Πουρσανίδης: «Στο Καραϊσκάκη θα είναι πιο δύσκολο το ματς»

Πουρσανίδης: «Στο Καραϊσκάκη θα είναι πιο δύσκολο το ματς»

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μέταλιστ, ωστόσο σύμφωνα με τον Ηλία Πουρσανίδη ο επαναληπτικός αγώνας, στο Καραϊσκάκη, θα είναι πιο δύσκολος… 

Στην επιθετική φιλοσοφία της Μέταλιστ στάθηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού τόνισε ότι η ουκρανική ομάδα θα παίξει, κατά τη γνώμη του, πιο επιθετικά στο Καραϊσκάκη, μετά την ήττα της, κάτι το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ηλίας Πουρσανίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη μάχη του τίτλου, για την οποία έδωσε τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «NovaΣΠΟΡ FM»:

«Έγινε ένα γρήγορο παιχνίδι. Επιβεβαιώθηκαν τα όσα είχα ακούσει για τη Μέταλιστ. Στο ρυθμό της, όμως, συγχρονίστηκε γρήγορα ο Ολυμπιακός, κάτι το οποίο αποσυντόνισε την ουκρανική ομάδα. Η Μέταλιστ μου έδωσε την αίσθηση ότι μπορεί να βρεθεί στην περιοχή σου πολύ εύκολα», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κατά τη γνώμη μου τόσο κακός όσο λένε. Οι συνθήκες ήταν αντίξοες, ενώ το γήπεδο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Φάνηκε ότι ο Βαλβέρδε είχε «διαβάσει» τη Μέταλιστ, αλλά χρειάστηκαν χρόνο οι παίκτες για να βρουν τα πατήματα τους. Πιστεύω ότι ήταν ώριμο το παιχνίδι τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Για τα «κλειδιά» της φετινής επιτυχημένης πορείας στην Ευρώπη:

«Ο Ολυμπιακός στην εποχή μου έκανε αντίστοιχα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν κάναμε όμως τόσο ουσιαστικά και ώριμα ματς. Γι’ αυτό τώρα υπάρχουν φέτος τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο ώριμος από ποτέ. Έχει ένα προπονητή που έχει βρει σωστή τακτική και χημεία, ενώ ο φετινός Ολυμπιακός σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να αντιδράσει στο γκολ που θα δεχθεί».

Για την αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων»:

«Ο Μουρίνιο πήρε ChampionsLeagueμε την άμυνά του. Δεν ανακάλυψε την Αμερική ο Βαλβέρδε. Είναι, απλά, σωστή η λειτουργία της άμυνας»

Για τις διαφορές μεταξύ της Ρούμπιν και της Μέταλιστ:

«Η Μέταλιστ είναι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, πολύ καλύτερη από την Ρούμπιν. Δεν συγκρίνεται. Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει περάσει στην επόμενη φάση. Το φοβάμαι πιο πολύ το ματς εδώ, αν και δεν νομίζω ότι μια τέτοια, άναρχη ομάδα όπως είναι η Μέταλιστ, μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω στο EuropaLeague».

Για το επαναληπτικό ματς, στο Καραϊσκάκη:

«Είναι πολύ σοβαρή η απουσία του Μέλμπεργκ. Όχι τόσο σαν αξία, όσο και σαν δίδυμο με τον Αβραάμ. Η επιθυμία μου είναι να μην πληρώσει ο Ολυμπιακός την απουσία του. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίξει έξυπνα. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι. Αν στο πρώτο ματς η Μέταλιστ έπαιξε επιθετικά, φανταστείτε πως θα παίξει εδώ».

Για το δίδυμο Μανιάτη – Ορμπάιθ:

«Ο Μανιάτης έχει θράσος. Δεν τον πόνταρε σε αυτή τη θέση ο Βαλβέρδε, ωστόσο μαζί με την εμπειρία του Ορμπάιθ έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό δίδυμο»

Τέλος, για τη μάχη του τίτλου:

«Νομίζω ότι από το… δώρο που έκανε ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός έχει πλέον περισσότερες πιθανότητες. Είναι έτσι κι αλλιώς πιο γεμάτη ομάδα. Το έχει πληρώσει ο Παναθηναϊκός με τον τραυματισμό του Λέτο. Έχει αλλάξει η ταχύτητα της ομάδας. Δεν έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν τα ματς χωρίς αυτόν. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, αν και πιστεύω ότι το ντέρμπι δεν θα κρίνει τον τίτλο. Θεωρώ ότι θα είναι ένα ωραίο ματς. Αυτό δεν θέλουμε όλοι άλλωστε; Να κερδίσει το ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός (γέλια)».



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved