Βελλίδης: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με του Άρη»

Βελλίδης: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με του Άρη»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν με τον Άρη στην Ευρώπη εξέφρασε ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να κληθεί στην Εθνική.

«Οι στόχοι οι δικοί μου συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους της ομάδας μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο 25χρονος πορτιέρο των «κίτρινων», μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή», όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», στη μάχη των play off, στον Μασάδο και τον προκάτοχό του Πρόμπιερζ, στην… ελληνοποίηση της Super League, αλλά και στην… κόντρα του με τον Μιχάλη Σηφάκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάρκος Βελλίδης:

Για τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και την είσοδο στην πεντάδα: «Σίγουρα ο στόχος είναι η είσοδος στα play off. Θέλαμε αυτή τη νίκη, την πήραμε και είναι μία μεγάλη νίκη. Παραμένουμε μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης μίας θέσης για τα play off. Έχουν μείνει επτά παιχνίδια και κυνηγάμε πλέον είτε την ΑΕΚ, είτε τον Ατρόμητο για να μπορέσουμε στο τέλος να είμαστε στην πεντάδα».

Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό: «Όταν παίζεις με αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, πάντα είναι δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι τώρα πρωτοπόρος στη βαθμολογία και αυτό φέρνει πίεση».

Σχετικά με την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, σχολίασε: «Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα πολύ ωραίο. Υπάρχουν αλλαγές και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και στις τελευταίες. Όλες οι ομάδες θέλουν τις νίκες, η καθεμία για το σκοπό της», ενώ χαριτολογώντας, κληθείς να κάνει μια πρόβλεψη για τον πρωταθλητή, συμπλήρωσε: «Δεν έχω αρκετά χρήματα ώστε να ποντάρω τώρα, αλλά αν μπορούσα θα πόνταρα στη δική μας νίκη, την επόμενη εβδομάδα. Κάτι τέτοιο θα ήταν το καλύτερο αυτή τη στιγμή».

Σε ερώτηση για τους πολλούς Έλληνες γκολκίπερ που έχουν εμφανιστεί φέτος, είπε: «Νομίζω πως φέτος έχουμε δει πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται, με όλη αυτήν την κρίση που επικρατεί. Είναι πολύ θετικό να αγωνίζονται Ελληνόπουλα. Εμένα μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω στον Άρη, από τη στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός του Μιχάλη Σηφάκη», ενώ για την… ελληνοποίηση του πρωταθλήματος, συνέχισε: «Μόνο καλό μπορεί να φέρει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους ξένους. Υπάρχει ποιότητα και ταλέντο και δουλεύουμε κι εμείς πάρα πολύ σκληρά».

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό του με τον Σηφάκη για την Εθνική Ελλάδας, είπε: «Είναι ωραίο να υπάρχει συναγωνισμός και ανταγωνισμός ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Είναι αλήθεια ότι είμαι ανταγωνιστής ή και αντίπαλος του Σηφάκη, αλλά μου αρέσει».

Σχετικά με τη… μετάλλαξη του Άρη από την παρουσία του Μανουέλ Μασάδο και την αποχώρηση του Μίχαλ Πρόμπιερζ, επισήμανε: «Μόνο τα αποτελέσματα αν δούμε θα καταλάβουμε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Η ομάδα δεν έχει χάσει τα τελευταία εννιά ματς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τη χρονιά, πετάξαμε πολλούς βαθμούς και τώρα τρέχουμε για να προλάβουμε! Πιστεύω, πως έχουμε αλλάξει κι από εδώ και πέρα πρέπει να είμαστε τυχεροί και να κυνηγάμε όλα τα παιχνίδια. Πάντως και με τον κ. Πρόμπιερζ έγινε καλή δουλειά, ωστόσο δεν είχαμε τα αποτελέσματα. Πήραμε πολλά πράγματα και από τον κ. Πρόμπιερζ και ήταν κι αυτός εξαιρετικός προπονητής, ωστόσο ήταν πολύ άτυχος».

Σχετικά με τους παίκτες που ήταν παροπλισμένοι από τον Πρόμπιερζ και στη συνέχεια βοήθησαν πολύ: «Όταν έρχεται ένας καινούριος προπονητής όλοι δουλεύουν πολύ, προσπαθώντας να δείξουν πως αξίζουν να είναι μέλη της ομάδας αυτής και προσπαθούν να γίνουν βασικοί. Στήθηκε όλη η ομάδα πάνω του. Χάσαμε βαθμούς, ωστόσο όλα πήραν το δρόμο τους. Αν προσέξουμε στην πορεία θα πιάσουμε το στόχο των play off. Ο Λαζαρίδης είναι εξαιρετικός και μπορεί να σκοράρει κιόλας. Νομίζω είναι και ιστορικό το γκολ μέσα στο γήπεδο της Ατλέτικο και θα μείνει και στην ιστορία και στο μυαλό όλων των φιλάθλων».

Αναφορικά με το κακό πρώτο ημίχρονο του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ: «Ήμασταν πολύ τυχεροί που δε δεχτήκαμε γκολ. Δεν είδαμε για ένα ημίχρονο τι χρώμα φανέλα φορούσε ο Αραμπατζής. Αυτή είναι η αλήθεια. Στο δεύτερο μέρος όμως,  παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι και αυτό επιβραβεύτηκε από το γκολ. Εδώ που φτάσαμε όμως, είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί».

Για τις αψυμαχίες ανάμεσα στου παίκτες των δύο ομάδων και κυρίως του Γεωργέα με τον Καστίγιο, είπε: «Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Συνέχεια υπάρχουν αντεγκλήσεις. Μπορείς με αυτόν τον τρόπο να ανατρέψεις ολόκληρο σκορ. Ωστόσο δεν πρέπει επαγγελματίες να μπαίνουν στη διαδικασία συζήτησης στον αγωνιστικό χώρο, διότι μόνο να χάσουν έχουν. Είναι περίεργο ένας παίκτης με την εμπειρία του Γεωργέα να χάνει την ψυχραιμία του. Νομίζω ότι έχει δίκιο ο Μάκος και όλο αυτό γύρισε υπέρ μας, διότι αυτοί εκνευρίστηκαν υπερβολικά».

Για το… ευτράπελο με την πτώση του Κοντοέ, είπε αστειευόμενος: «Ευτυχώς που έπεσε μέσα στο γήπεδο και όχι έξω. Πάντως μπράβο του που το κατάλαβε και είναι αλήθεια ότι είναι ωραίο αυτό το περιστατικό. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση».

Τέλος, μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους και για το αν περιμένει να κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ενόψει και του EURO, καταλήγοντας: «Οι στόχοι οι δικοί μου συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους της ομάδας μου. Θέλω να παίξουμε στα play off, θέλω να παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη, θέλω να κερδίζουμε συνέχεια. Θέλω κυρίως όλη αυτή η δουλειά που γίνεται να έχει ανταπόδοση και να μην πάει χαμένη. Βέβαια θα ήταν μεγάλη μου χαρά αν είχα την κλήση από τον ομοσπονδιακό μας προπονητή και γινόμουν διεθνής».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved