Αιχμές Μώραλη για Γερουλάνο

Αιχμές Μώραλη για Γερουλάνο

Σαφείς αιχμές κατά του Παύλου Γερουλάνου, με αφορμή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο άφησε ο Γιάννης Μώραλης, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του πως η Super League έχει λόγο στις συζητήσεις για αυτό.

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», όπου… άδειασε τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας για το γεγονός πως δεν παρευρέθηκε όπως είχε ανακοινωθεί στην εκπομπή γιατί «δεν ήθελε να βρεθεί σε μια δημόσια συζήτηση μαζί του και να μιλήσουν για θέματα που αφορούν τον Αθλητικό νόμο και όχι επειδή ταξιδεύει», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αυτοδιοίκητο, στο άρθρο 19 του νέου νομοσχεδίου, αλλά και στους λόγους για τους οποίους η ΕΠΟ, όπως και οι ΠΑΕ βρίσκονται σε αντίθεση με αυτό.

«Δυσάρεστο είναι σε κάθε περίπτωση να έχει πρόβλημα ένας ποδοσφαιριστής σε αυτή την ηλικία, όπως ο Λέτο, ένας καλός ποδοσφαιριστής. Ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την περίπτωση του Λέτο, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και κοιτάμε τη δική μας ομάδα», τόνισε αρχικά ο Μώραλης ερωτηθείς για τον Λέτο, συμπληρώνοντας σχετικά με την απουσία Γερουλάνου:

«Η Super League επιθυμεί να λαμβάνει μέρος στις δημόσιες τοποθετήσεις για τον αθλητικό νόμο, νομίζω ότι ο υπουργός δεν ήθελε να μπει σε ένα διάλογο με ανθρώπους που εκπροσωπούν τη Super League. Νομίζω ότι θα έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά. Ο Υπουργός δεν επιθυμεί να παρευρεθεί σε ένα διάλογο μαζί μας. Επικοινώνησα νωρίτερα με ανθρώπους του καναλιού και όπως γνωρίζετε o πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι μέτοχος στο κανάλι σας και θεωρώ ότι οι πληροφορίες μου είναι σωστές. Μου είπαν ότι ο Υπουργός δεν ταξιδεύει, αλλά δεν επιθυμεί να πάρει μέρος σε ένα δημόσιο διάλογο μαζί μας».

Για τις αντιδράσεις της ΕΠΟ: «Οι αποφάσεις της Επιτροπής δεν ήταν δεσμευτικές για την ομοσπονδία, άλλες τις δεχόταν και άλλες όχι, τώρα όμως η Πολιτεία την υποχρεώνει να τις δεχθεί και γι΄ αυτό η ΕΠΟ αντιδρά. H Επιτροπή έκανε το καλοκαίρι κάποιες προτάσεις, τις δέχθηκε όσον αφορά στην Καβάλα και στον Ολυμπιακό Βόλου και σε κάποιες άλλες προτάσεις δεν την έλαβε υπ΄όψιν. Τώρα όμως η Πολιτεία της λέει ότι οι προτάσεις της είναι υποχρεωτικές».

Για το αν μπορεί η ΕΠΟ να διαχειριστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ή πρέπει να το αναλάβει η Πολιτεία: «Μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση και να πει ο καθένας τις απόψεις του για το αν η ΕΠΟ μπορεί ή όχι να διαχειριστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμένα η άποψή μου είναι πως η ΕΠΟ έχει τις καλές στιγμές της και έχει και τις κακές στιγμές της. Ωστόσο, η FIFA είναι εκείνη που αποφασίζει και έχει θέσει την ΕΠΟ υπεύθυνη, όπως σε κάθε χώρα, και δεν διαπραγματεύεται το αυτοδιοίκητο. Στη FIFA δεν μας έβαλε ο Πιλάβιος... Επομένως δεν έχει σημασία η άποψη η δικιά μου ή η δικιά σας, αλλά αυτό που λέει η FIFA.

Δεν δεχόμαστε χαρακτηρισμούς όπως "Καμόρα", "βρώμα του ποδοσφαίρου" και άλλα για τους οπαδούς. Από πού κι ως πού είναι «Καμόρα» οι οπαδοί; Και να ακούμε τέτοιους χαρακτηρισμούς μέσα στη Βουλή (σ.σ. κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου) από ποιους; Από εκείνους που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση;»

Για την έρευνα με την ονομασία «Μαύρη Βίβλος του Ποδοσφαίρου» που έγινε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο που τη συνέστησε στον Γερουλάνο: «Είμαι αντίθετος με την κίνηση αυτή. Εσείς δηλαδή λέτε ότι δεν έχουν γίνει βήματα μπροστά; Είτε σε θέματα βίας, είτε σε όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο; Έχετε δει σε οποιονδήποτε άλλο τομέα να πληρώνονται ποινές, χρηματικές και μη, όσο γρήγορα γίνεται στο ποδόσφαιρο; Το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Σε σχέση με την κοινωνία που έχουμε αυτό είναι το ποδόσφαιρό μας. Και είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε.

Πως να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο όταν δεν υπάρχουν γήπεδα, όταν η Πολιτεία δεν δίνει τη βάση που πρέπει στον Αθλητισμό, όταν κάθε τρεις και λίγο γίνονται επεισόδια στους δρόμους, σπάνε και καίνε το κέντρο της Αθήνας και δεν μπαίνει ποτέ κανένας φυλακή; Τέτοια πράγματα πάντως δεν γίνονται μέσα στα γήπεδα, ενώ είναι αρκετοί οι οπαδοί που έχουν φυλακιστεί... Φυσικά δεν είναι τέλειο το ποδόσφαιρό μας και δεν συγκρίνεται με τον Δυτικό κόσμο που πάνε να απολαύσουν το θέαμα και όχι όλοι να ασχολούνται με το τι σφύριξε ο διαιτητής, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν γίνει βήματα μπροστά. Είναι ακόμη αρκετά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και φυσικά δεν είναι όλα τέλεια».

Σχετικά με άλλα θέματα στα οποία έχει διαπιστωθεί διάσταση απόψεων μεταξύ ομάδων και Πολιτείας, ο Μώραλης κατέληξε:

«Προτείναμε μείωση 50% και ο ΟΠΑΠ ήθελε μείωση 70%. Ο ΟΠΑΠ δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την κρίση. Κάνει τζίρο εκατομμυρίων όπως έκανε. Εμείς δεν παίρνουμε χρήματα από την πολιτεία. Δεν πρέπει να παίρνουμε αλλά και δεν παίρνουμε. Τι εννοούν θα κλείσουν την κάνουλα; Αφού το ποδόσφαιρο δεν παίρνει χρήματα από κανέναν πολίτη. Ούτε ένα ευρώ. Ποια χρήματα δεν θα μας δώσουν που λένε;

Βγάζουν προς τα έξω μια εικόνα για το ποδόσφαιρο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι το ποδόσφαιρο είναι ένας βρώμικος χώρος, με παράγοντες λαμόγια και Καμόρα οπαδούς. Από που προκύπτουν αυτά;

Γι αυτό ήθελα να είναι εδώ και ο κύριος Γερουλάνος να μας απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα. Θέλει να καταργήσει ας πούμε τους συνδέσμους. Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν κλείσουν οι σύνδεσμοι, σας το υπογράφω, θα υπάρξει πλήρη αναρχία. Οι παράγοντες έρχονται σε επαφή με τους οπαδούς για να μπορέσουν να συνεννοηθούν για κάποια πράγματα και να κάνουν κουμάντο στο γήπεδό τους, αφού δεν τους δίνεται άλλη δυνατότητα από την Πολιτεία.

Και να ρωτήσω κάτι άλλο; Οι Σαμαράς και Παπανδρέου φέρουν κάποια ποινική ή αντικειμενική ευθύνη όταν μετακινούνται οι οπαδοί των κομμάτων τους - κάτι που παλιότερα βέβαια το βλέπαμε να γίνεται πολύ συχνά, γιατί τώρα αμφιβάλλω αν θα ταξιδέψει κανείς πλέον για κόμματα - και συναντιούνται με σκοπό ο ένας να πλακωθεί με τον άλλο; Θα καταργήσουμε δηλαδή και τις συγκεντρώσεις;

Ή για παράδειγμα όταν βρίσκουν σε ένα «κλαμπ» ενός κόμματος, ένα σύνδεσμο του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας όπλα, ναρκωτικά και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, οι Σαμαράς και Παπανδρέου θα τιμωρηθούν; Θα φέρουν ποινική ευθύνη για τα όπλα και τα ρόπαλα που μπορεί να βρεθούν εκεί;
Και αν όχι, γιατί να τιμωρηθεί ο πρόεδρος και η ομάδα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και άλλων για αντικείμενα που μπορεί να βρεθούν σε ένα σύνδεσμό τους που έχουν παντού σε όλη την Ελλάδα; Είδατε μήπως να τιμωρηθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αντικείμενα που έχουν βρεθεί σε σύνδεσμο οπαδών της; Πού τα είδαν αυτά τα πράγματα; Να είμαστε λίγο σοβαροί.

Ακόμα και στα θέματα ασφάλειας είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε εμείς την αστυνομία. Η Αστυνομία πληρώνεται αδρά για τις υπηρεσίες που παρέχει στα γήπεδα, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, είναι ποιοτικά μέτριες».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved