Δημητρέλος: «Να βοηθήσουν την ΑΕΚ αυτοί που πρέπει»

Δημητρέλος: «Να βοηθήσουν την ΑΕΚ αυτοί που πρέπει»

Τη διαφωνία μεταξύ των μετόχων της ΑΕΚ, προκειμένου αυτοί να βοηθήσουν την ΠΑΕ, φανέρωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κόντρες» στο Contra Channel, υποστήριξε παράλληλα πως τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ, 4 περισσότερα από τα 28 που είχε η ομάδα το 2004, όταν και ανέλαβε η ομάδα του Ντέμη Νικολαϊδη.

Μεταξύ άλλων, ο Δημητρέλος αναφέρθηκε στους λόγους που δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία: «Η ανάληψη της θέσης του προέδρου στην ΑΕΚ έγινε με το σκεπτικό ότι ή θα αναλάμβανε κάποιος ή θα πήγαινε στο Πρωτοδικείο. Θεώρησα ότι ενώπιον της UEFA θα έπρεπε να παρουσιαστεί με έναν πρόεδρο από Δ.Σ. και όχι από το Πρωτοδικείο. Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα με έχει δικαιώσει. Ήθελα να δοθεί ένα διάστημα σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν. Αν αυτό δεν γίνει μέχρι τις 20 Μαρτίου, η ΑΕΚ θα έχει άσχημα αποτελέσματα».

Όσον αφορά στα οικονομικά της Ένωσης, υποστήριξε: «Έχω αρκετά καλή εικόνα πλέον του τι γίνεται στην ΠΑΕ. Είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση και αν δεν βοηθήσουν αυτοί που πρέπει, δεν γίνεται τίποτα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου χρειαζόμαστε 7,5-8 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος Μαρτίου -για καταβολές σε ποδοσφαιριστές, προσωπικό και Εφορία- περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να μπουν από αυτούς που τα έχουν. Έχει ξεκινήσει μια επικοινωνία μεταξύ τους -είτε κρυφά, είτε φανερά- και όλοι έχουν γνώση των στοιχείων. Ο καθένας, δυστυχώς, έχει διαφορετικά κριτήρια υπολογισμού του χρέους. Έτσι, δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία. Μετά την παρέμβαση του κ. Παππά στο θέμα του δανείου, το χρέος της ΑΕΚ ανέρχεται περίπου στα 32 εκατ. ευρώ. Όταν ανέλαβε η μετοχική ομάδα του 2004 κατόπιν της εισαγωγής στο άρθρο 44, η ΠΑΕ χρωστούσε 28 εκατ. ευρώ. Τώρα χρωστάει 4 εκατ. περισσότερα».

Αναφορικά με τις επαφές με τον Νοτιά, είπε: «Ο κ. Νοτιάς είπε ότι αυτή τη βδομάδα δεν μπορούσε να είναι εδώ. Έχει αποδεχθεί ότι θα πρέπει να είναι παρών στη συνάντηση με τον Μελισσανίδη -αν γίνει- αλλά τα χρήματα που πρέπει να διαθέσει είναι μια άλλη συζήτηση. Όπως και να το κάνουμε, τις μετοχές αυτή τη στιγμή δεν τις έχει ούτε ο κ. Παππάς, ούτε οι κ.κ. Γκούμας και Χατζηιωάννου.

Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ από τη θέση μου είναι να μιλήσω με τον ενεργό μεγαλομέτοχο και να μου εμπιστευτεί τη διαδικασία να σωθεί η ΑΕΚ, μέσω των χρημάτων που θα αποφασίσει να διαθέσει. Πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Νοτιάς και η απάντησή του είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το κάνει. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που αναβλήθηκε και η Γενική Συνέλευση, ότι δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι χωρίς να έχουμε δική του απάντηση».

Σε ερώτηση για το αν θα καθιερωθούν οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων, τόνισε: «Όντως σκοπεύουμε να διατηρήσουμε μέχρι τέλους της σεζόν την πολιτική των φτηνών εισιτηρίων. Μπορεί να μην υπάρχει σε όλα τα ματς γενική είσοδος 10 ευρώ, αλλά θα κυμαίνονται κάπου εκεί οι τιμές».

Για τα χρήματα των Γκούμα και Χατζηιωάννου, τόνισε: «Το ποσό των 500.000 ευρώ βρίσκεται στη διάθεσή μας, θα μπει σταδιακά στην ΠΑΕ και θα χρησιμοποιηθεί όπως χρειάζεται βάσει των αναγκών της».

Ενώ για το δάνειο του Ντέμη Νικολαϊδη, είπε: «Έγινε μια συμφωνία μέσω του κ. Οικονομόπουλου, έχουμε εκχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Απριλίου-Μαΐου κι έτσι πήραμε τα 515.000 που χρησιμοποιήθηκαν άμεσα σήμερα για την Εφορία ώστε να σφραγιστούν εισιτήρια για τα επόμενα ματς».

Τέλος, για την παράταση που δόθηκε από την UEFA, τόνισε: «Όταν πήραμε την παράταση από την ομοσπονδία, τρεις ήταν οι κύριοι λόγοι που το καταφέραμε: Πρώτον, ότι πήγαμε με συμφωνία από τους ποδοσφαιριστές -πρώην και νυν- και τους ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό. Το 85% των παικτών έχει συμφωνήσει σε διακανονισμούς. Δεύτερον, η αποπληρωμή του δανείου της Morgan Stanley. Και τρίτον, η μείωση του μπάτζετ από τον κ. Αδαμίδη -κι εδώ μπορώ να αναγνωριστεί ότι επί δικής του προεδρίας έπεσε από τα 18 εκατ. στα 11 εκατ. και του χρόνου μπορεί να πάει στα 6,5 εκατ. ευρώ».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved