Δημητρέλος: «Φιλί της ζωής η πώληση του Μανωλά»

Δημητρέλος: «Φιλί της ζωής η πώληση του Μανωλά»

Ως οικονομική ανάσα χαρακτήρισε ο Ανδρέας Δημητρέλος τη μετακίνηση του Κώστα Μανωλά από την ΑΕΚ στη Ντιένπρ, ωστόσο παραδέχθηκε πως αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», ο πρόεδρος της ΑΕΚ είπε για το θέμα της μεταγραφής του Μανωλά: «Τυπικά θα ξέρουμε για τη μεταγραφή σε μισή ώρα γιατί πρέπει να πάρουμε το OK από την ΕΠΟ και την Ουκρανία. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες διατυπώσεις από τις ομοσπονδίες. Όλες οι πλευρές έχουν υπογράψει. Το συνολικό ποσό είναι 700.000 ευρώ. Τα χρήματα που μπαίνουν στην ΑΕΚ είναι 500.000 ευρώ. Δεν έχουμε ποσοστό μεταπώλησης. Δεν είχαμε διαπραγματευτικό ατού, αφού ο παίκτης έμενε ελεύθερος. Ζητάγαμε ένα εκατ. ευρώ από τον Ιανουάριο, αλλά όσο πέρναγε ο καιρός έπεφτε η τιμή. Σωστά ο Κωστένογλου έλεγε ότι θα λείψει ο παίκτης από την ομάδα.

Εμείς προσπαθήσαμε να γίνει η μεταγραφή και προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις για να είναι ευχαριστημένες όλες οι πλευρές. Τα χρήματα που θα έμπαιναν στα ταμεία, με δεδομένο το ποσοστό του Θρασύβουλου, δεν επαρκούσαν για μας. Από τη στιγμή που ανέβηκε η προσφορά, βρέθηκε και η σωστή φόρμουλα. Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο για να μην αυξηθεί το ποσοστό του Θρασύβουλου. Είπαμε μήπως κάναμε συμφωνητικά ξεχωριστά. Θέλαμε να πάρουμε περισσότερα χρήματα.  Προσπαθήσαμε με έμμεσο τρόπο να μην χαλάσει η δουλειά. Πιεστήκαμε όλοι και έγινε η μεταγραφή. Όλο αυτό ήταν ένα θέμα που έπρεπε να καταλήξουμε σε συμφωνία για να είναι ευχαριστημένες όλες οι πλευρές.

Σε ένα μήνα θα βάλουμε τις 500.000 ευρώ. Κάθε τι στα οικονομικά είναι φιλί ζωής. Σαν συνολικό ποσό όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μέχρι 20 Μαρτίου θέλουμε ένα σημαντικό ποσό για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια που έγινε με την UEFA.

Δεν υπάρχει όρος για να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Όποιος πάει να τον αγοράσει, θα έχει πολύ περισσότερη αξία.

Έχω πει ότι θα προσπαθήσω να κάνω ότι μου υπαγορεύει η συνείδησή μου. Θα δώσω ένα περιθώριο μέχρι τις 15-16 Μαρτίου, αν δεν προκύψει κάτι μέχρι τότε, δεν έχω λόγο να υπάρχω στην ΑΕΚ. Θα τηρήσω αυτά που έχω πει. Μέχρι τις 20 Μαρτίου πρέπει να καταβάλουμε 3,5-4 εκατ. ευρώ, τα 2,5 είναι η πρώτη δόση και το υπόλοιπο η εξόφληση προσωπικού που είναι 4 μήνες απλήρωτοι, συν το άρθρο 44, συν οι ρυθμίσεις με εφορία και ΙΚΑ. Τα 500.000 ευρώ του δανείου είναι για να πληρώσουμε μια ρύθμιση για να μπορέσουμε να θεωρήσουμε εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα η απουσία θα στοιχίσει αγωνιστικά, γιατί είναι ένας καλός παίκτης. Ο Μανωλάς, από τη στιγμή που έγινε η πρόταση, ήταν ήδη εκτός ΑΕΚ. Το μυαλό του ήταν εκτός, δεν θα βοηθούσε αγωνιστικά όσο θέλαμε. Το οικονομικό θα έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο από το αγωνιστικό, Έχουμε αγωνιστικό πρόβλημα, ίσως δοθεί ευκαιρία σε άλλα παιδιά, που είμαστε υποχρεωμένοι να στηριχθούμε. Είναι ευκαιρία να βασιστούμε σε άλλους παίκτες, που εκ των πραγμάτων θα βασιστούμε του χρόνου. Θα δούμε για το αν πρέπει να ψάξουμε και για άλλες λύσεις.

Στο ΔΣ είχαμε αποφασίσει να δώσω συνέντευξη Τύπου, αποφασίσαμε να την αναβάλουμε για τη Δευτέρα, εξαιτίας κάποιων συναντήσεων που θα έχω, για να έχω πληρέστερη εικόνα. Δε ξέρω αν υπάρξει λύση. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις, για να έχουμε μια καλύτερη άποψη για να μπορέσω να την εκφράσω».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved