«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί»

«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί»

Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, από τους κορυφαίους  σκόρερ στα ντέρμπι  των «αιωνίων» μίλησε στο Onsports για το νέο ραντεβού στο Καραϊσκάκη.

Αγαπήθηκε και λατρεύτηκε όσο λίγοι… Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που ήρθαν, έμειναν, προσέφεραν και έγραψαν ιστορία στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού γνωρίζουν από ντέρμπι καλύτερα απ΄ όλους.

Στα 13 χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό εκτός της ανεκτίμητης προσφοράς του και τους τίτλους που κατέκτησε, στα επιτεύγματά του συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι ήταν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι, σημειώνοντας από επτά γκολ, όσα δηλαδή είχε πετύχει και ο Σιδέρης από πλευράς «ερυθρολεύκων».

Από το 2009, οπότε και αποφάσισε να… κρεμάσει τα παπούτσια του, έχει αφιερωθεί στη σύζυγό του Έλενα και στους δυο γιους του Αλέξανδρο και Ραφαήλ, παραμένει όμως πάντα κολλημένος με τη μπάλα (με την καλή έννοια) και τη μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί σεμινάρια προπονητικής, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον δούμε και ως μάνατζερ.

Αν και δεν είναι εν ενεργεία, τα δύο τελευταία χρόνια δεν χάνει παιχνίδι του Ολυμπιακού, πλην εκείνων που απουσιάζει στο εξωτερικό. Ο πρώην αρχηγός των «ερυθρολεύκων» μίλησε στο Onsports για το δεύτερο φετινό ραντεβού των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, ενώ δεν έκρυψε ότι είναι στιγμές που θα ήθελε ο χρόνος να γυρίσει πίσω και να αγωνιστεί ξανά…

-Για δεύτερη χρονιά θα είσαι απλώς θεατής σε ένα ακόμη  ντέρμπι μεταξύ των  «αιωνίων». Πώς νιώθεις όταν είσαι στην εξέδρα; Είναι στιγμές που σου έχει έρθει να βάλεις και πάλι το σορτσάκι σου και να μπεις στον αγωνιστικό χώρο;    

«Πολλές φορές!!! Πάντα όταν βρίσκομαι στο γήπεδο μου έρχονται οι αναμνήσεις που έχω ζήσει ως παίκτης και τις οποίες θα ήθελα να ξαναζήσω και ιδίως τα ντέρμπι, όπου η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, το επάγγελμά μας έχει ημερομηνία λήξης και δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω».

-Είναι λίγο ψυχοφθόρο…
«Όταν βρίσκεσαι τόσα χρόνια σε αυτό το χώρο είναι πολύ δύσκολο να είσαι απλώς θεατής. Το έζησα και όταν ήμουν εν ενεργεία στους αγώνες που δεν μπορούσα να βοηθήσω λόγω τραυματισμού, ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Εντάξει τώρα είναι λίγο διαφορετικά και πάλι όμως είναι στιγμές που σου λείπει να βρίσκεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, έτσι είναι η μοίρα του ποδοσφαιριστή…»

-Φέτος πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό;
«Η αλήθεια είναι ότι τον Παναθηναϊκό τον περίμενα πολύ καλύτερο φέτος. Από την άποψη, ότι προερχόταν από μια χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Πίστευα ότι θα έπαιζε πιο ελεύθερα, δεν θα είχε άγχος και την πίεση που ένιωθε τα προηγούμενα χρόνια που είχε μείνει χωρίς τίτλο. Σίγουρα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες. Δεν ξεκίνησε όμως καλά, υπήρξαν αλλαγές στη διοίκηση, στην τεχνική ηγεσία. Δεν είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω τι πραγματικά φταίει».

-Τον Ολυμπιακό;
«Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με άλλη ψυχολογία, διότι μετά από χρόνια έχασε το πρωτάθλημα. Υπήρξαν πολλές αλλαγές, τόσο στη διοίκηση -έφυγε ο Κόκκαλης, ήρθε ο Μαρινάκης- αλλά και στο έμψυχο δυναμικό. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε μια καινούργια ομάδα. Ο Ολυμπιακός έκανε μια νέα αρχή και έχει καταφέρει να είναι πρώτος με διαφορά επτά βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Είναι μια ομάδα που δείχνει σταθερότητα και έχει περισσότερες δυνατότητες αγωνιστικά. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του και το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκεται μέσα στο στόχο του».

-Ποιες διαφορές εντοπίζεις μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού;
«Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερες και περισσότερες λύσεις. Στον Παναθηναϊκό από την άλλη, τα περιμένουν όλα από έναν παίκτη. Ο Σισέ έχει δώσει πάρα πολλές λύσεις φέτος στην ομάδα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που βλέπω μεταξύ των δύο ομάδων. Ο μεν Ολυμπιακός στηρίζεται κυρίως στην ομαδικότητα και το σύνολο, ενώ ο Παναθηναϊκός σε έναν ουσιαστικά παίκτη. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός τα αποτελέσματα που χρειάζεται τα παίρνει και σίγουρα αυτά φέρνουν και ηρεμία στην ομάδα. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, δείχνει μια αδυναμία στο να πάρει κάποια ματς».

-Οι προβλέψεις σου για το δεύτερο ραντεβού των «αιωνίων»;
«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, διότι και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό. Είναι ένα ματς που και οι δύο ομάδες το θέλουν πάρα πολύ, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μόνο νίκη, αν θέλει να ελπίζει στο πρωτάθλημα και από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα και να αποβάλει το άγχος. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, διότι και καλύτερη ομάδα διαθέτει και έχει το πλεονέκτημα της έδρας, που παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα ματς».

-Που θα κριθεί το παιχνίδι;
«Συνήθως αυτά τα παιχνίδια κρίνονται σε λεπτομέρειες. Στον πρώτο αγώνα για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός ήταν σε καλύτερη κατάσταση, είχε ένα ημίχρονο δικό του, στην επανάληψη όμως ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ξέσπασμα με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς».

-Εσύ τι θυμάσαι περισσότερο από τα ντέρμπι που έχεις αγωνιστεί; Ποιος σου έχει μείνει περισσότερο;
«Από κάθε ντέρμπι έχει μείνει κάτι, αν τα θυμηθείς όλα ένα προς ένα, πάντα θα βρεις στιγμές σημαντικές.  Σίγουρα όμως το πρώτο μου γκολ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο παλιό Καραϊσκάκη το 1996 που κερδίσαμε 1-0, θα είναι πάντα ξεχωριστό, όπως και το ματς στη Ριζούπολη, αλλά και κάποια άλλα στη Λεωφόρο».

-Τι σε φτιάχνει και τι σε χαλάει στα ντέρμπι των « αιωνίων»;
«Με φτιάχνει η ένταση του παιχνιδιού, το πάθος. Με χαλάει, όμως που τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να συνυπάρξουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο.  Ένα ντέρμπι το ζεις διαφορετικά, αν υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων, αρκεί να μην γίνονται επεισόδια».

-Η ευχή σου για το ντέρμπι;
«Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο Ολυμπιακός».

«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί»



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved