Οι επιστολές για την ΓΗΠΕΛ

Οι επιστολές για την ΓΗΠΕΛ

Η ιστορία της ΓΗΠΕΛ, είναι δεδομένο πως θα απασχολήσει για αρκετό διάστημα ακόμη τον Παναθηναϊκό. Ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τα δικαστήρια.

Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, μάλιστα, τονίζει πως από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις για την εταιρεία που είχε αναλάβει την ιστορία του Βοτανικού.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται πως εδώ και καιρό ο μεγαλομέτοχος λέει σε όλες τις απαιτήσεις της απέναντι πλευράς ναι, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Τέλος, απ’ το περιβάλλον του Τζίγκερ δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή προς τον Δημήτρη Γόντικα στις 10 Σεπτεμβρίου, η οποία ακολουθήθηκε από δηλώσεις και επιστολές. Από τις οποίες, γίνεται ξεκάθαρο, όπως υποστηρίζει η πλευρά Βαρδινογιάννη, πως ο μεγαλομέτοχος έχει δεσμευτεί για την ΓΗΠΕΛ, τη στιγμή που ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για να μην προχωρήσει στην απόκτηση περισσότερων μετοχών από αυτές που κατέχει.

Αναλυτικά οι επιστολές, οι ανακοινώσεις και η υπενθύμιση δηλώσεων, όπως τις έδωσε στην δημοσιότητα η πλευρά Γιάννη Βαρδινογιάννη:

10 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βαρδινογιάννη στον κ. Γόντικα:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Κατά τη χτεσινή Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε συγκεκριμένος μέτοχος διατυπώθηκαν δημόσια ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τη ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ Α.Ε. (ΓΗΠΕΛ) της οποίας διετέλεσα Πρόεδρος του Δ.Σ. από ιδρύσεως της μέχρι την πρόσφατη παραίτηση μου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση των πολλών ανακριβειών που ειπώθηκαν, οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

1. Στο Ενημερωτικό Δελτίο που συντάχθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 ενόψει της ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2010, υπήρξε λεπτομερέστατη αναφορά στα θέματα της ΓΗΠΕΛ προς γνώση και ενημέρωση όλων των μετόχων. Συγκεκριμένα το ποσό των 9,6 εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε μέσω ΑΜΚ στην κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ, τη ΓΗΠΕΛ. Στη συνέχεια, λόγω έκτακτων ταμειακών αναγκών της ΠΑΕ ζητήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 1η Μαρτίου 2010 να επιστραφεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ όπως και έγινε. Συνεπώς, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για λογαριασμό της ΓΗΠΕΛ ανέρχεται στο πόσο των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Το σύνολο των διοικητικών και λειτουργικών έξοδων της ΓΗΠΕΛ είχαν εγγραφεί αναλυτικά στους προϋπολογισμούς που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Ουδέποτε η ΓΗΠΕΛ υπερέβη τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς.

3. Τον Ιούλιο 2010 πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος και σε βάθος διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας και του έργου, από διεθνώς αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρεία. Τα ευρήματα της μελέτης παραδόθηκαν σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ και κανείς εξ’ αυτών δεν έθεσε θέμα.

4. Στις 14 Οκτωβρίου 2010 καταγγέλθηκε η σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια, την 1η Δεκεμβρίου 2010 εστάλη εξώδικη επιστολή απαίτησης αποζημίωσης, για το ποσό 26 εκατομμυρίων ευρώ, βάσει των συμβατικών μας δικαιωμάτων.

Τέλος, οφείλω να υπενθυμίσω, ότι μέχρι τώρα υπήρξε πλήρης και τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόοδο του έργου. Είναι πλέον προφανές, ότι σε αυτήν την προσπάθεια υλοποίησης του έργου, δεν στάθηκαν όλοι οι μέτοχοι αρωγοί. Τουναντίον, όπως αποκαλύφθηκε χθες, συγκεκριμένος μέτοχος, εν αγνοία των υπολοίπων, απεργάζονταν δική του εναλλακτική, σε βάρος του έργου και της διαπραγματευτικής δύναμης του Παναθηναϊκού.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα διοικητικά θέματα θα τεθούν στην αρμοδιότητα της επόμενης διοίκησης. Είναι δική της απόφαση να διακόψει το έργο διεκδικώντας παράλληλα από τον Δήμο Αθηναίων την αποζημιώση και να επιλέξει άλλη, πιο συμφέρουσα για αυτήν, λύση.

Σημείωση – Σας αποστέλλω την αναλυτική έκθεση διαχειριστικού ελέγχου του Ιουλίου 2010.Παρακαλώ όπως τεθεί εις γνώση των μελών του Δ.Σ. καθώς και όποιου μετόχου επιθυμεί να ενημερωθεί επί του θέματος».

19 Σεπτεμβρίου

Η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου, στην οποία θέτει ως μοναδικό όρο την ΓΗΠΕΛ:

«Το συμφέρον του Παναθηναϊκού αυτή τη δύσκολη περίοδο επιβάλει να παραμερισθούν οι επικοινωνιακές τακτικές και οι εγωισμοί και να αναδειχθεί η ουσία.

Η επιστολή που έστειλα στον κ. Δ. Γόντικα για να την διαβιβάσει στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη ήταν ιδιωτική και εμπιστευτική. Ο ίδιος επέλεξε να την δημοσιοποιήσει αφήνοντας αυτή την διαπραγμάτευση να συνεχισθεί ή να ολοκληρωθεί στο πεδίο της δημοσιότητας που το χειρίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η ουσία όμως είναι ότι οι πέντε όροι που έθεσα δεν είναι «νέοι όροι», όπως ορισμένα ΜΜΕ ανέφεραν, αλλά εξειδίκευση των όρων που έθεσα από την αρχή σε Συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκα σε ομόνοια-συσπείρωση, στη ΓΗΠΕΛ και στο προπονητικό της Παιανίας.

Η ανταπόκριση του κ. Γ. Βαρδινογιάννη στην προσπάθειά μου να σωθεί ο Παναθηναϊκός ήταν «δεν θα σταθώ εμπόδιο». Θέτω υπό την κρίση όλων το εάν η κατασυκοφάντηση και προσπάθεια απαξίωσής μου και η αποθάρρυνση άλλων επώνυμων Παναθηναϊκών ήταν συνεπής με την θέση του. Όμως, σε κάθε περίπτωση, εάν πραγματικά θέλει να αποχωρήσει οριστικά από τον Παναθηναϊκό, δεν είναι λογικό να αρνείται να αναλάβει έστω και μικρό μέρος των ευθυνών που του αναλογούν. Αφού λοιπόν δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από την δημόσια διαπραγμάτευση του διαμηνύω ότι για το καλό του Παναθηναϊκού, εάν τα θέματα της ομόνοιας και της Παιανίας συζητηθούν καλόπιστα, θα βρεθεί λύση ή θα υποχωρήσω.

Ο μόνος όρος που είναι αδιαπραγμάτευτος από εμένα αφορά τη ΓΗΠΕΛ όπου πρέπει να αναλάβει ολοκληρωτικά τις οικονομικές και νομικές ευθύνες των χειρισμών του.

Νομίζω ότι εάν απορρίψει αυτό το μοναδικό πλέον όρο θα δημιουργηθούν ουσιαστικές αμφιβολίες για τις πραγματικές του προθέσεις περί αποχώρησης, αλλά και για το μέλλον του Παναθηναϊκού, παρόλο που είναι αδιανόητο να επιθυμεί να οδηγήσει την ΠΑΕ στο Πρωτοδικείο και στην πτώχευση.

Υ.Γ. Προς μιντιακό συγκρότημα κατασκευαστή (ΕΘΝΟΣ, GOAL, SENTRA FM), συνεταίρου του κ. Γ. Βαρδινογιάννη στο MEGA και εργολάβου του γηπέδου του Βοτανικού(!): Πάρτε το απόφαση, αυτή η «χρυσή» δουλειά χάλασε».

26 Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση κ. Βαρδινογιάννη, με την οποία ανέλαβε τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ:

«Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης του κ. Α. Βγενόπουλου περί της υποχρέωσης μου να αναλάβω πλήρως τις οικονομικές και νομικές ευθύνες της εταιρείας ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΑΕ (ΓΗΠΕΛ), υπενθυμίζω τα ακόλουθα :

Α. Η ΓΗΠΕΛ είναι 100% θυγατρική της ΠΑΕ και συστήθηκε ως εταιρία ειδικού σκοπού για την κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

Β. Όλες οι ενέργειες της εταιρείας τελούσαν σε γνώση των μελών του Δ.Σ. και όλες οι συμφωνίες έγιναν κατόπιν ομόφωνης έγκρισης του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παρότι δεν έχω καμία προσωπική ευθύνη ή υποχρέωση, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να δοθεί μία διαφανής λύση στον μοναδικό όρο που τέθηκε. Με δεδομένο ότι θεωρεί τη ΓΗΠΕΛ βάρος για την ΠΑΕ, προκείμενου ο εν λόγω μέτοχος να ολοκληρώσει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τον τρόπο που έχει παρουσιάσει, προτείνω:

Να μην υπάρχει πλέον κανενός είδους διασύνδεση της ΓΗΠΕΛ με την ΠΑΕ λύνοντας τις μεταξύ τους συμβάσεις χωρίς αμοιβαίες αξιώσεις και στη συνέχεια να μου μεταβιβάσει η ΠΑΕ το σύνολο των μετοχών της ΓΗΠΕΛ έναντι συμβολικού τιμήματος ενός (1) ευρώ. Μέσω αυτής της ξεκάθαρης λύσης, θα αναλάβω όλες τις τυχόν υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ προς τρίτους.  

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, εξέφρασα την αμετάκλητη και οριστική βούληση, τόσο εμού όσο και της οικογένειάς μου, για άμεση αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό.

Ως εκ τούτου, εφόσον γίνει αποδεκτή η σημερινή πρόταση, στην επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα υπάρχει ούτε η ΓΗΠΕΛ.

ΥΓ Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα»

26 Σεπτεμβρίου

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε πως η ΓΗΠΕΛ μπορεί να κερδίσει χρήματα από τυχόν αγωγές, με την πλευρά Βαρδινογιάννη να απαντά πως τα χρήματα θα τα κερδίσει η ΠΑΕ και όχι η ΓΗΠΕΛ

«Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης εξακολουθεί να ασχολείται με τις επικοινωνιακές τακτικές και όχι με την ουσία. Ο όρος μου ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή, ότι επειδή είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το θέμα της ΓΗΠΕΛ πρέπει να αναλάβει όλες τις σχετικές οικονομικές και νομικές ευθύνες. Στην σημερινή του ανακοίνωση η πρόταση κλειδί είναι «η ΓΗΠΕΛ και η ΠΑΕ να λύσουν τις μεταξύ τους συμβάσεις χωρίς αμοιβαίες αξιώσεις»!

Δηλαδή η ΠΑΕ να έχει ζημιωθεί οριστικά ένα σημαντικό ποσόν (που θα πρέπει να πιστοποιηθεί από ορκωτούς ελεγκτές για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία) και ο ίδιος να κρατήσει την ΓΗΠΕΛ για να διεκδικήσει από τον Δήμο Αθηναίων πλέον των 20 Εκατομμυρίων Ευρώ(!) χωρίς καν να επιστρέψει στην ΠΑΕ αυτά που ξόδεψε!

Εν ολίγοις σήμερα ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης λέει: «Αποδέχομαι τις νομικές ευθύνες (και θα τα βρω εγώ με Μπόμπολα, Βωβό, Δήμο κλπ) αλλά αντί να αναλάβω τις οικονομικές ευθύνες δώστε μου την ΓΗΠΕΛ έναντι ενός (1) ευρώ για να κερδίσω εγώ από τις αγωγές αποζημιώσεων ενώ η ΠΑΕ θα υποστεί οριστικά τεράστια ζημιά από τους χειρισμούς μου.»

Η απάντηση του κ. Βαρδινογιάννη: «Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη υποστήριξε στην παραπάνω ανακοίνωση πως δεν υφίσταται το θέμα να κρατήσει ο ίδιος ο Τζίγγερ την ΓΗΠΕΛ για να διεκδικήσει από τον Δήμο Αθηναίων πλέον των 20.000.000 ευρώ.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την σύμβαση ο Δήμος δεν έχει να κάνει με την ΓΗΠΕΛ αλλά με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οπότε την αποζημιώση μόνο η «πράσινη» ΠΑΕ μπορεί να την διεκδικήσει και όχι η ΓΗΠΕΛ».

27 Σεπτεμβρίου

Απάντηση κ. Βγενόπουλου, όταν κατάλαβε πως η ΠΑΕ μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από τον Δήμο. Ξαφνικά οι αγωγές που θα κέρδιζε η ΓΗΠΕΛ, έγιναν… χαμένες από την ΠΑΕ:

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι όσο ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης είναι στη ΓΗΠΕΛ και στην ΠΑΕ μπορεί να ελέγξει πιθανές αξιώσεις Μπόμπολα, Βωβού, Δήμου κ.λ.π. Εάν φύγει χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του, ποιος θα τις αντιμετωπίσει, με τι στοιχεία και με τι μάρτυρες; Και όταν λέει ότι η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα αγωγής κατά του Δήμου (που δεν το γνώριζα) αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Δήμος μπορεί να ενάγει την ΠΑΕ; Άρα παίρνοντας την ΓΗΠΕΛ δεν εξακολουθεί να έχει ευθύνες η ΠΑΕ; Ποιος θα τα ξεμπλέξει όλα αυτά; Εγώ που όταν κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει με το γήπεδο του έλεγα να μη ξοδεύει λεφτά ή αυτός που τα έκανε θάλασσα;».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved