Μπουμσόνγκ: «Τίτλο για τον κόσμο»

Μπουμσόνγκ: «Τίτλο για τον κόσμο»

Στο… νήμα θα κριθεί η φετινή μάχη του Πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος θέλει την κούπα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Ύστερα από δύο μήνες απουσίας από τα γήπεδα, λόγω τραυματισμού, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Γάλλος στόπερ μίλησε στο Novasports για την κρίσιμη Κυριακάτικη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και τη μάχη του τίτλου. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ:

Είσαι έτοιμος για την επάνοδο σου στα γήπεδα;

«Φυσικά και είμαι έτοιμος, όμως χρειάζομαι ακόμα λίγο χρόνο. Γιατί με αυτόν τον τραυματισμό, αν επιστρέψω πολύ γρήγορα, ίσως μείνω πάλι σύντομα εκτός δράσης. Ο καλύτερος τρόπος είναι να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα και να δούμε πως αισθάνομαι. Πρώτα πρέπει να ξεπεράσω αυτόν τον τραυματισμό και στην συνέχεια χρειάζεται να είμαι έτοιμος και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Γιατί είναι δύο μήνες που δεν έχω παίξει και χρειάζεται χρόνος για να επιστρέψω απόλυτα έτοιμος».

Ο στόχος επιστροφής είναι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Ο στόχος είναι να είμαι έτοιμος. Πραγματικά. Ίσως την επόμενη εβδομάδα να είμαι έτοιμος. Εξαρτάται. Θα το δούμε μέρα με τη μέρα με τον προπονητή και το ιατρικό επιτελείο. Και θα φανεί πότε θα είμαι έτοιμος για να επιστρέψω στα γήπεδα».

Αν και δεν αγωνίζεσαι, η ομάδα τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, χωρίς οπαδούς. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε άδειο γήπεδο;

«Πριν έρθω στον Παναθηναϊκό, δεν είχα παίξει ποτέ σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι. Δεν θέλω να πω ότι έχει γίνει συνήθεια να παίζουμε χωρίς κόσμο, γιατί δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο και έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς για να μας στηρίζουν. Είναι σαν δωδέκατος παίκτης στο γήπεδο. Ασφαλώς μας απογοητεύει το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε χωρίς οπαδούς, όμως τελικά ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε. Να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε ως στόχο το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει τίποτα άλλο να σκεφτούμε».

Τι εικόνα έχεις διαμορφώσει για τον ΠΑΟΚ; Προέρχεται από πολύ καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

«Ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά μια καλή ομάδα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι περήφανη που έχει μια τέτοια ομάδα στο πρωτάθλημα της και εκπροσωπεί τη χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα πήγαν καλά και αυτό είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κέρδισαν βαθμούς για τη χώρα στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και με αυτόν τον τρόπο ίσως βοηθήσει τη χώρα να ανέβει στο μέλλον στην κατάταξη. Και αυτό είναι καλό και για την τηλεόραση, να υπάρχουν καλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Βέβαια όλο αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ασφαλώς και μαχόμαστε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, όμως ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή».

Στον πρώτο γύρο κερδίσατε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Αυτή τη φορά τι πρέπει να κάνετε για να φύγετε νικητές από το γήπεδο;

«Ασφαλώς και θα μας λείψουν οι οπαδοί μας, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε τον τελευταίο καιρό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι γίνεται έξω από το γήπεδο. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα είμαστε ενωμένοι και να παίζουμε για την ομάδα. Κάθε παίκτης πρέπει να δίνει ότι καλύτερο μπορεί. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για την ομάδα. Και αν συνεχίσουμε με αυτό το πνεύμα, ίσως καταφέρουμε κάτι καλό στο τέλος της σεζόν».

Αυτό το καλό είναι ο τίτλος...

«Φυσικά. Όμως θα είναι δύσκολο, γιατί έχουμε τρία σερί σημαντικά παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι τόσο δυνατές, όμως κατά τη γνώμη μου αυτά τα τρία παιχνίδια είναι πραγματικά δύσκολα. Και αυτό γιατί θα αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ καλές ομάδες. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Τα καταφέραμε στον πρώτο γύρο και πιστεύω ότι καλή ομάδα, είναι η ομάδα που μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο καθ' όλη της διάρκεια της σεζόν. Όποιο όμως και αν είναι το αποτέλεσμα, ξέρω ότι πηγαίνουμε καλά, έχουμε καλή ομάδα και σωστό χαρακτήρα. Η ομάδα έχει το σωστό πνεύμα και αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Γιατί δεν θα είναι εύκολα μέχρι το τέλος. Παλεύουμε με τον Ολυμπιακό για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και αυτή η μάχη θα κρατήσει μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι ο τίτλος θα κριθεί κοντά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ίσως δυο αγωνιστικές πριν το τέλος ή ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι. Και αυτό θα είναι ενδιαφέρον για όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Άρα η ομάδα που θα μείνει συγκεντρωμένη μέχρι το τέλος, θα είναι και η πρωταθλήτρια;

«Ναι... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας επηρεάσουν όσα συμβαίνουν στο σύλλογο σε διοικητικό επίπεδο. Γιατί όπως ξέρετε ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στην καλύτερη του περίοδο εξαιτίας των προβλημάτων, όπως και η Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο, γιατί ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι συγκεντρωμένος μόνο με όσα είναι να κάνει στο γήπεδο και όλα τα άλλα γύρω του πρέπει να είναι ξεκάθαρα και να τον ηρεμούν. Όμως η Ελλάδα βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές και εμείς ως ποδοσφαιριστές πρέπει να το κατανοήσουμε. Και αν δώσουμε κάτι περισσότερο στο γήπεδο και αν κατακτήσουμε- και ελπίζω να το κάνουνε- κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού θα είναι περήφανος που υποστηρίζει την ομάδα. Και ίσως ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες. Βέβαια κάθε μέρα είναι δύσκολη γι' αυτούς. Είναι δύσκολο να αγοράσουν ένα εισιτήριο και να έρθουν στο γήπεδο. Γνωρίζω ότι κάποιοι δεν έχουν δουλειά και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτόν τον κόσμο που πραγματικά αγαπάει την ομάδα και τα δίνει την ψυχή για το σύλλογο».



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved