Νικοπολίδης: «Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο»

Νικοπολίδης: «Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο»

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί σε βάρος της Μέταλιστ του Χάρκοβο, εξέφρασε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» τερματοφύλακας, μίλησε στην «Έρα Σπορ» εκφράζοντας την πεποίθησή του πως οι Πειραιώτες έχουν το υλικό και το βάθος να ανταπεξέλθουν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Αντώνης Νικοπολίδης υποστήριξε πως είναι θαυμαστής της δουλειάς και της φιλοσοφίας του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ παράλληλα, μίλησε και για το επόμενο… βήμα στην καριέρα του ως προπονητή.

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος άσος μίλησε για:

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι «μέσα» και στις τρεις διοργανώσεις: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά σε δύο μεγάλες προκλήσεις, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που είναι βασικός στόχος γιατί ο πρωταθλητής πάει απευθείας στο Champions League, ενώ και από οικονομικής πλευράς είναι το πιο σημαντικό, πέρα από την αίγλη του τίτλου και η δεύτερη είναι το Europa League. Εκεί του δίνεται η δυνατότητα να μπορέσει να προσπεράσει το εμπόδιο της Μέταλιστ, να πάει στους οχτώ που θα είναι μεγάλη επιτυχία και για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει και το υλικό και το βάθος να χειριστεί και τις δύο διοργανώσεις. Πρέπει πολύ γρήγορα να συγκεντρώνεται, όπως σωστά είπε ο κύριος Βαλβέρδε, σε κάθε παιχνίδι. Αν χαλαρώσεις μία στιγμή μπορεί να πάθεις ζημιά και ο Ολυμπιακός έχει πάθει αρκετές πριν ή μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα είναι συγκεντρωμένη η ομάδα, ξέρουν οι παίκτες ότι από δω και πέρα δεν μπορούν να αναπληρώσουν τα λάθη».

Την φιλοσοφία του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Μ' αρέσει και πάντα μου άρεσε, η φιλοσοφία που έχει περάσει ο κύριος Βαλβέρδε, από την πρώτη χρονιά. Η ομάδα είναι επιθετική και με την πρωτοβουλία που παίρνει στο γήπεδο μπορεί να χειρίζεται αυτή το παιχνίδι. Όποια στιγμή θέλει ανεβάζει ή κατεβάζει τον ρυθμό, έχει καλή αμυντική λειτουργία γιατί οι παίκτες πρεσάρουν μπροστά. Η ομάδα έκανε μία εκπληκτική χρονιά στο Champions League και αδικείται που δεν πέρασε. Είχε το «διπλό» στη Μασσαλία, σε όλα τα παιχνίδια ήταν κυρίαρχη και προσπάθησε να επιβάλει τα στοιχεία της και είναι εντυπωσιακό αυτό. Δεν κλείστηκε, έπαιξε στα ίσια τα παιχνίδια και στο Λονδίνο, και στη Γερμανία. Ήταν πολύ καλός, ίσως ο καλύτερος Ολυμπιακός σε σειρά αγώνων στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματά του. Και με τη Ρουμπίν ήταν πολύ καλύτερος εκτός από το Καραϊσκάκη. Υπάρχει η νοοτροπία να παίζει το ίδιο επιθετικά εντός και εκτός έδρας και είναι κάτι που αρέσει και στον κόσμο».

Τις αναμετρήσεις με την Μέταλιστ και τι θυμάται από το ματς που είχαν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» πριν από τρία χρόνια: «Θυμάμαι το ματς με τη Μέταλιστ που είχαμε παίξει πριν τρία χρόνια. Ήταν τελείως διαφορετικό γιατί ήταν σειρά αγώνων σε όμιλο, τώρα είναι νοκ άουτ παιχνίδια. Πιστεύω ότι ο Βαλβέρδε θα προσπαθήσει να κερδίσει και μέσα στην Ουκρανία. Τότε θυμάμαι ότι η Μέταλιστ ήταν μία ομάδα που έκανε τα πρώτα της βήματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ήταν σκληροτράχηλη, καλή ομάδα. Τώρα είναι ακόμη καλύτερη, έχει ενισχυθεί πολύ με πολλούς Λατινοαμερικάνους, που της δίνουν ποιότητα. Θα είναι δύο αμφίρροπα παιχνίδια. Δίνω λίγο προβάδισμα λόγω εμπειρίας στον Ολυμπιακό. Η φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη, δεν συγκρίνονται οι ομάδες σ' αυτόν τον τομέα, όταν ο Ολυμπιακός έχει 15 χρόνια παρουσίας στο Champions League. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όπως είδαμε και στα στιγμιότυπα με τη Σάλτσμπουργκ, η Μέταλιστ πέρασε πολύ εύκολα. Αυτό σε κάνει να ανησυχείς. Έχω δει μόνον τα στιγμιότυπα, δεν έχω πλήρη εικόνα της και δεν ξέρω τι κάνει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα».

Το ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έχει βάθος, είναι μία από τις λίγες φορές που έχει τόσο μεγάλο βάθος στο ρόστερ και τόσους καλούς παίκτες. Μπορεί με το ροτέισον να μην του στοιχίσει σε κανένα παιχνίδι το βαρύ πρόγραμμα. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει τους στόχους του. Έχει την ευκαιρία να κάνει το βήμα στους οχτώ. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και δύσκολο κι από κει και πέρα, ανάλογα με την κλήρωση, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να τις κοντράρει στα ίσα».

Το αν υπάρχει φαβορί στο πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω αν υπάρχει φαβορί στο πρωτάθλημα. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα, θα κριθεί στο ΟΑΚΑ. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα και δεν το λέω επειδή έχω παίξει στον Ολυμπιακό, αλλά βάσει απόδοσης, ρόστερ και του βάθους που έχει. Ωστόσο, αυτό δεν λέει και τίποτε σε ένα παιχνίδι. Είναι ντέρμπι, στην έδρα του Παναθηναϊκού, πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει και είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι όταν είναι γεμάτο το δικό του ρόστερ, με την επιστροφή των Λέτο, Κουίνσι, δυναμώνει. Θα είναι αμφίρροπο ντέρμπι».

Τους Κάρολ και Μέγιερι: «Ο Κάρολ είναι έμπειρος, μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ανά πάσα στιγμή, δείχνει και επαγγελματίας και είναι καλή προσθήκη. Το κέρδος είναι ο Μέγιερι. Ήρθε πριν δύο χρόνια, έκανε τρομερά βήματα βελτίωσης, στήριξε τον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη περίοδο, είναι πολύ σοβαρός, δεν κάνει λάθη, είναι νέος κι έχει πράγματα να μάθει. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί πάνω του, γιατί δείχνει σημάδια καλού τερματοφύλακα, που μπορεί να δώσει λύσεις, χωρίς να μπει ο σύλλογος στη διαδικασία αγοράς άλλου το καλοκαίρι. Το παιδί με αυτά που μας έχει δείξει, όχι μόνον αξίζει, αλλά μπορεί να στηριχτεί πάνω του ο Ολυμπιακός. Φαίνεται παιδί χαμηλών τόνων, θέλει να διακριθεί, είναι ένας τερματοφύλακας που αξίζει το ενδιαφέρον, αξίζει να του εμπιστευτεί τη θέση ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε προς στιγμήν, με τους δύο γκολκίπερ, που έχει».

Την παρουσία του στου Ρέντη, όπου παρακολούθησε τις προπονήσεις του Ολυμπιακού: «Είναι διαφορετικό να εκτελείς από το να οργανώνεις προπόνηση. Σου κάνουν καλό για να παίρνεις ιδέες. Θέλω να ετοιμαστώ για το επόμενο βήμα μου κι αν αποδειχθεί ότι μπορώ να το κάνω, θα το κάνω. Ο Ερνέστο είναι προπονητής μίας μεγάλης σχολής. Είναι κάτι καινούργιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο τρόπος που εργάζεται. Γι' αυτό επέλεξα τη σκέψη, τη φιλοσοφία του Ερνέστο, που μπορεί να με βοηθήσει σαν προπονητή. Θέλει καιρό, προσπάθεια, να παίρνεις ιδέες. Ο Ερνέστο έχει σύγχρονες ιδέες και εμπιστεύομαι την προπονητική του. Δεν ξέρω πότε θα καθίσω σε πάγκο. Όταν θα γίνει, πρέπει να είμαι σε ένα μεγάλο βαθμό έτοιμος. Κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος. Έχω ένα πλάνο που ακολουθώ, έχω υπομονή και σιγά σιγά θα μπω σ' αυτήν τη διαδικασία. Θέλω να το κάνω σωστά».



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved