Μαθήματα… γαλλικών από Πιερ στο «Γεντί Κουλέ» (photos+videos)

Μαθήματα… γαλλικών από Πιερ στο «Γεντί Κουλέ» (photos+videos)

Το μάθημά τους και μάλιστα στα… γαλλικά έμαθαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, οι οποίοι αφού έχασαν τις ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, έφυγαν τελικά με σκυμμένο κεφάλι από το «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον Πανιώνιο (0-1) για την 24η αγωνιστική της Super League! Ο Πιερ με καρφωτή κεφαλιά στο 84΄ έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στους μαχητικούς Νεοσμυρνιώτες, αρνητικός πρωταγωνιστής για τους οποίους δεν ήταν άλλος από τον Σκέμπρι που αποβλήθηκε δύο λεπτά αργότερα για «εγκληματική» ενέργεια στον Ταυλαρίδη!

Έτσι όπως τα… κατάφεραν στους τελευταίους αγώνες, η κατάκτηση της νίκης ήταν επιτακτική ανάγκη τόσο για τον Πανιώνιο, όσο και για τον ΟΦΗ, καθώς αμφότεροι ψάχνουν βαθμούς προκειμένου να… αγγίξουν τους στόχους τους. Ακόμα και αν αυτοί είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι, με τους Κρητικούς να «γλυκοκοιτάζουν» play off και τους «κυανέρυθρους» να θέλουν να γυρίσουν την… πλάτη στο φλερτ του υποβιβασμού.

Συγκρούσεις… συμφερόντων!

Κάπως έτσι όμως τα ισχυρά «θέλω» των δυο ομάδων «συγκρούστηκαν», με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπωθεί με τον πιο εμφατικό τρόπο στον αγωνιστικό χώρο. Σύγκρουση που μπορεί να σταθεί δίπλα μόνο σε εκείνη των Ταυλαρίδη, Γεωργίου… ενώπιον του Ντιμπαλά, με τον πρώτο μάλιστα να παίρνει παράσημο πέντε ράμματα! Κάτι πάντως που δεν υποχρέωσε τον Νίκο Αναστόπουλο να ξοδέψει νωρίς, νωρίς μια αλλαγή… γέννημα της μοναδικής άξιας αναφοράς φάσης στα πρώτα λεπτά που «ζέστανε» τα αίματα.

Με το… ελαφρυντικό έτσι της πεντάλεπτης διακοπής, οι δυο ομάδες επιδόθηκαν ξεδιάντροπα σε μία κακοποίηση του αθλήματος, αδυνατώντας, όχι μόνο να βρουν ρυθμό, αλλά να δημιουργήσουν υποψία… απειλής για τον αντίπαλο πορτιέρο. Σε αυτό βέβαια, εκτός από τα πολλά εκατέρωθεν λάθη, έβαλε και τη… σφυρίχτρα του ο Ντίτσος, ο οποίος μπέρδεψε την άσπρη με την πορτοκαλί μπάλα, διακόπτοντας τον αγώνα σε κάθε σχεδόν επαφή!

Όσο… έγραφε ωστόσο το χρονόμετρο, τόσο οι γηπεδούχοι ανέβαζαν ρυθμούς και αναλαμβάνοντας τα ηνία της αναμέτρησης, περιόρισαν τους «κυανέρυθρους» σε παθητικό ρόλο. Μια υπεροχή, υπόθεση… Λόπεθ, ωστόσο ο Χόρχε, αφού σημάδεψε τα γάντια του Μιχαηλίδη στο 23΄ από πλεονεκτική (όσο και πλάγια) θέση μέσα στην περιοχή μετά από ωραία ενέργεια του Καμπάνταη, ο… συνεπώνυμός του Ζόρντι, πέντε λεπτά αργότερα, είπε να «πετύχει» και το δεξί του δοκάρι (έστω και την εξωτερική του πλευρά, έστω και αν πήρε βοήθεια με… σπόντα από αντίπαλο αμυνόμενο).

Κάπου εκεί όμως (34΄) ήταν η σειρά του Βεζυρίδη να δικαιολογήσει το… παντεσπάνι του για το πρώτο ημίχρονο, ακόμα και αν χρειάστηκε… τσίγκλισμα (βολίδα έξω από την περιοχή) του Αντούνιες προκειμένου να «απογειωθεί» διώχνοντας κόρνερ με τα νύχια! Από τη στιγμή δε που η μπάλα… σφύριξε περνώντας ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη μετά από δυνατό σουτ του Κάλαϊτζιτς δύο λεπτά αργότερα, ενώ ο πορτιέρο του Πανιωνίου – μια, δυο, τρεις, ε γιατί να μην το ξανακάνει στο 41΄; -  τέντωσε… ανάστημα στο απευθείας σουτ του Χόρχε Λόπεθ μετά από βαθιά μπαλιά του Καμπάνταη, το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών για το πρώτο ημίχρονο.

«Γαλλικά» από Πιέρ και οπαδούς του ΟΦΗ!

Με την έξοδο από τα… ντουζ, οι Ομιλίτες – οι οποίοι είχαν πλέον «φύλακα άγγελο» της εστίας τους τον Σαχσανίδη (έκανε ντεμπούτο στα «μεγάλια σαλόνια») από τη στιγμή που ο Βεζυρίδης έμεινε τραυματίας στα αποδυτήρια – έδειξαν πρόθεση να γίνουν το «αφεντικό» της αναμέτρησης, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν μια ανούσια κατοχή της μπάλας καθώς αδυνατούσαν να λύσουν τη δύσκολη αμυντική εξίσωση των πολύ καλά στημένων φιλοξενούμενων. Λύση που δεν μπόρεσε να δώσει ούτε ο «ακατάδεκτος» Καμπάνταης (μετά από... κέρασμα τετ - α - τετ του Σίσιτς στο 56΄) - ο οποίος προσπαθώντας να «σκοτώσει» τον Μιχαηλίδη από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, «σκότωσε» ανεπανάληπτη ευκαιρία, πριν του κλέψει τη δόξα ο Ρόκα, τέσσερα λεπτά αργότερα (έπειτα από εξαιρετική κούρσα του Μενδρινού), στέλνοντας την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Σαχσανίδη, επηρεασμένος από τη μοναξιά μπροστά από τα αντίπαλα δοκάρια!

Και αφού ο Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά το καλό του... φεγγάρι στην πρώτη επαφή του Ουκάρ με την μπάλα (σουτ από πλάγια) στο 65΄, ο Πιερ, ύστερα από ένα εικοσάλεπτο απόλυτης… νηνεμίας (καθώς το… λίφτινγκ του «Αλενατόρε» με Ζορμπά και Ουκάρ δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα), παρέδωσε έκτακτα μαθήματα… γαλλικών στην άμυνα του ΟΦΗ και με καρφωτή κεφαλιά μετά από... σερβίρισμα κόρνερ του Μενδρινού στο 84΄, χάρισε τη νίκη στους μαχητικούς και χωρίς τέσσερις βασικούς (Σιδεράκης, Όμο, Σάμαρης, Κούτσι) φιλοξενούμενους, «παγώνοντας» το «Γεντί Κουλέ».

Μια νίκη που έβαλε σε κίνδυνο, τέσσερα λεπτά πρν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, η απευθείας κόκκινη του Σκέμπρι για δολοφονικό χτύπημα (εκτός φάσης) στον Ταυλαρίδη που λίγο έλειψε να κάνει ράμματα και στο πόδι (!), ωστόσο τελικά αποδείχθηκε πως ο Μαλτέζος ήταν ικανός μόνο για να την αμαυρώσει και να τα… ακούσει από την εξέδρα!

Ο Πανιώνιος πλέον με αυτό το τρίποντο, όχι μόνο δίνει τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αλλά γεμίζει τα πνευμόνια του με καθαρό αέρα... σωτηρίας κουνώντας παράλληλα μαντήλι στην επικίνδυνη ζώνη, την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ μοιάζει να ξεμένει από δυνάμεις στη μάχη για την είσοδο στα play off.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{kultura}1_9l6k3avk{/kultura}

Θυμηθείτε μέσω του Onsports LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: ΟΦΗ – Πανιώνιος.

Μαθήματα… γαλλικών από Πιερ στο «Γεντί Κουλέ» (photos+videos)

{kultura}1_gux6n71v{/kultura}


Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved