Σπανός: «Φτιάχνουμε τις δικές μας γενιές φιλάθλων»

Σπανός: «Φτιάχνουμε τις δικές μας γενιές φιλάθλων»

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, τόνισε πως η ομάδα του Περιστερίου δημιουργεί τις δικές της γενιές φιλάθλων, ενώ σχολίασε και την πιθανότητα να εμπλακεί με την ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άντρας του Ατρόμητου, μίλησε στο Present Days για την πορεία της ομάδας του Περιστερίου την φετινή σεζόν, για την «χημεία» που έχει αναπτυχθεί με τον Γιώργο Δώνη αλλά και για το ενδεχόμενο να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρόμητου:

H φετινή σεζόν είναι βγαλμένη από τα ωραιότερα όνειρα σας για τον Ατρόμητο;

Αυτό θα το δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Από το καλοκαίρι, είχαμε θέσει ως στόχο να βγούμε στην Ευρώπη, είτε μέσω του κυπέλλου, είτε μέσω του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής σαφώς κι έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία κι ευελπιστώ και στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος να παρουσιάσει η ομάδα το ίδιο καλό πρόσωπο, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είστε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου, με βάση την προσπάθεια που κάνετε όλα αυτά τα χρόνια;

Ο Ατρόμητος πριν έξι χρόνια, οπότε έγινε η συγχώνευση, ήταν μια ομάδα που είχε πάρει την κατιούσα, ο κόσμος είχε απομακρυνθεί και πάρα πολύ λίγοι είχαν μείνει δίπλα της. Θεωρώ ότι έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια αυτά τα χρόνια και με τα σχολεία της περιοχής... Γιατί ο Ατρόμητος έχει την ατυχία να βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα χώρο στον οποίο υπάρχουν οι τρεις μεγάλες ομάδες του ΠΟΚ. Σιγά - σιγά, όμως, φτιάχνουμε τις δικές μας γενιές φιλάθλων. Ήδη έχουμε ένα μέσο όρο περίπου 3.000 κόσμου που έρχονται στο γήπεδο.

Σίγουρα δεν είναι αυτό που προσδοκούμε, γιατί ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας -μια μεγάλη δεξαμενή φιλάθλων- αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος, βλέποντας ότι γίνεται μια δουλειά πολύ σοβαρή κι ότι κάθε χρόνο η ομάδα προοδεύει, στο μέλλον θα δείξει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση. Κακά τα ψέματα, άλλωστε, ο κόσμος δίνει σε μια ομάδα και μια ιδιαίτερη δυναμική.

Μετά το επιτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, εγχείρημα της συγχώνευσης, δεχτήκατε καμία κρούση για κάποια νέα;

Μετά, όχι. Τότε, ναι. Είχα δεχτεί αρκετές κι από μεγάλες ομάδες, το ’05.

Μεγάλες, δηλαδή;

Υπήρχαν ομάδες που είχαν προβλήματα. Καλό είναι να μην τις αναφέρουμε τώρα, γιατί δεν έχει καμία σημασία… Υπήρχε κι ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε, από την οποία υπήρχε κρούση, αλλά κι άλλες. Αποφασίσαμε τότε, να πάμε στο Περιστέρι, όπου βρήκαμε και μια πολύ καλή χημεία, με τον Δήμαρχο, τον Ανδρέα Παχατουρίδη.

Παλιότερα είχε εμπλακεί το όνομα σας και για τα διοικητικά της ΑΕΚ…

Αυτό ήταν πολύ παλιά. Όταν ακόμα η ΑΕΚ ήταν στην ΕΝΙΚ. Είχε γίνει μια επαφή με την οικογένεια μου, αλλά οι συνθήκες - ήταν προ του άρθρου 44 η κουβέντα- δεν ήταν οι κατάλληλες. Η ομάδα είχε πάρα πολλά χρέη και ήταν πολύ παρακινδυνευμένο να μπλέξεις. Γιατί το θέμα δεν είναι να πας απλά κάπου, αλλά να πετύχεις - να προσφέρεις.

Με δεδομένο ότι και τώρα αναζητείται διοικητική σιγουριά στην ΑΕΚ, το ενδεχόμενο αυτό θα σας απασχολούσε ξανά;

Στη ζωή ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις τι μπορεί να γίνει, ποιες εξελίξεις μπορεί να φέρει το μέλλον. Αυτήν τη στιγμή είμαι στον Ατρόμητο. Διάγουμε μια πολύ καλή πορεία, έχουμε φτιάξει ένα μοντέλο που πιστεύω ότι αναγνωρίζεται από όλη τη φίλαθλοι κοινή γνώμη... Δεν μπορείς να ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον, γιατί -εντάξει- μπορεί κάποια στιγμή και να μην είμαι στο χώρο - να φύγω! Δεν μπορούμε να λέμε τι θα γίνει, γιατί βλέπουμε ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Κάπου το ποδόσφαιρο, δικαίως κι αδίκως, πυροβολείται από παντού και θα δούμε στο μέλλον ποιες αποφάσεις θα πάρουμε κι ως οικογένεια, για το τι θα κάνουμε…

Είναι πολύ άδικο, πάντως, να απαξιώνονται τα πάντα. Το ποδόσφαιρο έχει και καλές στιγμές. Είναι ένα κορυφαίο κοινωνικό γεγονός κι ο κόσμος το χρειάζεται, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές, για να ξεσκάει. Σαφώς και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να βελτιώσουμε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις μας, αλλά κι αυτή η «δαιμονοποίηση» του, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να κάνει και τους λίγους σοβαρούς που έχουν μείνει και βάζουν τα χρήματα τους, από μεράκι κι αγάπη, να απομακρυνθούν. Αν δεν θωρακιστούν απ’ την πολιτεία κι απ’ το ποδόσφαιρο, και φύγουν, δεν θα υπάρχει και ποδόσφαιρο στο μέλλον.

Η χημεία με τον Γιώργο Δώνη έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Θα ακολουθήσετε... αγγλικά πρότυπα, με πολυετή συνεργασία;

Υπάρχει μια καλή χημεία με τον προπονητή μας. Εμείς πάντα δίνουμε πίστωση χρόνου και κάνουμε συνεργασίες με προπονητές που αξίζουν, για αρκετά χρόνια. Έτσι έχουμε προχωρήσει και με τον Γιώργο. Πιστεύω ότι έχουμε ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας και υπάρχει πρόθεση από την πλευρά μας για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας, το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του.

Το φαβορί για το φετινό τίτλο;

Η κούρσα είναι για δύο, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η υπόθεση είναι 50-50.

Θα κριθεί στο ντέρμπι;

Δεν νομίζω ότι θα κριθεί στο ντέρμπι, αλλά σε όλα τα ματς. Το αποτέλεσμα του, βέβαια, θα είναι καθοριστικό, αλλά υπάρχουν κι άλλοι αγώνες που έχουν και οι δύο με ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς και πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλες απώλειες. Κι από τους δύο. Όποιος κάνει τις λιγότερες, θα πάρει και τον τίτλο.

Έχετε κάνει μια αξιοσημείωτη προσπάθεια κόντρα στη βία στα γήπεδα. Θεωρείτε ότι έχει γίνει η ανάλογη, από συναδέλφους σας - προέδρους;

Επειδή κοιτάμε τα στατιστικά στη Super League και, μάλιστα, έγινε μια πρόσφατη συγκέντρωση σχετικά με αυτό το θέμα, προκύπτει ότι έχουμε μια μείωση σε σχέση με πέρσι γύρω στο 70% των κρουσμάτων, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Κι αυτό σε μια περίοδο δύσκολη, που ταραχοποιά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο στα γήπεδα για να βγάλουν μια πολιτική αγανάκτηση, κάνοντας το έργο των ομάδων ακόμα πιο δύσκολο.

Επειδή εκτός από άνθρωπος του αθλητισμού, είστε και σημαντικός επιχειρηματίας της χώρας, αλήθεια πως μεταφράζεται σε αριθμούς η κρίση στην περίπτωση σας;

Εγώ έχω δύο κλάδους. Ο ένας αφορά στο Bunkering, δηλαδή στον ανεφοδιασμό πλοίων, κι επειδή δουλεύω με εταιρείες του εξωτερικού και κάποιες πολυεθνικές, στον συγκεκριμένο δεν αντιμετωπίζω προβλήματα.

Όσον αφορά στο κομμάτι των πρατηρίων, σαφώς υπάρχει μια ύφεση και συνολικά ο κλάδος των καυσίμων έχει υποστεί μια μείωση των πωλήσεων, περίπου στο 25% τα τελευταία δύο χρόνια.

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, βάσει των μηνυμάτων από τις διεθνείς αγορές;

Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο οριακό. Σίγουρα το ’12 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, για όλους. Από το 2013 και μετά σιγά - σιγά θα έρθει και η ανάπτυξη. Αν τα βλέπουμε κι όλα γκρίζα, άλλωστε, δεν θα μπορούμε να αποδώσουμε. Πρέπει να έχουμε κι αισιοδοξία. Είμαι σίγουρος, πάντως, επειδή είμαστε λαός που έχουμε περάσει πολλά -κατοχές, δικτατορίες, πείνες- αλλά κι ευρηματικός, με ικανότητες, ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που μας βρήκε και θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Για να έρθει και η ανάπτυξη και να ανακουφιστούν και οι κατώτερες ομάδες, που τώρα υποφέρουν, κατά τα ψέματα…

Τα προσεχή επιχειρηματικά σχέδια σας;

Σε ότι έχει να κάνει με την εταιρεία μας (σ.σ. ΕΤΕΚΑ), αυτήν τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία του να διασφαλίσουμε πρωτίστως τις θέσεις εργασίας. Αυτό το έχουμε καταφέρει και με ευχαριστεί ότι τα δύο χρόνια της κρίσης δεν έχει φύγει κανένας εργαζόμενος από την εταιρεία μας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης με τροφοδοσίες πλοίων, με συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρείες, που περνάνε από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά κι άλλα λιμάνια της χώρας ενώ έχουμε κάποιες σκέψεις να μπούμε στην αγορά του αερίου ως εταιρεία…



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved