Οι «αιώνιοι» και στη βουλή!

Οι «αιώνιοι» και στη βουλή!

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι των αιωνίων, οι άρρενες – και όχι μόνο – βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου έχουν απαρνηθεί για λίγο το χρώμα της παράταξής τους και έχουν… βαφτεί με τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας.

Τα πειράγματα και τα αθλητικά στοιχήματα έχουν αυξηθεί στο κυλικείο, αλλά και στα έδρανα της βουλής με τα φίλαθλα αισθήματα να έχουν κυριεύσει «ερυθρόλευκους», αλλά και «πράσινους».

Όλοι υποκλίνονται στην στρογγυλή θεά, η οποία ενώνει «ιδεολογικά» ακόμη και πολιτικούς αρχηγούς. Θερμός υποστηριχτής του Ολυμπιακού ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Κόκκινη… φανέλα φορά όμως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Στην ίδια… εξέδρα κάθονται και ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θόδωρος Πάγκαλος, αλλά και εις εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Από απέναντι τους κοιτά πάντως ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να εκφράζει την αγάπη του στον Παναθηναϊκό.

Τα ερυθρόλευκα αισθήματά του, δεν έχει κρύψει ποτέ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ από το ίδιο μετερίζι χειροκροτούν την αγαπημένη τους ομάδα και οι υπουργοί, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας και Γιάννης Διαμαντίδης, καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Κοινά αθλητικά, «κατακόκκινα» γούστα, έχουν οι πρώην Υπουργοί της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου και Χρήστος Ζώης και φυσικά οι Πειραιώτες, Τάσος Νεράντζης, αλλά και ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος δηλώνει βέβαιος για τη νίκη του Ολυμπιακού «Το ντέρμπι του Σαββάτου θα κρίνει και τον τίτλο. Εάν βέβαια έρθουν ισόπαλοι ή νικήσει ο Ολυμπιακός, που είναι και το πιο πιθανό, θα έχει κερδίσει αυτομάτως τον τίτλο. Αν νικήσει ο ΠΑΟ, θα υπάρξει μια μικρή παράταση αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Πιο πλήρεις όλες οι γραμμές του και από τη στιγμή που έχει κερδίσει όλες τις επαρχιακές ομάδες και όλα τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη…παίρνει και τον τίτλο!»

Στο ΛΑ.Ο.Σ. ο αξιότερος εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είναι δίχως άλλο, ο Γιώργος Ανατολάκης, που όμως έχει απέναντί του, τον βαμμένο Παναθηναϊκό, Άδωνη Γεωργιάδη, που είναι αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα: «Πιστεύω ότι ο αναγεννημένος ΠΑΟ των τελευταίων αγωνιστικών, θα κάνει την έκπληξη και θα πάρει το διπλό».

Στο ΠΑΣΟΚ, συνεπείς στην «πράσινη ανάπτυξη» ακόμα και στο ποδόσφαιρο, δηλώνουν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παπουτσής, αλλά και μια κυρία, η Τόνια Αντωνίου. Φίλοι του ΠΑΟ και ο καθηγητής, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Ανδρέα Λυκουρέντζος.

Τη σημαία του Παναθηναϊκού κρατά ωστόσο εδώ και χρόνια, η βουλευτής του ΚΚΕ. Λιάνα Κανέλλη, η οποία φαίνεται πως έχει παρασύρει και την Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ν’ απαρνηθεί το κόκκινο. Η ηγεσία της αριστεράς, δείχνει συμπάθεια στον ΠΑΟ, αφού και ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει πιστός στην πράσινη φανέλα.

Κώστας Λασκαράτος

Οι «αιώνιοι» και στη βουλή!



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved