Χουανίτο: «Η νίκη επί του ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορούμε»

Χουανίτο: «Η νίκη επί του ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορούμε»

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ άλλαξε τα πράγματα στον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο match programme του αγώνα με τον Εργοτέλη ο Χουανίτο.

Παίκτης του Αστέρα με τη φανέλα Νο4 είναι από το περασμένο καλοκαίρι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής Χουάν Τζέσους Γκουτιέρες (Ρόμπλες), όπως είναι το πλήρες όνομα του Χουανίτο, που καλύπτει με επιτυχία τον χώρο της μεσαίας γραμμής ως αμυντικό χαφ. Ο Χουανίτο που γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1980 στην Μάλαγα, έχει κερδίσει τα κολακευτικά σχόλια για την απόδοση του στα παιχνίδια του Αστέρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά και για τον χαρακτήρα του εκτός αγωνιστικών χώρων, καθώς και η σοβαρότητα που τον διακρίνει σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του, σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή γνωριμίας μαζί του.

Ο Χουανίτο είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες (έξι και δύο ετών αντίστοιχα), όντας ένας καλός και πετυχημένος οικογενειάρχης στην εξωγηπεδική του ζωή, αφού στον ελεύθερο του χρόνο από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, τον αφιερώνει όλο στην οικογένεια του. Ο Χουανίτο έχει ύψος 1.86, ζυγίζει 80 κιλά και έχει μία μεγάλη και πετυχημένη θητεία στο Ισπανικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος σε ομάδες όπως η Μάλαγα (1998-2005, 2009-2011), η Αλαβές (2005-2006), η Ρεάλ Σοσιεδάδ (2006-2007) και η Αλμερία (2007-2009 και στον δεύτερο γύρο της περιόδου 2010-2011). Συνολικά ο Χουανίτο μετράει 270 συμμετοχές στο Ισπανικό Πρωτάθλημα σκοράροντας δέκα φορές. Στις επιτυχίες του, ο Χουανίτο έχει κατακτήσει το Ιντερτότο με τη Μάλαγα το 2004, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως η καλύτερη του περίοδος ήταν τα δύο χρόνια που έπαιξε στην Αλμερία, γιατί δημιουργήθηκε εκείνο το διάστημα μία πολύ καλή ομάδα που απέδιδε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο σε κάθε παιχνίδι που αγωνιζόταν.

Πως βλέπεις το σημερινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη;

«Είναι ένα παιχνίδι, που ουσιαστικά πρέπει να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα και να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία όσο ψηλότερα γίνεται».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος ο Αστέρας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας;

«Επειδή δεν ξεκινήσαμε καλά, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Εφόσον επιτευχθεί, θα σχεδιάσουμε και θα προσπαθήσουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε».

Τι σημαίνει για σένα το να παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Αστέρα;

«Μετά από δέκα χρόνια στην Ισπανία, ήθελα να έχω μία νέα εμπειρία, σε μία ξένη χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, αλλά και ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Τρίπολη και βοηθάω τον Αστέρα».

Ποιον αγώνα θεωρείς τον καλύτερο σου με τον Αστέρα και ποια νίκη θεωρείς ως την καλύτερη;

«Ατομικά δεν θεωρώ πως είμαι ένας παίκτης που μπορεί να φτάσει στο δέκα ή να πέσει στα τέσσερα.  Έχω μία σταθερή απόδοση, αν όμως πρέπει να ξεχωρίσω έναν αγώνα είναι αυτός με τον ΠΑΟΚ, γιατί η ομάδα δεν είχε καταφέρει να κερδίσει μέχρι τότε. Από τότε έδειξε πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

Ποια πρόσωπα έπαιξαν ρόλο για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Άρχισα να παίζω στην ομάδα της γειτονιάς μου (Carlinda) και στη συνέχεια μου έκαναν συμβόλαιο στις μικρές ηλικιακές ομάδες της Μάλαγα. Πέρασα από όλες τις ομάδες της Μάλαγα, φτάνοντας μέχρι και την ανδρική ομάδα. Ο πατέρας μου δεν έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά με ενθάρρυνε να παίξω ποδόσφαιρο, καθώς ήταν και ο ίδιος προπονητής σε ομάδες ακαδημιών».

Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

«Όταν είσαι μικρό παιδί, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να παίζεις. Από την ημέρα που γίνεσαι επαγγελματίας, το ποδόσφαιρο είναι το μέσο για να ζήσεις και να προσφέρεις στην οικογένεια σου περισσότερα και καλύτερα πράγματα.»

Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα σου;

«Το όνειρο μου είναι να παίζω στην πρώτη κατηγορία. Η Μάλαγα που είναι η ομάδα της πόλης μου, ήταν ένα όνειρο που το εκπλήρωσα και αυτό που θέλω είναι να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο τα χρόνια που μου απομένουν να παίζω».

Έχεις κάποιον ποδοσφαιριστή ως πρότυπο;

«Είναι πάρα πολλοί παίκτες που μου αρέσουν, αλλά ο καθένας πρέπει να ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Μου αρέσει το στυλ αρκετών ποδοσφαιριστών, αλλά ο καθένας πρέπει να εκμεταλλεύεται το δικό του στυλ για να παίζει καλά και να προσφέρει στην ομάδα του».

Ποια θεωρείς τα πλεονεκτήματα σου στο παιχνίδι;

«Η εξυπνάδα μου και ότι ξέρω να παίρνω σωστές τοποθετήσεις πιο γρήγορα από τους αντιπάλους μου».

Δυσκολότεροι αντίπαλοι που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στην καριέρα σου;

«Στην Ισπανία οι πιο δύσκολοι ποδοσφαιριστές που αντιμετώπισα ήταν ο Μέσι, και ο Ινιέστα της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο Σίλβα που μετεγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι».

Ποια θεωρείς καλύτερη σου στιγμή στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα;

«Τα δύο χρόνια που έπαιξα στην Αλμερία γιατί ήμουν στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και είχαμε μία ομάδα που έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο».

Παρακολουθείς άλλα αθλήματα;

«Μπάσκετ και τένις. Μου αρέσουν πολύ ο Πάου Γκασόλ και ο Ραφαέλ Ναδάλ».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved