Μασάδο: «Δεν ήρθα να προκαλέσω επανάσταση στον Άρη»

Μασάδο: «Δεν ήρθα να προκαλέσω επανάσταση στον Άρη»

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Άρη και τη φιλοσοφία που θέλησε να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές μίλησε ο Μανουέλ Μασάδο.

Ο τεχνικός των «κίτρινων», μιλώντας στην εφημερίδα των οπαδών της ομάδας, «SUPER ARIS» αναφέρθηκε στο δέσιμο του με τον σύλλογο, παρά το γεγονός πως βρίσκεται μόλις λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη, στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα προβλήματα που συνάντησε στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά και στον Νέρι Καστίγιο.

«Δεν το λέω με σκοπό να κερδίσω τη συμπάθεια του κόσμου μας, αλλά πρέπει να δηλώσω ότι ήδη νιώθω πολύ δεμένος με την ομάδα. Ο Άρης παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την αγαπημένη μου Γκιμαράες, κάτι που μ’ έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή να νιώθω πολύ οικεία», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός, συμπληρώνοντας:

Για την αγωνιστική βελτίωση του Άρη: «Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να επανέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια. Έτσι, έπρεπε να ενώσουμε και να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ήρθα να προκαλέσω επανάσταση στον Άρη, αλλά να προσεγγίσω τους παίκτες προς όφελος όλης της ομάδας. Ως τώρα είναι αλήθεια ότι καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο, τόσο αγωνιστικά όσο κα βαθμολογικά. Στους 16 προηγούμενους αγώνες η ομάδα είχε συγκεντρώσει 18 βαθμούς ενώ στους 7 τελευταίους 15, σχεδόν διπλασιάζοντας, δηλαδή, τους κερδισμένους πόντους».

Για τη φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα προβλήματα που συνάντησε στην ομάδα: «Ο πιο σημαντικός παράγοντας στη βελτίωση της ομάδας ήταν να καταλάβουν οι παίκτες ότι έπρεπε να γίνουν μέρος της επίλυσης του προβλήματος και όχι μέρος αυτού. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ο Άρης είχε χίλια δυο προβλήματα. Διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό, με το γήπεδο, με τους οπαδούς, με ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αν σ’ όλα αυτά τα προβλήματα προσθέταμε ακόμη ένα, δεν επρόκειτο να κερδίσουμε απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι να αποτελέσουμε τον τρόπο επίλυσης των όποιων προβλημάτων κι αυτό ήταν το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε στους ποδοσφαιριστές».

Για το «μυστικό» της μεταμόρφωσης του Νέρι Καστίγιο, ο Μασάδο κατέληξε: «Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Το ότι αποτελεί έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Ο Νέρι έχει μία ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, όπως, όμως και κάθε άλλος παίκτης. Εμείς, ό,τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για να αντλήσουμε τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη μας, το κάναμε και στην περίπτωση του Νέρι. Όπως έπρεπε να είμαστε δίκαιοι με όλους και να ην αδικήσουμε κανέναν, αυτό κάναμε και για τον συγκεκριμένο παίκτη».



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved