«Τσάρκα» για πλέι οφ, η... συμμορία των έξι!

«Τσάρκα» για πλέι οφ, η... συμμορία των έξι!

Το… τρένο των πλέι οφ της Super League, χωράει τέσσερις επιβάτες. Η μία θέση είναι ήδη καπαρωμένη από τον φιναλίστ του πρωταθλήματος, ενώ για άλλα τρία «εισιτήρια», έξι ομάδες… τρώνε τα μουστάκια τους! To Onsports καταγράφει τα υπέρ και τα κατά των υποψήφιων «μνηστήρων» για μία θέση στην προνομιούχο πεντάδα.

Με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία το «αφεντικό» είναι ο ΠΑΟΚ, αφού απέχει οκτώ βαθμούς από την 6η θέση, που αντί για τα πλέι οφ εξαργυρώνεται με πρόωρες καλοκαιρινές διακοπές.

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να παραμένει σε θέση ισχύος, ωστόσο νιώθει την καυτή ανάσα του εξαιρετικά φορμαρισμένου Ατρομήτου στο… σβέρκο της.

Σε τροχιά πλέι οφ μπήκε ο Αστέρας Τρίπολής που πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στο β΄ γύρο και ο αναγεννημένος επί εποχής Μασάδο Αρης.

Από κοντά παραμένει και ο ΟΦΗ, παρά τα γνωστά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και κατ΄επέκταση το έργο του Νίκου Αναστόπουλου και των παικτών της κρητικής ομάδας.

ΠΑΟΚ

+ Οι οκτώ βαθμοί της διαφοράς από την 6η (μη προνομιούχο) θέση του προσφέρουν την δυνατότητα να παίζει με το μικρότερο άγχος από τους υπόλοιπους «μνηστήρες». Μόνο με… αυτοκτονία μπορεί να παραμείνει «εκτός νυμφώνος

+ Διαθέτει στο ρόστερ αρκετούς «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες οι οποίοι δεν κυριεύονται από «ναυτία» στα δύσκολα

- Η επιδημία των μυϊκών τραυματισμών αφήνει έντονο το αποτύπωμά της και ρίχνει σαν τα… κοτόπουλα τους παίκτες. Εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των θλάσεων, στο τέλος, ίσως χρειαστεί να φορέσουν σορτσάκι ο Βρύζας με τον «σβούρα»!

- Η Τούμπα δεν αποτελεί απόρθητο κάστρο, δεδομένου πως μέχρι τώρα έχουν πεταχτεί 12 βαθμοί στα… νερά του Θερμαϊκού, ενώ η ομάδα αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας

ΑΕΚ

+ Η συσπείρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος για να μη χρεωθούν την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

+ Η προσωπικότητα ορισμένων εκ των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών (Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο, Δέλλας) δύναται να παίξει καθοριστικό ρόλο όταν «σφίξουν τα λουριά» και το πράγμα αρχίσει να ζεματάει.

- Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα καθιστούν αβέβαιη την επόμενη μέρα, ακόμη και για την επιβίωση της ΠΑΕ.

- Η πίκρα και η απογοήτευση είναι τόσο βαθιά ποτισμένη στο πετσί των οπαδών, που ουδείς έχει τη διάθεση έστω και να ψελλίσει κάτι αισιόδοξο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

+ Η υγεία που εκπέμπει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα – κόντρα στο ρεύμα της εποχής – και ο «αέρας» που απέκτησε, απόρροια της εξαιρετικής πορείας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

+ Το… δολοφονικό ένστικτο του Κώστα Μήτρογλου! Ο «πιστολέρο» του Ατρομήτου βρίσκεται… on fire, σκορπάει τον πανικό στις αντίπαλες άμυνες και προσφέρει πολύτιμους βαθμούς.

- Η μεγάλη αδημονία για την παρθενική συμμετοχή στα πλέι οφ, εμπεριέχει τον κίνδυνο να «βαρύνει» τα πόδια των ποδοσφαιριστών στις τελευταίες κρίσιμες… στροφές.

- Τα δύο… καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Παράλληλα με την «μάχη» για την πεντάδα, οι Περιστεριώτες θα παλέψουν για μία θέση στο ξέφωτο του τελικού κυνηγώντας δύο μεγάλους στόχους.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

+ Η δαιμονιώδης φόρμα του β΄γύρου και η κεκτημένη ταχύτητα με την οποία οδηγείται στην τελική ευθεία

+ Η εξαιρετική «χημεία» και η πληθώρα παικτών και στις τρεις γραμμές. Από την στιγμή που ο Τσιώλης «συστήθηκε» όπως ήθελε με το ρόστερ, εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ποιοτικό έμψυχο δυναμικό.

- Η απειρία στο παράλληλο κυνήγι δύο μεγάλων στόχων, όπως η είσοδος στα πλέι οφ και η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου.

- Θεωρητικά έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα απ΄όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές. Εχει… ραντεβού με τους τρεις του τέως ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΑΡΗΣ

+ «Ξύπνησε» από την… χειμερία νάρκη, στην οποία είχε βυθιστεί και πορεύεται με τον «αέρα» που του προσφέρει το αήττητο των τελευταίων εννέα αγωνιστικών

+ Ο άμεσος εγκλιματισμός του Μανουέλ Μασάδο στο καινούργιο περιβάλλον και στον σκληρό κόσμο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος τεχνικός κέρδισε τους παίκτες και συμμάζεψε τα αποδυτήρια, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα της ομάδας.

- Οσο ο χρηματοοικονομικός όμιλος από την Ελβετία δεν ανοίγει την… κάνουλα, η «κρεβατομουρμούρα» για τα οικονομικά προβλήματα θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της ομάδας.

- Δεν κρατάει την τύχη στα… πόδια του. Η μοίρα του θα εξαρτηθεί (και) από τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που παλεύουν για τον ίδιο στόχο.

ΟΦΗ

+ Χωρίς να σφύζει από ποιότητα αποτελεί μία από τις πιο καλοδουλεμένες ομάδες, ικανή να κοιτάξει στα μάτια και να στήσει την σημαία της ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου.

+ Στο υποσυνείδητο των παικτών λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Η δίψα της διάκρισης προκειμένου να ανεβάσουν την… μετοχή τους και γιατί όχι, να παίξουν για την επόμενη μεταγραφή τους.

- Το αρνητικό αποτύπωμα της απρόσμενης έκρηξης του Ταυλαρίδη και ο φόβος να υπάρξουν παρόμοια κρούσματα στη συνέχεια, εξαιτίας κυρίως των οικονομικών προβλημάτων.

- Η έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων σε σημαντικές μαζεμένες απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

tsarkaaa




Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved