Ο Ατρόμητος των ρεκόρ!

Ο Ατρόμητος των ρεκόρ!

Στην 4η θέση της βαθμολογίας φιγουράρει από το απόγευμα του Σαββάτου ο Ατρόμητος και το φλερτ με την πεντάδα έχει γίνει πιο έντονο από ποτέ άλλοτε. Τυχαίο; Οχι, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Περιστεριώτες πραγματοποιούν τη σεζόν των ρεκόρ...

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι συγκυρίες και τα διαφόρων ειδών προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, δίνουν την ευκαιρία σε ομάδες «μικρότερου βεληνεκούς» να διακριθούν. Δεν έχουν άδικο, ωστόσο ο Ατρόμητος δεν έχει φτάσει στην 4η θέση επειδή δεν τραβούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά γιατί ο ίδιος πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία της ιστορίας του, σπάζοντας ή απειλώντας με σπάσιμο διάφορα δικά του ρεκόρ.

Συγκομιδή

Με τη νίκη επί της Δόξας, οι Περιστεριώτες έφτασαν τους 40 βαθμούς και ισοφάρισαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή τους (2006-07). Αν δεν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και πολύ απλά αν επικρατήσουν της Δόξας και στο Καυτανζόγλειο, θα πάνε στους 33 και θα σπάσουν το δικό τους ρεκόρ που χρονολογείται από την πρώτη τους σεζόν στην κορυφαία κατηγορία (42 β.). Κι όλα αυτά, ενώ θα απομένουν άλλες έξι αγωνιστικές.

Μεγαλύτερη συγκομιδή σε 23 αγωνιστικές

Σε κάθε περίπτωση, ο Ατρόμητος έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε 23 αγωνιστικές και μάλιστα κατά πολύ, καθώς η καλύτερή του επίδοση παρατηρείται την περίοδο 2005-06, όταν στον ίδιο αριθμό αγώνων είχε 32 βαθμούς. Μεγάλη διαφορά...

Νίκες

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη συμπλήρωσαν 11 νίκες στο πρωτάθλημα, περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλη σεζόν με εξαίρεση το 2005-06. Τότε είχαν συνολικά 12, κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχίσουν έτσι θα σπάσουν και αυτό το ρεκόρ.

Εδρα

Το μεγάλο φετινό μυστικό του Ατρομήτου. «Πρέπει να κάνουμε το Περιστέρι φρούριο», δηλώνει συχνά πυκνά ο Γιώργος Σπανός, ενώ ο Γιώργος Δώνης το λέει εδώ και δύο χρόνια στους παίκτες του. «Για να κάνουμε το βήμα παραπάνω, πρέπει να νικάμε στο 'σπίτι' μας». Ε, λοιπόν, φέτος το Περιστέρι κάνει τη διαφορά. Οι «πρίγκηπες των Δυτικών Προαστίων» έχουν ήδη φτάσει τις 8 εντός έδρας νίκες που είναι και το ρεκόρ τους (2005-06 και 2009-10) κι ενώ απομένουν τρία ακόμα παιχνίδια, με Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Σκόρερ

Μήτρογλου=Εγγύηση. Δώδεκα μετρά ο Μητρογκόλ και συνεχίζει έχοντας ήδη αφήσει πολύ πίσω τους... προκατόχους του στην επίθεση του Ατρομήτου. Το μάξιμουμ τερμάτων που είχε πετύχει μέχρι τώρα παίκτης των «κυανόλευκων» σε μια σεζόν, ήταν 8. Στο... «καταραμένο» 8 σταμάτησαν στο παρελθόν οι Ζαχαρόπουλος (2005-06), Λουτσιάνο (2006-07 και 2007-08), Αναστασάκος (2009-10) και Περόνε (2009-10).

Άμυνα

Αλλο ένα «κλειδί» γι' αυτή την πορεία. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και δεν είναι απίθανο Ιτάνζ και Ράντμαν να δουν την εστία τους να παραβιάζεται πολλές ακόμα φορές. Μέχρι τώρα, ωστόσο, ο Ατρόμητος έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ ever (μόλις 20 και στο Περιστέρι μόνο 6) και μάλλον στο τέλος της περιόδου θα σπάσει και αυτό το ρεκόρ.

Μεγαλύτερο σερί

Ποτέ άλλοτε στα χρόνια που παίζει στην Α' Εθνική ή Super League, ο Ατρόμητος δεν είχε πετύχει τέσσερις σερί νίκες, κάτι που κατάφερε με το 2-0 επί της Δόξας (προηγήθηκαν τα τρίποντα με Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο). Το μάξιμουμ που είχαν φτάσει οι «κυανόλευκοι» ήταν τρία διαδοχικά... πανηγύρια. Συνέβη την περίοδο 2006-07, όταν επικράτησαν των Ολυμπιακού (1-0), Ιωνικού (4-1) και Εργοτέλη (2-1).



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved