Κωνσταντίνου: «Κατευθυνόμενη η διαιτησία με ΠΑΟΚ»

Κωνσταντίνου: «Κατευθυνόμενη η διαιτησία με ΠΑΟΚ»

Ως κατευθυνόμενη χαρακτήρισε τη διαιτησία στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ». 

Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «πρασίνων»: 

«Η διαιτησία ήταν κατευθυνόμενη. Αυτό νομίζω ότι έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την απουσία του κόσμου, η οποία μοιραία διευκόλυνε το... έργο του διαιτητή. Οι αποφάσεις του έκριναν κατά ένα μεγάλο ποσοστό το αποτέλεσμα», είπε και συνέχισε: «Το πιο χαρακτηριστικό της τραγικής του βραδιάς ήταν το πέναλτι που υπέδειξε στον Παναθηναϊκό στην εκπνοή της αναμέτρησης λόγω... τύψεων. Αυτή η απόφασή του, τα λέει όλα.

-Φοβάστε ότι θα υπάρξουν αντίστοιχες διαιτησίες στα επόμενα παιχνίδια;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Έπρεπε ήδη να φοβόμαστε αλλά στο ματς με τον ΠΑΟΚ πήγαμε όλοι κοιμισμένοι. Θεωρούσαμε ότι μετά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν θα υπήρχαν τέτοιες διαιτησίες. Δυστυχώς όμως συνεχίζουν να υπάρχουν παράγκες, συνεχίζουν να υπάρξουν υποδείξεις, δυνατοί και αδύνατοι».

-Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαιτησίες ανάλογες με αυτή του Καλόπουλου στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι αιωνίων, που θα βρίσκονται στο ΟΑΚΑ πάνω από 60.000 κόσμου;

«Προέχει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να κερδίσει τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Όμως, αν μπορέσουμε να πάμε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τη διαφορά στον ένα βαθμό από τον Ολυμπιακό, φοβάμαι ότι θα δούμε κι άλλα... Αυτός που θα σφυρίξει το ντέρμπι, αλλά και οι άνθρωποι που διοικούν την ελληνική διαιτησία θα πρέπει να προσέξουν πολύ καλά τι θα κάνουν. Θα γίνουν πράγματα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί αν δεν υπάρξει ισονομία, γιατί η υπομονή του κόσμου, της διοίκησης και των παικτών έχει εξαντληθεί».

-Το σχόλιό σας για την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ…

«Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός γενικά ήταν κακός. Από την τεχνική ηγεσία μέχρι και τον 13ο παίκτη που μπήκε. Είναι κρίμα για την τόσο μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι τώρα, να παρουσιάζουν το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) θέαμα που είναι ανεπίτρεπτο για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μπήκε απροετοίμαστη γι' αυτό το παιχνίδι. Φαντάζομαι ότι όλοι στάθηκαν στις απουσίες του ΠΑΟΚ, θεωρώντας ότι έστω και δύσκολα θα ερχόταν η νίκη. Αυτό είναι που στοίχισε.

Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι ακόμα και τώρα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά. Τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι καθοριστικά και θέλουμε νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παρουσιάσει το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) θέαμα αν θέλει να φτάσει στον τίτλο. Χρειάζεται ψυχή και πάθος και στις δύο αυτές αναμετρήσεις, κάτι που κόντρα στον ΠΑΟΚ του έλειψε. Από κει και έπειτα, αν πάρουμε τις δύο νίκες, θα πρέπει να επιδείξουμε την απαιτούμενη συνέχεια στα πέντε ματς που απομένουν».

-Θεωρείται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει την ήττα-σοκ από τον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα μπορεί. Όμως για να βγει ο Παναθηναϊκός από αυτή την μετριότητα θα πρέπει να επανέλθουν στις αγωνιστικές υποχρεώσει οι Λέτο, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σιμάο. Θα ανεβάσουν την ομάδα αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά».

-Τι πρέπει ν’ αλλάξει για να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες;

«Πρέπει όλοι να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα και να προετοιμαστούν για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν. Πρέπει ο κόσμος να έρθει πολύ κοντά και επιτέλους οι μέτοχοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Το Πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και η ομάδα τους χρειάζεται. Πρέπει να βοηθήσουν για να πάρει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο. Αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στις 9 Μαρτίου για να βρουν μια λύση, η ψυχολογία όλων όσοι είναι γύρω απ την ομάδα θα ανέβει στα ύψη. Είναι κρίμα εδώ που έφθασε η κατάσταση, οι μεγαλοπαράγοντες να βάζουν πρώτα το εγώ τους και μετά το καλό του Παναθηναϊκού. Όλος ο κόσμος αυτό ζητάει και αυτό θέλει. Αν το κάνουν θα γνωρίσουν την αποθέωση».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved