Βρύζας: «Άμεση ανάγκη για 5 εκατ. ευρώ»!

Βρύζας: «Άμεση ανάγκη για 5 εκατ. ευρώ»!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν ο Ζήσης Βρύζας και τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ στην… επεισοδιακή σημερινή (05/03) Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης πέντε εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε να μπορέσει ο «Δικέφαλος» να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

«Έχουμε σοβαρό θέμα για τις 30/6, πρέπει να βρεθεί λύση, έχουμε επιλέξει να βρούμε λύσεις με απόλυτα διαφάνεια και ειλικρίνεια. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας, χρειαζόμαστε τη στήριξη του. Εγώ ψάχνω ανθρώπους να ενισχύσουν την προσπάθειά μας», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Βρύζας στους παρευρισκόμενους μετόχους, αλλά και οπαδούς στη Συνέλευση που διήρκησε περισσότερο από 2,5 ώρες και στην οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και αντιπαραθέσεις, για να συμπληρώσει:

«Είμαι σε επαφή με επενδυτές. Δεν θέλω να πω τώρα τίποτα, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Το παλεύουμε. Βασικός μας στόχος είναι να κατεβάσουμε τα έξοδα και να βρούμε έσοδα γιατί το εμπορικό μας μέχρι τώρα ήταν στο μηδέν. Δεν παίζω με τις ψυχές των ανθρώπων. Δεσμεύομαι πως την επόμενη φορά αν ξεφύγουμε 100 χιλιάδες από τον προϋπολογισμό μας θα αναφέρω με κάθε λεπτομέρεια το γιατί και το πώς συνέβη αυτό. Εγγυώμαι προσωπικά πως ότι μπει στο ταμείο θα το διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Ναι, σίγουρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουλήσουμε και παίκτη, η σωτηρία της ομάδας είναι πάνω από τις απώλειες. Η αλήθεια είναι πως πληρώνουμε και τον κακό προγραμματισμό που έγινε στην αλλαγή της εφορίας. Από το 20% στο 45% ήταν κάτι που δεν ήμασταν σε θέση να το σηκώσουμε».

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στα οικονομικά δεδομένα της διοίκησης Ζαγοράκη και στο άνοιγμα των 12,5 εκατομμυρίων που υπάρχει στον σύλλογο (τα οποία αν προστεθούν στα 8 εκατ. ευρώ της εποχής Γούμενου, μαζί με τα λεφτά του ταμείου, καταλήγουν στην αρνητική θέση των 22,05 εκατ. ευρώ.), καθώς από τους μικρομετόχους τέθηκε το θέμα της απόδοσης ευθυνών σε αυτούς που δημιούργησαν αυτό το άνοιγμα, ενώ ζητήθηκε μάλιστα να ξεκαθαριστεί αν οι Θόδωρος Ζαγοράκης και Ηλίας Βιολίδης οφείλουν χρήματα στην ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Βρύζας εξήγησε πως ο Ζαγοράκης πήρε 320.000 ευρώ από τα ταμεία, ποσό που δόθηκε για σκοπούς της ομάδας, αλλά δεν υπάρχουν παραστατικά, προτείνοντας μάλιστα να εγκριθούν αυτά τα χρήματα ως αμοιβή στον πρώην πρόεδρο των Θεσσαλονικιών για τη συνολική θητεία του.

«Εγώ ξέρω πως είναι ένα ποσό 320 χιλιάδων ευρώ που πήρε ο Ζαγοράκης για σκοπούς του ΠΑΟΚ. Ήταν 200 χιλιάδες τον προηγούμενο Μάρτη που βάσει απόφασης του διοικητικού συμβουλίου πάρθηκαν για μεταγραφικούς λόγους και άλλες 120 χιλιάδες ευρώ πριν αποχωρήσει. Προτείνουμε να εγκριθεί το ποσό αυτό ως μισθοδοσία του Θοδωρή Ζαγοράκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζήσης Βρύζας, προκαλώντας την αντίδραση των μετόχων.

Όσον αφορά στον Ηλία Βιολίδη (το συνολικό ποσό στην υπόθεση του οποίου αγγίζει τα 318.000 ευρώ συν 100.000 ευρώ που ο ίδιος έχει διακανονίσει απ' ευθείας με τρίτους στους οποίους οφείλονται), ο πρόεδρος του «Δικέφαλου» τόνισε: «Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένα διακανονισμός του Βιολίδη με την ΚΑΕ με ημερομηνία καταβολής έως 30/6. Συναντήθηκα μαζί του και μου ζήτησε να γίνει νέος διακανονισμός και να πάει μετά τις 1/7. Του ξεκαθάρισα πως αυτά τα χρήματα πρέπει να δοθούν μέχρι τις 30/6 γιατί η ΠΑΕ τα έχει ανάγκη. Υποσχέθηκε πως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα φέρει».

Παράλληλα, εγκρίθηκαν (με ελάχιστες αρνητικές ψήφους) οι αμοιβές για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. (Ζήση Βρύζα) και του τεχνικού διευθυντή (Παντελή Κωνσταντινίδη) οι οποίοι θα αμείβονται με 7.000 και 3.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ ερωτηθείς τέλος για το μπάτζετ, ο Βρύζας υποστήριξε: «Ήταν στα 12εκατ. ευρώ μεικτά, έπεσε στα 6,2εκατ. ευρώ και στόχος μας είναι να το πάμε κάπου στα 7εκατ. ευρώ του χρόνου», συμπληρώνοντας για τη μισθοδοσία του Μάκη Γκαγκάτση: «Ήταν εκπαιδευόμενος και δε γινόταν να πληρωθεί. Πλέον αμείβεται κανονικά», πριν ξεκαθαριστεί πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών του Ζαγοράκη η οποία σύντομα θα ολοκληρωθεί.



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved