σισέ»

Τη δική του ανάλυση για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έκανε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος δίνει προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους».

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, μιλώντας στον «Πρωταθλητή», χαρακτήρισε χαρισματικό σκόρερ, αλλά προβλέψιμο τον Σισέ, τόνισε πως το ντέρμπι θα κριθεί στις μάχες του κέντρου, ενώ έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, λόγω έδρας.

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο Δερμιτζάκης φάνηκε σίγουρος ότι ο Βαλβέρδε μπορεί να βρει τους τρόπους να τον περιορίσει: «Είναι χαρισματικός φορ, killer όπως λέμε, αλλά θεωρώ ότι είναι προβλέψιμος στο μαρκάρισμα του. Αν προσέξετε από πού ξεκινάει συνήθως τις προσπάθειές του, θα διαπιστώσετε ότι φεύγει σχεδόν πάντα από δεξιά. Αν κλειστεί σωστά σε εκείνο το σημείο και έχει βάθος η άμυνα του Ολυμπιακού δύσκολα θα μπορέσει να κάνει κούρσα και να γίνει απειλητικός. Είναι σίγουρο ότι οι συμπαίκτες του θα τον ψάχνουν με βαθιές ή κοντινές πάσες, αλλά πιστεύω ότι ο Βαλβέρδε έχει παρακολουθήσει τις κινήσεις του Γάλλου, θα δώσει εντολή για διπλομαρκάρισμα και βάθος για να τον περιορίσει στο σημείο που ζητάει και παίρνει την μπάλα. Όλες οι πάσες προς το μέρος του γίνονται στο χώρο, γι' αυτό θα πρέπει να έχει βάθος σε εκείνο το κομμάτι του γηπέδου η άμυνα του Ολυμπιακού. Και επειδή μιλάμε για το δεξί άκρο θα πρέπει να έχει το νου του ο ένας στόπερ ο Αβραάμ, που είναι εξίσου ταχύς, αλλά και βοήθειες είτε από τον αριστερό μπακ, είτε από έναν κόφτη».

Οσο για το πού θα κριθεί το ντέρμπι, σημείωσε: «Στο ποιος θα κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Θα καταφέρει να περιορίσει ο Σιμάο τον Ιμπαγάσα; Θα φρενάρει ο Ζιλμπέρτο τον Φουστέρ; Θα κόψει ο Μοδέστο τις πάσες που θα επιχειρήσει ο Κατσουράνης προς την επίθεση; Σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως τώρα, η τριάδα του Ολυμπιακού λειτουργεί καλύτερα συνολικά και με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά σε τέτοια παιχνίδια μετράει πολύ η μέρα που θα βρεθεί ο κάθε ποδοσφαιριστής. Όποιος κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής, πάντως για μένα θα είναι και ο νικητής αυτού του αγώνα».

Προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός, κατά τον Καβαλιώτη προπονητή, καθώς εκτός από τον παράγοντα έδρα, έχει το βαθμολογικό αβαντάζ, ενώ αγωνιστικά είναι πιο… στρωμένος: «Ασφαλώς υπάρχει προβάδισμα του Ολυμπιακού λόγω έδρας. Ασφαλώς ο Ολυμπιακός είναι πιο στρωμένη ομάδα φέτος και καλύτερα δουλεμένη. Είναι γεγονός ότι και οι δυο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι πολλές φορές σε τέτοια παιχνίδια δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά ο πιο τυχερός και ο πιο προσεκτικός. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν έχει τίποτα να χάσει. Είναι 7 βαθμούς πίσω και δύσκολα θα μπει ξανά στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Ο Ολυμπιακός θέλει το +10, αλλά ακόμη και αν μείνει στο +7 πάλι τελειώνει το πρωτάθλημα. Θα είναι κακό, πάντως, να λειτουργήσει στην ψυχολογία των γηπεδούχων ότι παίζουν για δυο αποτελέσματα, αφού αυτό μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση που κανείς προπονητής δεν θέλει. Οι «ερυθρόλευκοι», όπως είπα θα έχουν τέσσερις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα, οι οποίοι μπορεί να γίνουν και πέντε με την προσθήκη του Ιμπαγάσα, αλλά αν αφήσουν χώρους στην άμυνά τους ίσως το πληρώσουν ακριβά. Δεν περιμένω, λοιπόν, ούτε από τον Ολυμπιακό φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό, αλλά σωστή οργάνωση, γρήγορο ρυθμό και εναλλαγές θέσεων στην επίθεση. Επειδή, πάντως, πολλοί λένε ότι οι τρεις επιθετικοί του Ολυμπιακού συνεχώς αλλάζουν θέσεις, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι αμοιβαίες εναλλαγές θέσεων γίνονται μόνο αν υπάρξει λόγος. Δεν μπορεί να αλλάζεις συνεχώς θέσεις μεταξύ των παικτών επειδή έτσι περισσότερο μπερδεύεις τους ίδιους και προκαλείς εκνευρισμό. Μπορεί να δούμε και από τον Παναθηναϊκό, πάντως, τον Λέτο δεξιά και τον Νίνη αριστερά, αφού σε μια τέτοια περίπτωση ένας καλός χειριστής της μπάλας μπορεί να δημιουργήσει αριθμητική υπεροχή, αλλά και να αποκτήσει τη δυνατότητα τελειώματος της φάσης με ένα σουτ στην κίνηση ή μια διείσδυση».

Τέλος, για τα πλάνα των δύο προπονητών, τόνισε: «Ο κόσμος μπορεί να έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και με ισοπαλία ο Ολυμπιακός τελειώνει το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί αυτό να μην είναι στην άκρη του μυαλού του κ. Βαλβέρδε. Σίγουρα θα παίξει για τη νίκη, αλλά θα ρισκάρει ελεγχόμενα. Χωρίς να αφήσει δηλαδή την ομάδα του ευάλωτη στην κόντρα. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ελέγξει το παιχνίδι στο μεγαλύτερό του διάστημα για να μη βρεθεί πίσω στο σκορ, αλλά προς το τέλος θα ρισκάρει αναγκαστικά, αφού θέλει μόνο νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητες να μπει ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Πολλές φορές τέτοια παιχνίδια κρίνονται από το ποια ομάδα θα βρει περισσότερους χώρους δράσης».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved