Μώραλης: «Υποκριτική η στάση του ΟΠΑΠ!»

Μώραλης: «Υποκριτική η στάση του ΟΠΑΠ!»

Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση του ΟΠΑΠ ο Γιάννης  Μώραλης, τονίζοντας πως η σύμβαση που συμφωνήθηκε να υπογραφεί είναι υποτιμητική για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Λίγκα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», o Γιάννης Μώραλης είπε για τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ: «Ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση από τον Δεκέμβριο του 2010. Είχαμε φτάσει σε μεγαλύτερα ποσά από αυτά που παίρναμε. Στην πορεία, ο ΟΠΑΠ διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και επιστρέψαμε πάλι τον Σεπτέμβριο. Η στάση της Super League ήταν να δεχθούμε μείωση μέχρι και 50%, δηλαδή να πάρουμε 17 εκατ. ευρώ αντί για 34. Είχαμε συμφωνήσει προφορικά. Αυτό χρησιμοποιήθηκε εκβιαστικά, για να μην αντιδράσουμε.

Είχαμε υπογράψει δεκάδες ρήτρες. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία δίνει τις χορηγίες και όχι ο ΟΠΑΠ. Υπάρχει ρήτρα, που για παράδειγμα αν ο Ολυμπιακός κάνει 3 φορές εκτεταμένα επεισόδια, τότε θα χάσουν και οι υπόλοιποι τα λεφτά τους. Η στάση μας ήταν αρνητική, όπως και όλης της Λίγκας. Πράγματι είναι τόσα τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων και υπογράψαμε μια υποτιμητική σύμβαση. Η αγορά τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή, αλλά υπάρχουν ακόμη χορηγίες. Είχαμε, πιστεύαμε, έναν αξιόπιστο συνομιλητή απέναντί μας και για αυτό δεν είχαμε βγει στην αγορά. Μεμφόμαστε τη στάση του ΟΠΑΠ, θεωρούμε ότι ήταν υποκριτική».

Για το αν θεωρεί ότι η στάση του ΟΠΑΠ επηρεάστηκε και από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ δεν είναι καινούριος, γνωρίζει πως λειτουργούν οι εφημερίδες, οι κύκλοι και οι οπαδοί. Αν επέλεγε να μην μπει στο ποδόσφαιρο, θα ήταν σεβαστή η απόφαση. Ο ΟΠΑΠ είχε τζίρο 100 εκατ. ευρώ από το στοίχημα. Ας μην επένδυε. Δεν συμφωνώ ότι επειδή υπάρχουν αυτά τα πράγματα, να μην επενδύει. Υπάρχουν παγκοσμίως αυτά. Στο εξωτερικό το θέαμα είναι καλύτερο και δεν στέκονται σε αυτά που στεκόμαστε εμείς».

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με την Μέταλιστ, είπε: «Είμαστε αισιόδοξοι. Ο τελευταίος μήνας είναι καλός για εμάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν θέλουμε να υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά σοβαρότητα για το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε να δούμε το πρώτο ματς και μετά το δεύτερο. Θα αντιμετωπιστούμε, όμως, με αισιοδοξία την συγκεκριμένη αναμέτρηση».

Ενώ για την πορεία στην Ευρώπη, τόνισε: «Είχαμε φτάσει στους “8” του Champions League με τη Γιουβέντους, όμως τότε ήταν πιο εύκολο να φτάσουμε σε αυτή της διοργάνωσης. Επίσης, με τη Σοσό ήμασταν κοντά στους “8” του Κυπέλλου UEFA και να περάσουμε στην επόμενη φάση εκείνης της διοργάνωσης. Σίγουρα η φετινή είναι μία από τις κορυφαίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είμαστε συνεπείς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς να έχουμε κάνει το μπαμ. Ίσως φέτος να είναι η χρονιά μας και να κάνουμε το μπαμ».

Τέλος, για το σχόλιό του αναφορικά με την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού να τιμωρηθεί ο ΟΦΗ, ο Μώραλης είπε: «Αν θα τιμωρηθεί θα εξαρτηθεί από τις εκθέσεις και όχι από αυτά που λέει ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός. Δεν μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Εξαρτάται από την αστυνομία, τον παρατηρητή και τον διαιτητή».



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved