Φετφατζίδης: «Ο εαυτός μας, ο πιο δύσκολος αντίπαλος...»

Φετφατζίδης: «Ο εαυτός μας, ο πιο δύσκολος αντίπαλος...»

Για το επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη μίλησε στην κάμερα της Nova ο Γιάννης Φετφατζίδης, μόλις λίγες ώρες μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Μέταλιστ, ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ωστόσο, ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση με τον Άρη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να δώσει… ανάσες σε κάποιους από τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ο «Φέτφα» μίλησε στην κάμερα της Nova για το ματς με τον Άρη, την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, αλλά και τον κόσμο της ομάδας…

Γιάννη, προλάβατε να χαρείτε τη νίκη στην Ουκρανία;

«Αυτές τις λίγες ώρες που είχαμε να τη χαρούμε, νομίζω πως το κάναμε και με το παραπάνω. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που έχουμε με τον Άρη».

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού; Το δύσκολο πρόγραμμα, η κούραση, ο εφησυχασμός απ' τα θετικά αποτελέσματα που έχουν προηγηθεί;

«Νομίζω πως ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Φθάσαμε σ' ένα σημείο που ν' αντέχουμε τα παιχνίδια. Να έχουμε συνηθίσει σ' αυτά τα πολλά παιχνίδια. Και νομίζω ότι ο μόνος αντίπαλος είναι ο κακός εαυτός μας. Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε κάθε παιχνίδι».

Επειδή υπάρχουν πολλά συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και παράλληλα η ομάδα έχει επιστρέψει στην κορυφή, θεωρείς πως υπάρχει κίνδυνος να επαναπαυτείτε;

«Όχι φυσικά. Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ. Τώρα αρχίζει το πιο δύσκολο κομμάτι. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και τα δίνουμε για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Europa League, για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Συμφωνείς πως έως τώρα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει πάρα πολλά, αλλά και παράλληλα τίποτα, διότι ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, δεν έχει περάσει στους «8» του Europa League, αλλά ούτε και στον τελικό του κυπέλλου;

«Ναι, είναι γεγονός αυτό. Ακριβώς όπως το είπατε. Ο Ολυμπιακός πέτυχε πολλά, αλλά παράλληλα και τίποτα. Έχουμε κάνει εννέα συνεχόμενες νίκες που είναι ένα καλό κατόρθωμα. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μας απομένουν μερικά σημαντικά παιχνίδια. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Δίχως άλλο είναι σπουδαίο το γεγονός πως η ομάδα απ' τις 22 Ιανουαρίου όταν και δέχθηκε το τελευταίο γκολ, κράτησε ανέπαφη την εστία την εστία της για εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για να έχει πετυχημένα αποτελέσματα ο Ολυμπιακός;

«Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Απ' τον τερματοφύλακα αρχίζουν οι καλές ομάδες. Μετά πάνε στην άμυνα. Από τερματοφύλακα και από άμυνα, δόξα το Θεό είμαστε πάρα πολύ καλά και μας βοηθάνε πάρα πολύ. Και ο Μέγερι και ο Κάρολ και ο Σήφης όταν θα χρειαστεί. Και η άμυνά μας είναι πολύ καλή».

Υπάρχει βάθος στο ρόστερ για ν' ανταποκριθεί η ομάδα στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα;

«Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν ν' αντεπεξέλθουν. Και ανά πάσα στιγμή το κάνουν. Γίνονται και αλλαγές απ τον κύριο Βαλβέρδε. Όποτε μπουν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η ομάδα κερδίζει».

Ο επόμενος αντίπαλος είναι ο Άρης. Πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείτε αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον Άρη επειδή ακολουθεί η ρεβάνς με τη Μέταλιστ και τι εικόνα έχεις για τον Άρη;

«Νομίζω πως όσο δύσκολο κι αν είναι, θα καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Άρης είχε σκαμπανεβάσματα αυτή τη χρονιά. Αλλά σημασία έχει πως τώρα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αν και υπάρχουν προβλήματα σε αυτήν την ομάδα, η αγωνιστική της κατάσταση είναι καλή. Παίζουμε με τον 12ο μας παίκτη που είναι ο κόσμος. Τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω θα έρθει κιόλας».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμος που θα είναι την Κυριακή στο γήπεδο;

«Σίγουρα θα γεμίσει το γήπεδο. Τους ευχαριστούμε πάντα γι' αυτό που κάνουν. Να συνεχίσουν να το κάνουν. Και εμείς θα δίνουμε τα πάντα γι' αυτούς».



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved