Θ. Δημόπουλος στο Onsports: «Ικανός για τη… ζημιά ο ΠΑΟΚ»

Θ. Δημόπουλος στο Onsports: «Ικανός για τη… ζημιά ο ΠΑΟΚ»

Δύο ενδεκάδες και κάτι… ψιλά (συνολικά 25) είναι οι παίκτες που φόρεσαν τις φανέλες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και ένας εξ αυτών, είναι και ο Θανάσης Δημόπουλος. Ο παλαίμαχος επιθετικός μίλησε στο Onsports για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, τα υπέρ και τα κατά των δύο αντιπάλων και την....σκακιέρα των προπονητών.

Το βάθος του «τριφυλλιού» στον πάγκο και ο αέρας της πρωτιάς στη βαθμολογία, αντισταθμίζονται από την απουσία του Λέτο, την εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ και την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, δεδομένου πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

- Ποιοι είναι οι τομείς που θα κρίνουν την έκβαση του ντέρμπι (Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ) στο ΟΑΚΑ;

«Πρόκειται για ένα ντέρμπι, ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό, που συν τοις άλλοις, έχει ν΄αντιμετωπίσει και την απουσία του Λέτο, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοσή του. Ο ΠΑΟΚ πήρε ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, διαθέτει εξαιρετικούς πλάγιους μέσους και επιθετικούς και μπορεί να κάνει την ζημιά».

- Η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες θα επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα;

«Πάντα επηρεάζει τον γηπεδούχο η απουσία θεατών από τις εξέδρες. Ο αγώνας θα παραπέμπει περισσότερο σε φιλικό παρά σε επίσημο παιχνίδι και όποια από τις δύο ομάδες βρεθεί σε καλύτερη βραδιά, θα ΄χει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης. Το άγχος θα βαραίνει τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, δεδομένου πως χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη, για να παραμείνουν στην πρώτη θέση. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, ακόμη και εάν ηττηθεί, δεν χάνει πολλά πράγματα».

- Ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο ομάδων;

«Οι επιθετικές γραμμές τους. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα εξαιρετικό τρίγωνο που σχηματίζουν οι Λέτο, Ζέκα, Κλέιτον, αν και ο Λέτο θα απουσιάζει από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Λέτο θα έλεγα πως είναι ο… μισός Παναθηναϊκός και η απουσία του, αν μη τι άλλο αποτελεί τεράστιο πλήγμα. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια ποιοτική εξάδα από την μέση και μπροστά (Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης) που του προσδίδει καλή κινητικότητα και κυκλοφορία της μπάλας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μειονεκτήματα, ο Παναθηναϊκός υστερεί στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο ΠΑΟΚ λόγω των απουσιών στην άμυνα αναμένεται να στηριχτεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές (Σταφυλίδης, Αποστολόπουλος) χωρίς πλούσιες παραστάσεις και εμπειρίες».

- Πώς σας φαίνεται ο ΠΑΟΚ στην μετά - Βιεϊρίνια εποχή;

«Αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο από την αποχώρηση του Βιεϊρίνια, αλλά και του Κοντρέρας, ο οποίος αποτελούσε κεφάλαιο για την αμυντική του γραμμή. Ο Χιλιανός είχε την ικανότητα να διαβάζει τις φάσεις και να επιβάλλει την προσωπικότητά του. Τεράστια είναι φυσικά και η απουσία του Βιεϊρίνια. Λείπουν η εκρηκτικότητα και οι τρομερές επινοήσεις του από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ».

- Εκτός από την «μάχη» στο γήπεδο, υπάρχει και η «σκακιέρα» των προπονητών…

«Θα έλεγα ότι πρόκειται για δύο προπονητές που λίγο έως πολύ έχουν την ίδια φιλοσοφία. Εχουν τον τρόπο να διαβάζουν το παιχνίδι και να επεμβαίνουν όποτε και όπου χρειάζεται, με διορθωτικές κινήσεις. Σαφώς, πάντως, ο Φερέιρα διαθέτει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο βάθος στον ΠΑΟΚ συγκριτικά με τον Μπόλονι».

- Η φετινή διαδρομή των δύο ομάδων είναι αυτή που περιμένατε πριν από την έναρξη της σεζόν;

«Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, κάτι που οφείλεται κυρίως στην κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πιο φρέσκος και για ένα διάστημα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο. Στα τελευταία παιχνίδια ωστόσο, δεν παρουσιάζεται το ίδιο καλός. Μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και πολλά θα εξαρτηθούν από το μεταξύ τους παιχνίδι».

- Ποια από τα ντέρμπι (Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ) που ζήσατε ως ποδοσφαιριστής, έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένα στη μνήμη σας;

«Θυμάμαι ένα ντέρμπι στη Λεωφόρο όπου πέτυχα το ένα από τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, όπως και τη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με γκολ του Πάπριτσα το 1985».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved