Σπανός: «Το ποδόσφαιρο δεν ήταν έτοιμο για την κρίση»

Σπανός: «Το ποδόσφαιρο δεν ήταν έτοιμο για την κρίση»

Πρόβλημα στο σχεδιασμό των ομάδων της Super League δημιουργούν τα κατά πολύ μειωμένα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία τους από τη χορηγία του ΟΠΑΠ, όπως τόνισε ο Γιώργος Σπανός.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», o Γιώργος Σπανός αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα με τη χορηγία από τον ΟΠΑΠ: «Υπάρχει μια αναγκαιότητα σε πολλές ομάδες. Πολλοί συνάδελφοι έχουν ανάγκη τα χρήματα της χορηγίας. Αν δεν είχαμε υπογράψει, η κάθε ομάδα θα επιβαρυνόταν με 500.000 ευρώ. Υπήρχε μια αντιδεοντολογική συμπεριφορά από το καλοκαίρι. Παρά ότι οι ομάδες δεν είχαν τις ρήτρες για τις φανέλες, επειδή ήταν απαίτηση του ΟΠΑΠ να μπουν αυτές οι ρήτρες, τις αποδεχθήκαμε. Δείξαμε σωστή τακτική. Τα νούμερα είναι 55-60% πιο κάτω. Τα κέρδη του ΟΠΑΠ σε σχέση με πέρυσι ήταν αυξημένα. Δεν υπήρχε άλλος χορηγός.

Υπήρχε κωλυσιεργία και φτάσαμε μέχρι σήμερα. Δεν πήγαμε να διαπραγματευτούμε κάπου αλλού. Είδαμε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου. Έχουμε μείωση κατά 70% στα κρούσματα της βίας. Το ποδόσφαιρο πέρασε από το καλοκαίρι μια μεγάλη αμφισβήτηση. Πυροβολήθηκε, βιώνουμε οικονομική κρίση, είναι λογικό να έχει μειωθεί και η προσέλευση του κόσμου. Βλέπουμε ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Θα πρέπει το πρωτάθλημα να στηριχθεί. Είναι ασήμαντο το ποσό που θα μπει στα ταμεία των ομάδων. Το μάξιμουμ είναι 60-70.000 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 550.000 ευρώ».

Αναφορικά με το μέλλον του ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος του Ατρόμητου είπε: «Το ποδόσφαιρο δεν ήταν έτοιμο. Οι ομάδες δεν ήταν προετοιμασμένες να αντέξουν οικονομική κρίση. Το μπάτζετ είναι γύρω στα 4,5 εκατ. ευρώ. Του χρόνου θα μειωθεί από 20-30%, βλέποντας ότι είναι λιγότερα τα έσοδα. Όλο το ποδόσφαιρο βλέπετε ότι οι ομάδες μειώνουν τα μπάτζετ τους. Έχουν κάνει στροφές στις υποδομές και είναι χρυσή ευκαιρία για τους Έλληνες για να πάρουν ευκαιρίες. Οι μεγάλες ομάδες κουβαλάνε σωρεία προβλημάτων».

Για το αν θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνες και οι παράγοντες, τόνισε: «Πρέπει να αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Ζητάμε την τελειότητα από το ποδόσφαιρο, λες και όλα είναι άρτια δομημένα. Όλοι μαζί θα πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Είναι μονόδρομος από την UEFA ότι θα πρέπει να εξυγιανθούν οι ομάδες, με όποιο κόστος έχει αυτό. Είμαστε σε μια νέα αφετηρία. Όπως η χώρα είναι κάτω από την ευρωπαϊκή εποπτεία, έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Όλοι θα πρέπει να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές».

Σε ερώτηση για το αν προτιμάει το Κύπελλο ή την είσοδο στα play offs, ο Σπανός είπε: «Να κατακτήσεις έναν τίτλο είναι το κορυφαίο που μπορείς να περιμένεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Είμαστε μέσα και στους δύο στόχους, θα τους κυνηγήσουμε. Μπήκαμε στο χορό και θα χορέψουμε. Απολογισμό θα κάνουμε στο τέλος για να δούμε τι έχει γίνει».

Τέλος, για την παραμονή του Γιώργου Δώνη, τόνισε: «Δεν υπάρχει, θα γίνει την ώρα που πρέπει. Είμαστε ευχαριστημένοι, θέλουμε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας, αλλά όλα θα γίνουν στο τέλος με τον απολογισμό».



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved