Τα... συμπεράσματα της Γ.Σ.

Τα... συμπεράσματα της Γ.Σ.

Το Onsports καταγράφει τι πρέπει να κρατήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από όλα όσα έλαβαν χώρα στη σημερινή (09/03) Γενική Συνέλευση. Ποιες είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις…

Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού και στην διάρκειά της ειπώθηκαν… πολλά και διάφορα. Προέκυψαν μια σειρά από θέματα, τα οποία θα καταγράψουμε παρακάτω, προκειμένου να έχετε εν τάχει και ταυτόχρονα συνοπτικά μια ολοκληρωμένη εικόνα!

1) Εν αρχή ην η έγκριση της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ με τιμή 0,33 ευρώ. Οι μέτοχοι, οι οποίοι σημειωτέον βάσει νόμου έχουν προτεραιότητα, μπορούν από Δευτέρα να στείλουν τα χρήματα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Επίσης, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν αλλά δεν είναι μέτοχοι, μπορούν να αποστείλουν το ποσό στο Δ.Σ. και αυτό θα μετοχοποιηθεί όταν προχωρήσει η όλη διαδικασία. Σε περίπτωση που τελικά δεν λάβουν μετοχές, τότε το ποσό θα επιστραφεί.

2) Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο ρεπορτάζ, Ανδρέας Βγενόπουλος και Αδαμάντιος Πολέμης δεσμεύτηκαν σήμερα ότι θα συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, ο μεν πρώτος με το ποσοστό του ενώ ο δεύτερος με χρήματα τα οποία θα είναι περισσότερα αυτό το ποσοστό που του αντιστοιχεί από τις μετοχές που κατέχει. Σε… νούμερα, μιλάμε για 1,8 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώτο και γύρω στο εκατομμύρια ευρώ από τον δεύτερο. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ορίσουν το ακριβές ποσό που θα βάλουν στην ομάδα και αμέσως μετά θα ενημερώσουν τον Δημήτρη Γόντικα.

3) Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανέφερε σήμερα ότι υπάρχουν και άλλοι δυο άνθρωποι που σκοπεύουν να συμβάλλουν οικονομικά για τον Παναθηναϊκό. Όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν ανήκουν στην υπάρχουσα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, ενώ δεν αποκλείεται να προσφέρουν γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ανεβάζοντας το όλο ποσό στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

4) Υπάρχει μια πρόταση που κατατέθηκε στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, αυτή του Μάνου Μαυροκουκουλάκη. Ο «Mr Manos» υποστήριξε ότι υπάρχει ομάδα επιχειρηματιών την οποία εκπροσωπεί και είναι διατεθειμένη να δαπανήσει ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, να αναλάβει το «τρέξιμο» του Παναθηναϊκού, για μια τετραετία, ενώ σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος να αναλάβει το γκρουπ θα αποχωρήσει.

5) Άλλη μια πρόταση κατατέθηκε από τον μικρομέτοχο κ. Παναγιωτίδη, με 11.111 Παναθηναϊκούς, οι οποίοι το χρόνο θα συνεισφέρουν 12 εκατομμύρια ευρώ. Θα υπάρχουν διαφορετικές διαβαθμίσεις, αλλά όλα τα μέλη θα έχουν το ίδιο δικαίωμα ψήφου.

6) Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έχουν πλέον την δυνατότητα να γίνουν κι αυτοί μέτοχοι της αγαπημένης τους ομάδας. Πως θα γίνεται αυτό; Με την απόκτηση 300 μετοχών έναντι του ποσού των 99 ευρώ.

7) Τέλος, στα του χρέους… έγινε γνωστό ότι οι «πράσινοι» πρέπει να βρουν 8.954.000 ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου για να καλύψουν τις εκκρεμότητές τους και κατ’ επέκταση να αποφύγουν την «καμπάνα» της UEFA. 6.821.000 ευρώ είναι τα χρωστούμενα και 2.133.000 ευρώ οι φόροι, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απόδειξη καταβολής (σ.σ. ότι πλήρωσε) και δυνατότητα εξόφλησης (σ.σ. ότι έχει το υπόλοιπο ποσό και θα το πληρώσει). Από τα χρωστούμενα, τα 2.473.000 ευρώ είναι τα… αδιαπραγμάτευτα καθώς αφορούν οφειλές ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα και έχουν χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμες από το καλοκαίρι.



Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved