Επστάιν: «Επικίνδυνη λέξη η άνεση»

Επστάιν: «Επικίνδυνη λέξη η άνεση»

Προσοχή στη συνέχεια και νίκη σε κάθε παιχνίδι για τον Ατρόμητο θέλει ο Ντένις Επστάιν, προκειμένου η ομάδα να τερματίσει στην πεντάδα.

Ο Γερμανός μέσος μίλησε στην κάμερα του Novasports χαρακτηρίζοντας παράδειγμα προς αποφυγή την πορεία της Ξάνθης. Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος στον Ατρόμητο και θα έμενε άνετα κι άλλα χρόνια στο Περιστέρι.

Για το αν πιστεύει ότι πλέον ο Ατρόμητος είναι άνετος στην πέμπτη θέση:

«Νομίζω ότι η άνεση είναι μια επικίνδυνη λέξη, επειδή τώρα έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Είμαστε στην πέμπτη θέση, αλλά μέσα σε τρία ή τέσσερα παιχνίδια μπορείς να χάσεις όλη τη χρονιά. Αν τερματίσεις έκτος στο τέλος δεν θα έχει σημασία αν τις υπόλοιπες 29 αγωνιστικές ήσουν 5ος και την τελευταία αγωνιστική χάσεις αυτή τη θέση. Έτσι πιστεύω ότι ποτέ δεν θα πρέπει να νιώθουμε άνετοι και θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει να το ακούνε αυτό, αλλά είναι η μόνη αλήθεια. Γιατί ακόμα κι αν πούμε ότι είμαστε άνετοι και κερδίσουμε τα επόμενα τρία παιχνίδι και σταθεροποιηθούμε εκεί, στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν κάθε εβδομάδα.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ξάνθη. Πριν από τρεις εβδομάδες ήταν πάνω από μας και τώρα είναι πολλούς πόντους πίσω μας. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για μας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Στα χαρτιά έχουμε εύκολο πρόγραμμα με δύο παιχνίδια κόντρα στη Δόξα Δράμας, αλλά αν δεις τα αποτελέσματα τους, οι μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός είχαν πολλά προβλήματα απέναντί τους και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μη γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε σε όλα αυτά τα παιχνίδια».

Τι πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος για να μην γκρεμίσει ότι έχτισε;

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μακριά. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα ημιτελικά του κυπέλλου, ούτε το ότι αν χάσουμε τα πλέι οφ ότι θα μπορούμε να βγούμε στο Europa League μέσω Κυπέλλου. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα, το επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικό και πρέπει να συνεχίσουμε όχι ακριβώς όπως στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά όπως τα τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά και είναι πολύ σημαντικό για μας αν παίξουμε δυνατά και να πάρουμε τους βαθμούς. Με τον Πανιώνιο δεν παίξαμε καλά αλλά πήραμε τους βαθμούς. Και για την ώρα νομίζω ότι αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μας και τις υπόλοιπες ομάδες, το ότι δηλαδή μπορεί να παίζουν καλύτερα από μας αλλά δεν παίρνουν τους βαθμούς. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν μόνο οι βαθμοί και αν θέλουμε να βρεθούμε στην πέμπτη θέση πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Είσαι πιο ήρεμος όταν αντιμετωπίζεις την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας;

«Θα ήμουν πιο ήρεμος αν δεν είχα δει κάποια παιχνίδια τους, όπως για παράδειγμα αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Είδα όλο το παιχνίδι και αν η Δόξα είχε λίγη τύχη στο 84ο λεπτό αν θυμάμαι καλά ο Ολυμπιακός θα έχανε το παιχνίδι και αυτό με κάνει να είμαι πολύ προσεκτικός στη γνώμη που θα βγάλω για αυτή την ομάδα. Κάθε εβδομάδα παίζουν Σάββατο, Τετάρτη, Σάββατο και ποτέ δεν ξέρεις σε τί κατάσταση είναι τώρα. Στα χαρτιά είναι τελευταίοι και όταν παίζουν με τον 5ο ή τον 4ο της βαθμολογίας, θεωρείται εύκολο παιχνίδι. Αλλά αν σκέφτεσαι έτσι, όπως είπα και πριν, είναι πολύ επικίνδυνο. Τα αποτελέσματα τους κόντρα στις μεγάλες ομάδες ήταν καλά, ενώ κατάφεραν και πήραν και πόντους, κάτι που μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου στον Ατρόμητο μέχρι τώρα;

«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος στον Ατρόμητο. Για μένα είναι μια ομάδα που δουλεύει πολύ επαγγελματικά με τους παίκτες της. Σίγουρα την προηγούμενη χρονιά σκόραρα περισσότερα γκολ καθώς όλο το παιχνίδι ήταν βασισμένο πάνω μου και όλοι έψαχναν να δώσουν τη μπάλα σε μένα  και μπορούσαν να συγκεντρωθώ μόνο μπροστά. Αυτή τη χρονιά όμως έχω να κάνω κάποιες δουλειές που μου έχει αναθέσει ο προπονητής μου. Πρέπει να έρχομαι εσωτερικά, να δουλεύω πολύ αμυντικά, μερικές φορές έχω παίξει και αριστερό μπακ. Προσωπικά πιστεύω ότι έχω κάνει κάποια καλά παιχνίδια, αλλά σίγουρα μπροστά θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Ωστόσο το εγώ μου δεν είναι σημαντικό, το σημαντικό είναι η ομάδα και η ομάδα κερδίζει. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά εδώ και όπως σου είπα και πριν έχω παίξει σε αρκετές διαφορετικές θέσεις και αυτό είναι πάντα καλό για έναν ποδοσφαιριστή όταν μπορεί να παίξει δυο-τρεις θέσεις κι ευελπιστώ να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που βαδίζουμε αυτή τη στιγμή».

Νιώθεις ότι ωριμάζεις ποδοσφαιρικά στον Ατρόμητο;

«Δε νομίζω ότι έχω γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής εδώ. Μαθαίνω σε κάθε προπόνηση, αυτό είναι αλήθεια. Είναι ωραίο να παίζεις σε διαφορετικές θέσεις, ειδικά σε αυτή την ομάδα καμιά φορά είναι ωραίο να παίζω ως αριστερός μπακ γιατί οι δύο μπακ είναι πάντα πολύ επιθετικοί και νομίζω ότι μαθαίνω αυτή τη θέση όλο και καλύτερα οπότε είναι πάντα καλό να μπορείς να παίξεις σε δύο θέσεις της αριστερής πτέρυγας και ναι αυτή τη χρονιά έμαθα περισσότερο να μπαίνω μέσα να ζητάω τη μπάλα, ενώ πέρσι έκανα ακριβώς το αντίθετο, καθώς περίμενα ανοιχτά να δεχτώ τη μπάλα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά ο προπονητής είναι το αφεντικό και αν σου πει "θα κάνεις αυτό" τότε το κάνεις. Όπως είπα και πάλι, ο εαυτός μου δεν είναι σημαντικός, κάνω πάντα αυτό που θα μας πει ο προπονητής μας ή που θα μου πει προσωπικά και στο τέλος αυτή είναι η δουλειά μου».

Θα ήθελες να μείνεις κι άλλα χρόνια στον Ατρόμητο;

«Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο εδώ, νιώθω πολύ καλά και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω ομάδα. Έχω πολλές προσφορές από κάποιους που με ρωτάνε πόσο διαρκεί το συμβόλαιο μου και το αν θα μπορούσα να φανταστώ να παίξω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά ακούω τόσα πολλά για τις πληρωμές στις άλλες ομάδες και για τα προβλήματα που έχουν. Μιλούσα με έναν φίλο που παίζει σε άλλη ομάδα, δε μπορώ να σου πω σε ποιος ήταν, αλλά μου είπε ότι πρόκειται για καταστροφή σε κάποιες ομάδες. Πραγματικά νιώθω τόσο καλά εδώ και αν μου ζητούσαν τώρα να υπογράψω συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια νιώθω ότι δε θα υπήρχε λόγος να αλλάξω ομάδα».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved