Ανάσα… στα «Πηγάδια» για τον Παναιτωλικό (photos)

Ανάσα… στα «Πηγάδια» για τον Παναιτωλικό (photos)

Σημαντική βαθμολογική… ανάσα πήρε ο Παναιτωλικός, το απόγευμα του Σαββάτου (3/3) καθώς επικράτησε με 1-0 της SKODA Ξάνθης. Τα «καναρίνια» επέστρεψαν στις νίκες, μετά από έντεκα αναμετρήσεις.

«Χρυσός» σκόρερ για το «συγκρότημα» του Τάκη Λεμονή ήταν ο Άντι στο 40’ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ακαλέ. Με το «τρίποντο» αυτό, οι Αγρινιώτες βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας τους 21 πόντους, τρεις περισσότερους από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει ωστόσο τρεις αναμετρήσεις λιγότερες.

Αντίθετα, η SKODA Ξάνθη γνώρισε την πέμπτη της συνεχόμενη ήττα, χωρίς να πετύχει γκολ και έμεινε στην 9η θέση με 29 βαθμούς. Πλέον οι Ακρίτες θα πρέπει να περιμένουν ένα… θαύμα για την είσοδό τους στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και τα play offs, καθώς έμεινε 8 πόντους πίσω από τον Ατρόμητο.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στα «Πηγάδια». Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο… ορεξάτη την αναμέτρηση, θέλησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Τσενάμο, χωρίς… επιτυχία. Μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, οι Αγρινιώτες ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και ευτύχησαν να προηγηθούν σε ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης, πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με τον Άντι.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, ήταν για τους Αγρινιώτες, όταν στο 13’ ο Ακαλέ μπήκε στην περιοχή του Βιβιανί από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Καμαρά, ωστόσο, ο Κομεσίδης του… πήρε την μπουκιά από το… στόμα και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους φιλοξενούμενους.

Η… απάντηση από το «συγκρότημα» του Μαρίνου Ουζουνίδη ήρθε στο 20’ όταν ο Νταρμπιόν έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η… σειρά του Μαρσελίνιο να απειλήσει, αλλά η προσπάθειά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσενάμο, ο οποίος μπλόκαρε. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Καζάκη στο 24’ από γύρισμα του Μαρσελίνιο.

Με τη συμπλήρωση της μισής ώρας αγώνα, ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Ρότσα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχή, όμως η πορεία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στον Βιβιανί. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σε ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 40’ ο Ακαλέ κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Άντι από την «καρδιά» της άμυνας της Ξάνθης, με κεφαλιά, έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Σουάνη και Βλαχοδήμο στις θέσεις των Καζάκη και Πόι, αντίστοιχα, ενώ ο Τάκης Λεμονής πέρασε τον Ονουάτσι αντί του Ακαλέ, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στο πόδι.

Ωστόσο, τα πλάνα του τεχνικού ηγέτη της Ξάνθης, πήγαν… περίπατο στο 55’ καθώς η SKODA έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Μανώλης Μπέρτος με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου στον Μητρόπουλο.

Η υπόδειξη του διαιτητή έφερε πολλές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν τη συγκέντρωσή του. Μάλιστα, στο 61’ ο Σουάνης ανατράπηκε από τον Ντολεζάι, έξω από την περιοχή, ο «άρχοντας» της αναμέτρησης, Γιάννης Δελφάκης έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση, προκαλώντας για μία ακόμα φορά τις αντιδράσεις από τους Ακρίτες.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναιτωλικός δεν προσπάθησε να βγει στην επίθεση περιμένοντας στην άμυνα τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, θέλοντας να «χτυπήσουν» στην κόντρα και να βρουν τους κενούς διαδρόμους στα μετόπισθεν της Ξάνθης. Στο 63’ ο Θεοδωρίδης απείλησε, αλλά ο Βιβιανί ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Μάλιστα, στο 80’ ο υψηλόσωμος πορτιέρο των γηπεδούχων ήταν και πάλι νικητής σε «μονομαχία» με τον Ονουάτσι. Ο Νιγηριανός βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο της Ξάνθης, θέλησε να σκοράρει, αλλά ο Γάλλος απέκρουσε.

Στα τελευταία λεπτά οι Ακρίτες έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο το σουτ του Σουάνη στο 84’ πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τσενάμο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Μαρσελίνιο.

Έτσι, φτάσαμε στο φινάλε της αναμέτρησης, από την οποία ο Παναιτωλικός πήρε μεγάλη βαθμολογική… ώθηση, ενώ αντίθετα, η SKODA Ξάνθη δεν κατάφερε να… σταθεί στα πόδια της από τις συνεχόμενες ήττες και πλέον πολύ δύσκολα έχει ελπίδες για τα play offs.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης SKODA Ξάνθη - Παναιτωλικός, μέσα από το γηπεδάκι του Onsports.



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved