Τώρα θέλει «καρδιά» ο Παναθηναϊκός

Τώρα θέλει «καρδιά» ο Παναθηναϊκός

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ έριξε τους «πράσινους» από την κορυφή, όμως, αν γίνει η σωστή ανάγνωση και διαχείριση τότε o Παναθηναϊκός μπορεί να επωφεληθεί και να αναδειχθεί στο φινάλε πρωταθλητής. Το Onsports καταγράφει τα προβλήματα, αλλά και τα «πρέπει» της επόμενης μέρας για το «τριφύλλι».

Η… κατάρα της 4ης μέρας κάθε μήνα που θέλει τον Παναθηναϊκό να μην κερδίζει, επαληθεύτηκε και χθες (4/03) στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» έχασαν στις 4 Δεκεμβρίου από τον Άρη (3-1), άφησαν βαθμούς στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (1-1) στις 4 Ιανουαρίου, έχασαν από τον Λεβαδειακό (1-0) εκτός έδρας στις 4 Φεβρουαρίου και στις 4 Μαρτίου ήρθε το επώδυνο 2-0 του ΠΑΟΚ στην Καλογρέζα.

Θα μετρήσει η διαχείριση

Λίγη σημασία έχει, όμως, η συγκεκριμένη συγκυρία, από τη στιγμή που το «τριφύλλι» με την τελευταία του ήττα έπεσε από την κορυφή. Στις προηγούμενες περιπτώσεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να σηκωθεί και πάλι και να μένει πρωτοπόρος και φαβορί για τον τίτλο. Στη παρούσα φάση, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι αγωνιστικές που μένουν ως το τέλος και οι δυνατότητες που έχει το ρόστερ της ομάδας, δείχνουν ότι τώρα πρέπει να βγουν στο τραπέζι όλα τα όπλα, η καρδιά και τα… άντερα των «πράσινων» στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου.

Σημαντικό κομμάτι σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι η διαχείριση της κατάστασης από τον Φερέιρα. Η διαχείριση της ψυχολογίας, η αντίδραση και το πώς θα πάει στα δύο επόμενα ματς ο Παναθηναϊκός, τόσο από πλευράς αγωνιστικού προφίλ όσο και από πλευράς χαρακτήρα. Αν ο Παναθηναϊκός… κολλήσει στη μεμψιμοιρία και στα, απολύτως δικαιολογημένα, παράπονα από τη διαιτησία του Βοσκάκη, κινδυνεύει να χάσει το δάσος κοιτώντας το δέντρο.

Πρέπει να αντιδράσει, επουλώνοντας πληγές

Ο Παναθηναϊκός καλείται, από την επόμενη κιόλας Κυριακή, να δώσει απαντήσεις. Να μπει στο γήπεδο και να «καθαρίσει» απέναντι στην αδύναμη φέτος ΑΕΚ, δείχνοντας ότι δεν επηρεάστηκε από την ήττα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ότι αυτός είναι ακόμα το αφεντικό και πως μπορεί να πάρει στα χέρια του την κατάσταση τίτλος, στοχεύοντας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο όλα δείχνουν ότι θα κρίνει τα πάντα.

Τα ερωτηματικά και οι «πληγές» είναι αρκετά βέβαια, με τον Φερέιρα να μην υπολογίζει ήδη για το ματς με την Ένωση τον Βιτόλο λόγω καρτών, να περιμένει εναγωνίως την βελτίωση της κατάστασης του Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος αργεί να επιστρέψει και προβληματίζει, τόσο τον Πορτογάλο, όσο και τον κόσμο, αλλά και «πονοκεφαλιάζει», καθώς ο Κατσουράνης συμπλήρωσε κάρτες και θα πρέπει να χάσει ένα εκ των αγώνων με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Άρη. Το θετικό είναι πως μια πιθανή επιστροφή του Αργεντινού, συνδυασμένη με καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, θα βάλει για τα καλά σε άλλη διάσταση την ψυχολογία της ομάδας, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει κι εφαλτήριο ενόψει του ντέρμπι με τους Πειραιώτες.

Χωρίς… ανάσα

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο όπως στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Η χαμένη φόρμα της ομάδας είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει και οι «πράσινοι» να «καθαρίζουν» τα ματς με την ευκολία του πρώτου μισού της σεζόν, ώστε να επιτευχθεί το απόλυτο των νικών στις υπόλοιπες αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν το 3x7 για να μαζέψουν τους 21 βαθμούς που θα δώσουν τον τίτλο.

Απώλειες του «αιωνίου» αντιπάλου, άλλωστε, δεν περιμένει κανείς στην Παιανία. Όπως έλεγαν μεταξύ τους οι «πράσινοι», μόνοι τους μπήκαν σε αυτή τη θέση - με μια… χείρα βοηθείας από τον διαιτητή Βοσκάκη, αφού όπως έλεγαν στα αποδυτήρια τους έχει στερήσει φέτος 5 βαθμούς, λόγω και της διαιτησίας του στο Αγρίνιο - μόνοι τους θα πρέπει να βγάλουν την ομάδα από αυτή. Μπροστά τους έχουν την πρόκληση να πάρουν όλα τα ματς ως το φινάλε, κυρίως βέβαια το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 18 Μαρτίου, και να είναι αυτοί οι πρωταθλητές στο τέλος της σεζόν.

Για να γίνει, όμως, αυτό, άπαντες στον Παναθηναϊκό καλούνται να δείξουν πως έχουν τα ψυχικά αποθέματα, την «καρδιά» και την πίστη στον τίτλο, έτσι ώστε να τα καταφέρουν και να δώσουν απαντήσεις σε όλους όσοι περίμεναν… στη γωνία για να τα βάλουν μαζί τους, αλλά και σε όσους δεν πίστεψαν πως παρά τα προβλήματα σε διοίκηση και οικονομικά, το λιγότερο ποιοτικό ρόστερ από άλλες σεζόν και τις σαφώς λιγότερες λύσεις από τον κύριο ανταγωνιστή, η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει…

Διαβάστε ακόμα: 

Δομάζος: «Οι Γιαννακόπουλοι έχουν δώσει και την ψυχή τους»

«Πρωταθλητές με 7 στα 7»

Εξηγήσεις στον Παναθηναϊκό για το χαμένο πέναλτι

Πρώτη ήττα για Παναθηναϊκό σε άδειο ΟΑΚΑ

Μπιάρσμιρ: «Μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο»

«Τσέκαρε» Σπυρόπουλο η Κιέβο



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved