Καραλής στο Onsports: «Απαρχή της αντεπίθεσης»

Καραλής στο Onsports: «Απαρχή της αντεπίθεσης»

Με το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, άλλαξε την ιστορία του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Μια μέρα μετά, ο Γιάννης Καραλής εξηγεί στο Onsports πώς η Κέρκυρα πέτυχε την ολική ανατροπή και δηλώνει πεπεισμένος ότι μπορεί να επιτευχθεί και η παραμονή.

Στα 22 του μόλις χρόνια έζησε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Αποχωρώντας το περασμένο καλοκαίρι από τον Ατρόμητο, στον οποίο βρισκόταν από πιτσιρίκι (καθότι Περιστεριώτης), ονειρευόταν ένα νέο ξεκίνημα με περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Η Καβάλα είχε δείξει τις δύο προηγούμενες σεζόν ότι δεν θα αργούσε η ώρα της διάκρισης και ο ίδιος, όχι άδικα, πίστευε ότι η επιλογή του ήταν η ενδεδειγμένη. Έλα, όμως, που δεν δικαιώθηκε ούτε στο ελάχιστο… Οι περιπέτειες, στις οποίες έμπλεξαν οι Αργοναύτες και ο υποβιβασμός τους στη Δ’ Εθνική, τον άφησαν επί ένα σχεδόν εξάμηνο άπραγο. Η Κέρκυρα έσπευσε να τον λυτρώσει δίνοντάς του τον Γενάρη την ευκαιρία να επιστρέψει στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο. Χθες, ο Γιάννης Καραλής, εκ των κορυφαίων του αγώνα με τον Λεβαδειακό, δήλωσε «παρών» και με το γκολ του, έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση και τελικά, την ολική ανατροπή.

Πρώτο γκολ και γλυκό…

«Ήταν η πρώτη μου εμφάνιση στο αρχικό σχήμα σε αγώνα πρωταθλήματος και ήμουν αποφασισμένος να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τους βαθμούς. Όταν ένα γκολ σου συνδυάζεται με νίκη, γίνεται αυτομάτως πιο γλυκό. Αν δεν τα καταφέρναμε, τι σημασία θα είχε ότι σκόραρα…»

Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρνατε αν δεν μειώνατε νωρίς;

«Η αλήθεια είναι ότι μειώσαμε σε ένα κομβικό σημείο. Είχαμε δεχθεί πριν από λίγα λεπτά το δεύτερο γκολ και η ψυχολογία μας δεν ήταν σε καθόλου καλά επίπεδα. Το τέρμα αυτό αποτέλεσε την απαρχή της αντεπίθεσης. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και την ενέργεια που βγάλαμε στη συνέχεια, κατακτήσαμε μια νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ. Ελπίζω η επικράτηση αυτή να αποτελέσει με τη σειρά της απαρχή της αγωνιστικής αντεπίθεσης της Κέρκυρας».

Να υποθέσουμε, όχι μόνο βαθμολογικά…

«Και βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Από τη στιγμή που νικήσαμε, τολμώ να πω ότι είναι καλύτερο που η επικράτησή μας ήρθε με ανατροπή, καθώς μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και αποτελεί μάθημα ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι, έχουμε μεγάλες δυνατότητες».

Θεωρείς ότι έχετε αδικήσει μέχρι τώρα τους εαυτούς σας;

«Όταν πετυχαίνεις τρία γκολ σε μισή ώρα απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία παρά το δεδομένα δύσκολο έργο της, μάλλον ενισχύεις αυτήν την άποψη. Εχουμε, όντως, αδικήσει τους εαυτούς μας, αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να σκεφτόμαστε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Μετρά τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο ανάλογη αποφασιστικότητα και ακόμα περισσότερο πάθος στα ματς που απομένουν, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής με αντίπαλο την Ξάνθη».

Αλήθεια, τί σας είπε ο Γκράθια και αλλάξατε τόσο πολύ την εικόνα σας στο δεύτερο ημίχρονο;

«Αρχικά μας επισήμανε τα λάθη μας και στη συνέχεια μας είπε το αυτονόητο. Ότι έχουμε ακόμα 45’ για να παίξουμε μια κατηγορία. Το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού μας καταρράκωσε, αλλά ευτυχώς πήραμε σιγά-σιγά τα πάνω μας και ήρθε το 3-2».

Η ζωή από εδώ και στο εξής; Θα τα καταφέρετε;

«Είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι από άλλες ομάδες που διεκδικούν την παραμονή. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον προπονητή και μεταξύ μας. Θα πεθάνουμε μέχρι τέλους για να παίζουμε και του χρόνου στη Super League».

Έμεινες για μεγάλο διάστημα μακριά από τα γήπεδα. Το γεγονός αυτό σου έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο την όρεξη;

«Πέρασα ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Δεν είχα άλλη επιλογή, όμως, από το να μείνω συγκεντρωμένος. Δούλεψα πολύ με τον γυμναστή μου, έκανα έξτρα προπονήσεις και έφτασα γρήγορα στα φυσιολογικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Βασικός μου στόχος είναι αρχικά να σωθούμε και να καθιερωθούμε στη Super League και εν συνεχεία να δικαιώσω τους ανθρώπους της Κέρκυρας που με εμπιστεύθηκαν σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την ομάδα. Νιώθω πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Το κλίμα είναι πολύ καλό, δουλεύουμε σωστά και σκληρά, όλα λειτουργούν ρολόι και έχουμε έναν προπονητή που μας μεταφέρει ηρεμία και πιστεύει πολύ στη δουλειά του. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ χθες και πιστεύω ότι με ανάλογη και μεγαλύτερη προσέλευση στα επόμενα παιχνίδια, θα πάρουμε την απαιτούμενη δύναμη για να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved