Κόντης: «Μέσα στο επόμενο 10ήμερο τα χρήματα στον Άρη»

Κόντης: «Μέσα στο επόμενο 10ήμερο τα χρήματα στον Άρη»

Επιβεβαιώνει ο Γιάννης Κόντης ότι θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, τονίζοντας παράλληλα πως μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα μπουν τα χρήματα από τη συμφωνία που υπάρχει με τον όμιλο από το εξωτερικό.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, μίλησε στο «Goal» τόσο για τα διοικητικά και οικονομικά της ομάδας, όσο και για την αποχή που έκαναν οι ποδοσφαιριστές.

-Είχατε απαντήσει στο παρελθόν αρνητικά σε αντίστοιχες προτάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή σας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τι άλλαξε τώρα;

«Με τα νέα δεδομένα είναι επιτακτική η ανάγκη της συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, αλλά και η ενασχόλησή μου με τα οικονομικά θέματα. Για να μπορώ να παρακολουθώ και να κατοχυρώσω κάποια πράγματα».

-Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος σας στο νέο ΔΣ;

«Πιθανότατα θα είμαι αντιπρόεδρος».

-Ήσασταν αυτός που βρήκατε τον χρηματοοικονομικό όμιλο του εξωτερικού, ο οποίος και θα δώσει χρήματα. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;

«Είναι πολύ δύσκολο να σου δώσει κάποιος χρήματα με τις παρούσες συνθήκες. Πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εμπιστοσύνη, να έχεις γνωριμίες και πάνω από όλα να υπάρχει πλάνο».

-Πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και τυπικά;

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα».

-Υπάρχει εμπλοκή με την εισροή της πρώτης δόσης στα ταμεία της ΠΑΕ; Και αν όχι, πότε θα έρθουν τα χρήματα;

«Μέσα στο επόμενο 10ήμερο τα περιμένουμε. Στην Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα ότι γίνει πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορούμε να περάσουμε χρήματα στον... αέρα».

-Για να δώσει εγγυήσεις ο συγκεκριμένος όμιλος τα χρήματα, προφανώς και πήρε εγγυήσεις. Ποιος τις έδωσε;

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση που να έχει σχέση με την ΠΑΕ Άρης ή κάποιο περιουσιακό της στοιχείο. Αυτό είναι δικό μας θέμα και σίγουρα οι άνθρωποι αποβλέπουν και σε μια πιο ενεργή συμμετοχή στο μέλλον».

-Θα είναι βιώσιµος ο Άρης µε τη συγκεκριµένη συµφωνία;

«Είµαι αισιόδοξος και για αυτό έγινε η συγκεκριµένη προσπάθεια. Αλλιώς δεν θα κάναµε αυτή τη συµφωνία, να βάλουµε χρήµατα και µετά να τα χάσουµε και να µας κυνηγάνε και εµάς. Δυστυχώς η σηµερινή διοίκηση για δικούς της λόγους δεν είχε πει στον κόσµο τι είχε πληρώσει πραγµατικά για χρήσεις του προηγούµενου προέδρου, ο οποίος έφτασε τον Άρη στην κατάσταση αυτή και σήµερα εκµεταλλεύεται καταστάσεις και µεταφέρει τα δικά του προβλήµατα στη διοίκηση. Σε δύο χρόνια πληρώσαµε πάνω από 7.000.000 ευρώ στην Εφορία. Κληθήκαµε να πληρώσουµε ακόµα χρήµατα σε προσφυγές που δεν αφορούσαν τη νυν διοίκηση».

-Ο Άρης θα πάρει αδειοδότηση;

«Ολα αυτά που είπα έχουν σχέση µε την αδειοδότηση. Αν το καταλάβουν όλοι και συγκλίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση, τότε θα πάνε όλα καλά. Επαναλαµβάνω ότι θα πρέπει τα χρήµατα που θα ζητήσουν οι παίκτες να ισοδυναµούν µε αυτά που θα έρθουν. Τότε, ναι, θα πάρει αδειοδότηση, γιατί δεν έχουµε σηµαντικά προβλήµατα µε την Εφορία».

-Ο Άρης κάνει πολύ καλή πορεία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήµατος. Θα προλάβει να µπει στα play offs;

«Χάσαµε πολύ έδαφος, ειδικά στον πρώτο γύρο. Βλέπουµε ότι οι άλλες οµάδες δεν χάνουν συνεχόµενα παιχνίδια όπως εµείς, όµως είναι στο χέρι µας να µπούµε στην πεντάδα, µε τα ανάλογα αποτελέσµατα».

-Είστε ικανοποιηµένος από την επιλογή του Μασάδο;

«Νοµίζω πως ναι. Τόσο σαν άνθρωπος όσο και ως προπονητής έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και κρατάει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Με τον προπονητή πάντα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Πρέπει να συµβαδίζει µε τη φιλοσοφία της οµάδας».

-Ο Τόχα κατέθεσε προσφυγή διεκδικώντας, το ποσό των 800.000 ευρώ. Το περιµένατε;

«Κάθε παίκτης έχει το δικαίωµα να διασφαλίσει µε τον τρόπο που ο ίδιος πιστεύει τα χρήµατά του».

Τέλος, για το θέμα της αποχής των παικτών, είπε: «Είναι δικαίωμά τους να κάνουν αποχή. Η γνώμη μου όμως είναι ότι κάνεις αποχή αν πιστεύεις ότι έχουν χρήματα που δεν σου τα δίνουν. Χθες οι παίκτες έδειξαν κατανόηση. Όλοι οι παίκτες πρέπει να δουν πόσα χρήματα συγκεντρωτικά πρέπει να μαζέψουμε για να τους πληρώσουμε και να κάνουν διακανονισμούς και ότι το ποσό που θα μπει από την πρώτη δόση πρέπει να αντιστοιχεί σε αυτό το ποσό».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved