Νέο fund φέρνει ο Τσάκας!

Νέο fund φέρνει ο Τσάκας!

Νέο Σαουδάραβα επενδυτή φέρνει στον Παναθηναϊκό ο Βλάσης Τσάκας, όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι το fund που εκπροσωπεί είναι πίσω από τα… περίφημα 15 εκατ. ευρώ!

Τα 15 εκατομμύρια ευρώ ή, για την ακρίβεια, το έγγραφο που έχει κατατεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς «κρύβουν» από πίσω τους τον Βλάση Τσάκα! Για την ακρίβεια, ο συγκεκριμένος φέρεται να εκπροσωπεί νέο fund και δη Σαουδάραβα επενδυτή, που σκοπεύει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως απόπαλυψε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Μεταξύ άλλων, ο Βλάσης Τσάκας ξεκαθάρισε στον Sentra 103,3 ότι το όνομα του επενδυτή δεν έχει γραφτεί μέχρι σήμερα στον ελληνικό Τύπο, αναφέρθηκε στους λόγους που επελέγη τόσο η ουκρανική όσο και η κυπριακή τράπεζα, ενώ επίσης τοποθετήθηκε για την επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου αλλά και την υπόθεση τίτλος για τον Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η τράπεζα το αξιολογούν και πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα έχουμε τις τελικές εκτιμήσεις. Τα λεφτά θα μπουν στην ΠΑΕ κάτω από τους όρους του commitment. Θα γίνει ότι αποφασίσουν στις 9 του μήνα. Διαθέτουμε τα 15 εκ. για την αύξηση.»

Για το αν θέλουν τους παλαιούς μετόχους στο «πλευρό» τους: Επιθυμούμε οι πιο παλαιοί μέτοχοι να κάνουν την αύξηση τους και να μείνουν στην ομάδα, για να είμαστε ισχυροί. Αν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τα υπόλοιπα χρήματα θα μπουν στην ομάδα μέσω χορηγιών.

Για τον λόγο που χρησιμοποιήθηκε κυπριακή τράπεζα για να κατατεθούν τα έγγραφα: Χρησιμοποιήσαμε κυπριακή εταιρεία για να μην διαρρεύσει το όνομα του επενδυτή. Δεν θέλουμε να διαφημιστούμε. Πρόκειται για Άραβα. Επειδή πρόκειται για μεγάλο όνομα θέλαμε να κρατήσουμε την ανωνυμία. Σε αυτή τη φάση απευθυνθήκαμε επισήμως και τραπεζικώς στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όταν αυτά γίνουν acceptable, τότε θα μιλήσουμε και με τον κ. Βαρδινογιάννη, να δώσουν τα χέρια και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Για την διαδικασία που έχει χρησιμοποιηθεί: Η διαδικασία είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Υπάρχει μία ανοιχτή πόρτα και οποιαδήποτε λεπτομέρεια προκύψει μπορεί να συζητηθεί.

Για τον λόγο που χρησιμοποιήθηκε ουκρανική τράπεζα: Θα πω εγώ το σύστημα επικοινωνίας των δύο πλευρών; Είναι τυπικό το θέμα. Εμένα με ενδιέφερε να μου πει η Πειραιώς ότι έφτασε ένα χαρτί όπως το είχαμε παραγγείλει από την τράπεζα μας.

Για την γενική συνέλευση της ΠΑΕ σε συνδυασμό με την ΑΜΚ που θα υπάρξει: Διαβάζω ότι προετοιμάζονται και ειλικρινά χαίρομαι. Από την Παρασκευή και μετά να δείξουμε όλοι το ενδιαφέρον μας και να πάμε όλοι μαζί για έναν Παναθηναϊκό μεγάλο. Μακάρι να είναι στο σχήμα και ο κ. Αλαφούζος. Και ο κ. Βγενόπουλος, που είναι μεγαλομέτοχος. Προ Θεού βεβαίως και θέλουμε.

Για το deal: Μιλάμε για ένα deal εν εξελίξει. Αυτό έχουμε κάνει. Όταν λέω σε εσένα ότι εδώ είναι τα 15 για να τα πάρεις. Αναφέρομαι στην μεταβίβαση των μετοχών και τη συμμετοχή μας στο ποσοστό που θα πάρουμε στην ΑΜΚ. Είναι τόσο απλό.

Για το αν θα δώσει το «παρών» στην γενική συνέλευση: Πώς να δώσω «παρών»; Δεν είμαι ακόμα μεγαλομέτοχος (σ.σ εννοεί την πλευρά που εκπροσωπεί). Δεν προλαβαίνουμε. Δεν θα είμαστε εμείς σαν μεγαλομέτοχοι, αλλά πιστεύω ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη θα εκπροσωπηθεί.

Για το escrow account και αν είχε επαφή με την πλευρά Βαρδινογιάννη: Το escrow account είναι ένας τρόπος για να γίνει η δουλειά. Ό τρόπος που μιλήσαμε ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος. Δεν έκανα επαφή τις τελευταίες δέκα μέρες με την πλευρά Βαρδινογιάννη. Μιλήσαμε με την Πειραιώς, δηλαδή με την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Για την εξέλιξη της μεταβίβασης: Για το θέμα της μεταβίβασης χρειάζονται κάποιες μέρες. Τώρα αν θα είναι 5 ή 10 μέρες θα δούμε. Είναι τυπικά αυτά.

Για το αν έχει χαθεί το πρωτάθλημα: Το πρωτάθλημα θα το πανηγυρίσουμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και θα δείξουμε ότι μπορούμε και χωρίς τον Λέτο. Μπορεί να μην έχουμε πολλές λύσεις και πολλά λεφτά τώρα, αλλά θα δείξουμε ότι έχουμε ψυχή.

Για όσα έχουν ακουστεί για εκείνον: Με κατηγόρησαν για πολλά. Μόνο για το φαλίρισμα της Ελλάδας δεν με κατηγόρησαν.

Για το αν θα είναι στο ΟΑΚΑ ο υποψήφιος επενδυτής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: Θέλουμε να είναι «παρών». Και να μην έχουν ολοκληρωθεί, θα προσπαθήσουμε να είναι παρών.

Για το πότε θ' ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου επενδυτή: Μόλις επέλθει η καταρχήν συμφωνία, είναι να ανακοινωθεί το όνομα του επενδυτή. Σε καμία περίπτωση το όνομα δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Για το αν η πρόταση είχε δώσει ώθηση στην ομάδα: Η ψυχολογία είναι ένας βασικός παράγων στο ποδόσφαιρο. Ότι έδωσε μία ώθηση η προοπτική την έδωσε. Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ και αργήσαμε πολύ. Έκανα πολλά λάθη, γιατί ήταν η πρώτη δουλειά που την έκανα με συναίσθημα.

Για την αργοπορία του deal: Εάν για κάτι τρελαίνομαι είναι ότι δεν προλάβαμε την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα ονόματα που είπαμε θα πρέπει να κάνετε υπομονή, μέχρι το καλοκαίρι.

Για το αν πίσω του κρύβεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης: Στο φάρδος πιθανό να βρίσκεται. Στο ύψος είναι ψηλός για να τον κρύψω. Είναι δυνατόν; Χρειάζεται εμένα ο Βαρδινογιάννης για να κρυφτεί; Μην τρελαθούμε! Εάν αυτός ο άνθρωπος είναι και αυτός μπροστινός του Βαρδινογιάννη, τότε θα είναι πολύ μάγκας ο Βαρδινογιάννης. Αν προχωρήσει η διαδικασία θα δοθεί το όνομα.

«Θα καταλάβετε για τι μιλάμε…»

Λίγες ώρες αργότερα, ο Βλάσης Τσάκας φιλοξενήθηκε και στην συχνότητα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 όπου και μίλησε για:

-τις κινήσεις για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Στείλαμε ένα τραπεζικό commitment στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για 15 εκατ. ευρώ έναντι ορισμένων δεσμεύσεων. Οποιαδήποτε μορφή και να είχαν, έγγραφη μορφή θα είχαν τα χρήματα. Δεν υπάρχει καμία βαλίτσα με λεφτά να πετάει. Οι ενδιαφερόμενοι είναι Άραβες οι οποίοι αποφάσισαν να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε το deal του Παναθηναϊκού. Εμείς απευθυνθήκαμε μέσω της Τράπεζας Πειραιώς στο λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι όχι στον κ. Βαρδινογιάννη. Εκείνοι πρέπει να ενημερώσουν τον μεγαλομέτοχο, στον οποίο απευθύνεται η συναλλαγή. Σε αυτή την τράπεζα έχει λογαριασμό ο Παναθηναϊκός, αυτή μας δόθηκε. Και μένα δεν μου κάθεται καλά να πάρουμε τον Παναθηναϊκό μέσω ονόματος ‘Πειραιώς’ (γέλια). Η τράπεζα είναι αξιόλογη κατά τα άλλα, τη δουλειά της κάνει».

-τον επενδυτή που κρύβεται πίσω από την πρόταση: «Το πλάνο μας θα το ανακοινώσουμε μόλις ανακοινωθεί το όνομα του επενδυτή. Τότε θα καταλάβετε αν μιλάμε για μικρή ή μεγάλη επένδυση. Δεν θα μείνουμε στα 15 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μεγάλο όνομα από τον αραβικό κόσμο. Αν ο κ. Βαρδινογιάννης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα που θα ακουστεί ως μπροστινό, είναι μεγάλος μάγκας».

-τη διορία της UEFA και την απειλή τιμωρίας: «Η 31η Μαρτίου δεν αφήνει σε κανέναν περιθώριο να παίζει. Εμείς κοιτάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να υλοποιηθεί η συμφωνία, ώστε ο Παναθηναϊκός να πάει στην επόμενη μέρα χωρίς προβλήματα».

-το αν αποκλείει συνεργασία με τους παλιούς μετόχους: «Η ΓΣ της Παρασκευής αφορά τους παλαιούς μετόχους. Οποιοσδήποτε παλαιός μέτοχος έχει την απόλυτη προτεραιότητα από οποιαδήποτε νέα πρόταση. Αρκεί να ισοφαρίσει οποιαδήποτε πρόταση έρθει. Εμείς δεν εμποδίζουμε κανέναν ούτε παίρνουμε κανένα καλάσνικοφ για να μην μπει κανένας. Αυτό που λένε οι κακές γλώσσες είναι εκ του πονηρού. Αν εγώ ήμουν Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος, Δάβαρης, Πολέμης και είχα αποφασίσει να πάρω τον Παναθηναϊκό, θα πήγαινα, θα έβαζα τα 15 εκατ. ευρώ, θα έπαιρνα τον Παναθηναϊκό και… γεια σας. Θέλουμε όλους όσοι αγαπούν αποδεδειγμένα τον Παναθηναϊκό μαζί μας. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο καλά. Τα δεδομένα είναι αυτά που λέω σήμερα. Όποιος από τους παλαιούς μετόχους θέλει να συμμετέχει, είναι ευπρόσδεκτος. Εδώ θα είμαστε εμείς να συμπληρώσουμε τα υπόλοιπα χρήματα και να πάρουμε μαζί τον Παναθηναϊκό».

-τους Άραβες που εκπροσωπούσε στο πρόσφατο παρελθόν: «Είχαμε πάθει ορισμένα στραπάτσα. Τώρα είμαστε πιο προσγειωμένοι, κάνουμε πιο σταθερά βήματα και δεν βιαζόμαστε. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το deal και στη συνέχεια θα δούμε τι έχουμε στην ΠΑΕ και τι θέλουμε».

-την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα: «Δεν μπορώ να εξηγήσω την πτώση στην απόδοση του Παναθηναϊκού. Είδα κάτι και αυτό που εκτιμώ, αυτό είπα. Το πρωτάθλημα δεν είναι πλέον δύσκολη, ούτε ήταν εύκολη υπόθεση πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που πιστεύω πως θα το κάνει, θα πάρει το πρωτάθλημα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα».

-το αν αλλάζουν τα σχέδια των ενδιαφερόμενων επενδυτών αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Όχι, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Θα προτιμούσαν βέβαια να έπαιζε η ομάδα στο Champions League για να σχεδιαστεί με αυτό το γνώμονα για την επόμενη σεζόν».

-το δικό του ρόλο στην επόμενη μέρα της ΠΑΕ, εφόσον υπάρξει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς: «Ο ρόλος μου θα είναι ακριβός ο ίδιος, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved