Μπέος: «Αν έχω μιλήσει, να μείνω μέσα ισόβια»

Μπέος: «Αν έχω μιλήσει, να μείνω μέσα ισόβια»

Ο Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου υποστήριξε πως ουδέποτε είχε συνομιλίες με τον Σεμπάστιαν Σάχα ή τον εκπρόσωπό του και μάλιστα υπογράμμισε πως θα ζητήσει να μείνει κρατούμενος ισόβια αν αποδειχθεί το αντίθετο.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra μίλησε ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου και διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός ότι είχε συνομιλίες με τον Σεμπάστιαν Σάχα και τον εκπρόσωπό του πριν το 4-0 του ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Ο Αχιλλέας Μπέος παράλληλα υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως κρατείται άδικα και πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει την αθωότητα του.

Παράλληλα, από τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου δεν έλειψαν οι βολές προς το κράτος αλλά και τη δικαιοσύνη, με τους Παναγιώτη Μπιτσαξή και Παύλο Γερουλάνο να… συγκεντρώνουν τα πυρά του άλλοτε ιδιοκτήτη της ομάδας της Μαγνησίας.

«Αν έχω συνομιλήσει με τον ποδοσφαιριστή Σάχα ή άλλους παίκτες της ΑΕΚ, ή τους μάνατζέρς τους, πριν το παιχνίδι ή επτά μήνες πριν, δέχομαι να παραμείνω στις φυλακές ισόβια. Που δεν είναι παράνομο το αν έχω μιλήσει με έναν μάνατζερ, γιατί μπορεί να είναι και μάνατζερ δικού μου παίκτη, αλλά δέχομαι να μείνω μέσα ισόβια», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα για το θέμα που ανέκυψε μετά τα όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

«Είναι γνωστό πως είμαι – παράνομα – στις φυλακές Ναυπλίου. Δεν έγινε καμία απόδραση, θα το μαθαίνατε», είπε αρχικά ο Αχιλλέας Μπέος και στη συνέχεια, υποστήριξε: «Συμπληρώνω 8,5 μήνες και θεωρώ πως αυτοί που με κρατάνε εδώ πρέπει να ντρέπονται αν έχουν φιλότιμο και δικαστική συνείδηση».

Ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχει κάνει προσπαθώντας να αποφυλακιστεί, ενώ αναφέρθηκε σε όλο το παρασκήνιο – όπως υποστηρίζει – και τις παρεμβάσεις που πιστεύει ότι υπάρχουν στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται…

«Στο εξάμηνο έπρεπε να περάσεις υποχρεωτικά από συμβούλιο το οποίο κρίνει αν είσαι επικίνδυνος, αν είσαι εγκληματίας, όπως τα λένε αυτοί, αλλά δεν μας λένε πιο είναι το έγκλημα. Ποια είναι αυτή η συμμορία που έχω και ποια είναι τα μέλη της», είπε ο άλλοτε παράγοντας και πρόσθεσε: «Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να γίνει και ταινία. Είναι βέβαια τραγικό για μένα και την οικογένειά μου, αλλά είναι λυπηρό συνολικά να φέρονται έτσι».

Για τους άλλους προφυλακισμένους της υπόθεσης, σχολίασε: «Ο κάθε άνθρωπος τραβάει το δικό του Γολγοθά. Εγώ μιλάω μόνο για τον Αχιλλέα Μπέο. Δεν θα μιλήσω ούτε για τον Τσακογιάννη, ούτε για κανέναν άλλον».

Για την εμπειρία του από τις φυλακές, επισήμανε: «Καμιά φορά λένε πως πρέπει να ζήσεις και να βιώσεις για να καταλάβεις και να εκτιμήσεις πράγματα διαφορετικά. Μην κοιτάμε την περίπτωση τη δική μου, γιατί κι εγώ βιώνω άθλια κατάσταση αλλά έχω τη δύναμη να την ξεπερνάω, όταν σε έναν χώρο για 290 ψυχές μένουν 500 άνθρωποι, εκεί τελειώνουν όλα. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται το 2012 στο τσιμέντο κι έφεραν κουβέρτες οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, για ποια Ελλάδα να μιλάμε και για ποια πατρίδα. Βγαίνει μετά ο καθένας από αυτούς στην τηλεόραση, τι να μας πει; Το 2012, νιώθω ντροπή για την Ελλάδα. Αυτό είναι η φυλακή, 250 άνθρωποι, να κοιμούνται στο τσιμέντο. Είναι μια μεγάλη εμπειρία, ένα σχολείο. Μαθαίνεις πράγματα, βλέπεις ποιοι είναι και οι φίλοι σου. Βιώνεις καταστάσεις που λες πως ή θα τα παρατήσω εδώ, ή θα βγω δυνατός και θα πολεμήσω. Εμένα μου πήραν τα πάντα, αλλά την αξιοπρέπεια δεν μπορούν να μου την πάρουν. Εγώ θα παλέψω, ας είναι δύσκολο να παλέψεις με το κράτος, έχω το δίκιο και θα παλέψω. Μόνος μου».

Όσο για την υπόθεση των «στημένων», σχολίασε πως: «Λένε πως έχουν νέα στοιχεία. Που είναι τα παλιά; Γιατί δεν μας τα λένε; Δεν έχουν αποδείξει καμία ενοχή μου. Για ποιο έγκλημα με κατηγορούν; Πως με κρατάνε μέσα; Είμαι πατέρας με πέντε παιδιά και το ένα παιδί μου μεγαλώνει χωρίς να έχει γνωρίσει τον πατέρα του. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη και το φωνάζω. Υπάρχουν βέβαια έντιμοι δικαστές και ελπίζω να δικαστώ από αυτούς. Εγώ στους 18 μήνες θα βγω. Έχω τέτοια ψυχικά αποθέματα που θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Έχω ξεκινήσει τον αγώνα μου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα παλέψω. Είναι όμως άδικο, να κρατάνε έναν πατέρα πέντε παιδιών χωρίς να υπάρχει κανένα έγκλημα. Στην όλη δικογραφία έχουν γίνει έκτροπα και παρανομίες, για παράδειγμα στις απομαγνητοφωνήσεις δεν έχει τηρηθεί ο νόμος 2225/94, έχουν βιαστεί διατάξεις και νόμοι. Με χρεώνουν πως έχω αμερικάνικο διαβατήριο. Εγώ για αυτό έφυγα από εκεί. Γιατί δεν ήθελα να γίνω αμερικάνος πολίτης. Έφερα τα παιδιά μου στην Ελλάδα. αυτό το έκαναν σκοπίμως. Δεν ήταν λάθος αυτό της κα. Παπανδρέου; Γιατί δεν έστειλε μια επιστολή στην πρεσβεία να μάθει; Με χρεώνουν, αλλά με ποια σκοπιμότητα και ποιο δικαίωμα;»

Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας Μπέος ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις στην υπόθεση και επισήμανε: «Είναι πασιφανές πως υπάρχει μεθόδευση. Από εξωδικαστικές παρεμβάσεις κάποιων ανθρώπων. Πόσο δυνατές είναι αυτές, ένας Θεός ξέρει. Συνεχίζω να λέω πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχουν όμως έντιμοι δικαστές. Έχουν έρθει πληροφορίες πως υπάρχει μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια πίσω από όλα αυτά. Δεν μπορώ να πω όμως ονόματα όταν δεν είμαι σίγουρος. Υπάρχει εξωτερική παρέμβαση, είναι βέβαιο. Δεν είναι βέβαιο αν είναι από το κράτος ή από την μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια που σας είπα. Αντίπαλοι ήμασταν μόνο στο γήπεδο, όμως, εδώ το θέμα έχει πάει πολύ πιο μακριά».

Ενώ πρόσθεσε πως: «Θεωρείται πως είναι τυχαίο να βγαίνει ένα θέμα σαν το χθεσινό όταν εγώ έχω κάνει τις αιτήσεις για την αποφυλάκιση; Είναι τυχαίο πέντε μέρες και μια εβδομάδα πριν συζητηθεί ένα θέμα δικό μου; Εγώ δεν παρακαλάω, ούτε θέλω να βγω με μέσον. Αλλά είναι πρόστυχο κι ανέντιμο αυτό που κάνουν. Ας αφήσουν τους δικαστές να κρίνουν και να κάνουν τη δουλειά τους, να μην διαμορφώνουν συνειδήσεις με τέτοια ψεύτικα στοιχεία. Ο κ. Κωνσταντινίδης που λέτε, ο εξαίρετος κύριος, που ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’90 από μετανάστης στην Αυστραλία, γνωρίζετε αν δουλεύει σε εφημερίδα, τηλεόραση ή ιστοσελίδα; Εγώ έψαξα και βρήκα πως δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Το επάγγελμά του είναι ΠΑΣΟΚος! Από αυτά τα επαγγέλματα που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, γιατί αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ένα μοχθηρό κόμμα που προσπαθεί να μείνει στην εξουσία».

Για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, συμπλήρωσε: «Είναι ένα εργαλείο του ΠΑΣΟΚ, από τα λεγόμενα εργαλεία του κ. Γερουλάνου. Άλλος ανεπάγγελτος αυτός. Τον κρατάνε στην κυβέρνηση γιατί δεν έχουν κλέψει ακόμα το μουσείο της Ακρόπολης. Άμα το κλέψουν κι αυτό, κλέψουν και την Ακρόπολη μαζί, μπορεί να φύγει».

Ενώ συνολικά για τους δημοσιογράφους, υποστήριξε: «Αφήστε τον κ. ανακριτή, τους δικαστές, τους εισαγγελείς, να κάνουν το έργο τους. έχετε υποχρέωση οι δημοσιογράφοι να αφήσετε να με κρίνουν σε μια δίκαιη δίκη. Μετά, σχολιάστε, ρίξτε λάσπη κάντε ρεπορτάζ. Αυτή τη στιγμή δεοντολογικά δεν έχετε δικαίωμα να το κάνετε αυτό σε έναν άνθρωπο που είναι στη φυλακή και κρίνεται. Αφήστε να με κρίνουν ρε παιδιά. Αυτή η ιστορία ήδη έχει αρχίσει να αμφισβητείται έντονα. Δεν υπάρχουν στοιχεία, αυτό αποδεικνύεται. Η αλήθεια θα λάμψει κάποια στιγμή. Η αδικία θα αποκατασταθεί. Εγώ δεν ζητάω να βγω από τη φυλακή. Αφήστε εσείς οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους οι δικαστές. Δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν αφήνουν έναν άνθρωπο να πάει σε δίκαια δίκη. Σε μια δημοκρατία όπως έχουμε στην Ελλάδα, είναι προτέρημα του πολίτη να πάει να δικαστεί δίκαια χωρίς εξωγενής παρεμβάσεις. Είναι υποχρέωση όλων των δημοσιογράφων που αναφέρονται σε αυτά, να έχουν πάρει το κατηγορητήριο και να διαβάζουν τι προκύπτει από αυτό. Εγώ το φωνάζω πως είμαι αθώος».

Για το πώς θα ήταν το φετινό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου, σχολίασε: «Θα παίζαμε για την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Τον Παναθηναϊκό τον είχαμε για πλάκα. Αυτό φοβηθήκανε και για αυτό διαλύσανε τον Ολυμπιακό Βόλου. Χαίρομαι που υπάρχει αναγνώριση για το δημιούργημά μου το οποίο οι Γερουλάνοι και οι Μπιτσαξήδες θέλουν να το διαλύσουν. Δεν είναι κακό σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο, να πηγαίνει στο ΟΑΚΑ και να πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ή να πηγαίνει στο Καραϊσκάκης και να πιστεύει πως θα νικήσει τον Ολυμπιακό. Όταν κερδίζουν αυτές οι ομάδες, να μην βγαίνουν τίτλοι πως χάσανε οι μεγάλοι. Κέρδισε, αυτός που κέρδισε. Αυτή είναι η ομορφιά, αλλά δεν τη θέλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προσπαθούν να τη διαλύσουν».

Για τις συνομιλίες στις οποίες ακούγεται να μιλάει ο ίδιος, ανέφερε: «Έχει πεθάνει κόσμος, έχει αγωνιστεί για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Είναι το πρώτο πράγμα στη δημοκρατία. Και δεν μπορεί κανένας ανακριτής, κανένας εισαγγελέας, κανένας πρωθυπουργός, να μου αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Εγώ όσο θα ζω, θα φωνάζω, θα λέω ότι θέλω γιατί το σύνταγμα μου δίνει το δικαίωμα».

Ενώ για το τι πιστεύει πως υπάρχει στις απομαγνητοφωνημένες κασέτες, απάντησε: «Υπάρχουν πολλά. Όχι όμως για τον Αχιλλέα Μπέο. Υπάρχουν για μεγάλους επιχειρηματίες, για πολιτικούς, για δημοσιογράφους, αλλά δεν τα βγάλανε. Ποιοι λοιπόν έδωσαν την εντολή για να γίνουν επιλεκτικές απομαγνητοφωνήσεις; Με τι κριτήρια από 39.000 ώρες διάλεξαν δυο; Ποιος έδωσε την εντολή; Εμένα οι συνομιλίες που έβγαλαν, δεν είναι ακέραιες. Όχι ότι δεν είμαι εγώ, ή δεν μιλάω με τον Μαρινάκη, τον Πατέρα και τον Πιλάβιο. Μιλάω. Αλλά από τα 2 λεπτά, έχουν βάλει το 1,5 λεπτό. Γιατί να σβήσουν τα 30’’; Με ποιο δικαίωμα και γιατί; Είναι πράγματα που δεν ξέρουν ακόμα και οι έντιμοι δικαστές που θα με κρίνουν. Θα πρέπει να τα γνωρίζουν, να τα ψάξουν και να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορώ να κρίνομαι από τον κάθε Θωμαΐδη και τον κάθε Κωνσταντινίδη».

Για το τι περιμένει να γίνει, σχολίασε: «Εγώ θέλω να καθαρίσει αυτή η υπόθεση. Έχω υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μου. Δεν θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο με τα παιδιά μου και να λένε ‘να ο Μπέος που έστηνε παιχνίδια’, επειδή έτσι ήθελε ο Γερουλάνος».

Για τους νυν παράγοντες του ποδοσφαίρου και για τη δική του παραγοντική συμπεριφορά, είπε: «Οι παράγοντες που είναι στο ποδόσφαιρο τώρα, είναι… μισή χόρτα. Λάθη έχουν κάνει όλοι, σαν παράγοντα εσείς θα με κρίνετε. Όμως, δεν μπορούν να με κρίνουν για το αν είμαι ευέξαπτος ή οτιδήποτε. Θα μου πει κανείς τι έχω κάνει όλα τα χρόνια; Στον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό Βόλου, ακόμα και στον Ηρακλή για λίγο που πήγα να βοηθήσω το φίλο μου το Ρέμο, έχω αφήσει κανέναν απλήρωτο; Ποδοσφαιριστή ή προσωπικό; Κανέναν. Σαν παράγοντας, έκανα λάθη, ας με κρίνουν. Εγώ όταν έχω ένα δημιούργημα, δεν θα πάω κόντρα στον Παναθηναϊκό; Δεν θα πάω κόντρα στον ΓΓΑ; Θα πάω για να διεκδικήσω το μερίδιό μου. Πρέπει να το κάνω γιατί εγώ δεν έχω πίσω μου το δημοσιογραφικό στρατό που έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Πρέπει όμως, όταν πάω στο ΟΑΚΑ να τους κερδίσω αν μπορώ».

Για το αν θέλει μελλοντικά, σαν ποδοσφαιράνθρωπος, να ασχοληθεί και πάλι με το αντικείμενο, επισήμανε: «Είμαι ποδοσφαιράνθρωπος και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Αλλά το καταστρέφουν. Οι μισές ομάδες στη Super League δεν έπρεπε να παίζουν. Έχουν παραπτώματα τα οποία ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε. Διαλύσανε την Β’ και Γ’ Εθνική. Τα καταστρέψανε, οι περαστικοί, ο Γερουλάνος που βλέπει τη μπάλα και τη περνάει για πεπόνι κι ο Μπιτσαξής. Σε εμένα, που λέτε πως είμαι ποδοσφαιράνθρωπος, δεν ήρθαν να ζητήσουν προτάσεις. Έχουν δείξει ανευθυνότητα, δείχνουν πως είναι πολύ λίγοι. Αλλά αυτά που κάνουν τώρα έπρεπε να τα κάνουν τον Αύγουστο. Από τότε ως τώρα, οι ομάδες διαφημίζουν τον ΟΠΑΠ και τώρα έρχονται και ζητάνε το ένα και το άλλο; Αυτό δείχνει τη σοβαρότητα των παραγόντων. Ας μην έβαζαν τον ΟΠΑΠ. Να έψαχναν έξω να βρουν. Που λένε πως το κράτος βοηθάει… Ξέρετε πόσα έσοδα έχει το κράτος από το ποδόσφαιρο; Μόνο τα χρήματα που παίρνει η αστυνομία να βάλετε κάτω, θα το δείτε».

Για το ότι οι ομάδες κατηγορούνταν πως είναι κρατικοδίαιτες, είπε: «Είναι παραμύθι πως είναι κρατικοδίαιτες οι ομάδες. Σίγουρα τους ενδιαφέρει η Nova και ο ΟΠΑΠ, αλλά υπάρχουν και ομάδες που κόβουν 250 εισιτήρια. Τι να τον κάνεις στο πρωτάθλημα; Δεν τον θέλεις, δεν πουλάει, αν δεν αγαπάει η τοπική κοινωνία το ποδόσφαιρο, ας το αφήσουν καλύτερα».

Ενώ για το ποιον θεωρεί φαβορί για το πρωτάθλημα, ανέφερε: «Δεν θέλω να σχολιάσω γιατί λένε πως έχω καλές σχέσεις τη μία χρονιά με τον Πατέρα και παίρνει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και την άλλη με τον Μαρινάκη και το πήρε ο Ολυμπιακός. Εγώ δεν λέω πως δεν είχα καλές σχέσεις με τον Πατέρα, όμως τώρα λέω πως είναι ο χειρότερος άνθρωπος που γνώρισα, ή με τον κ. Μαρινάκη. Με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη παίζαμε μπιρίμπα πριν μπω στη φυλακή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να ποινικοποιήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις;»

Τέλος, επανέλαβε ότι: «Αν έχω μιλήσει, όχι την παραμονή αλλά επτά μήνες πριν, το δηλώνω, να μείνω ισόβια. Τον Σάχα δεν τον γνωρίζω καν. Δεν μίλησα μαζί τους όχι πριν το παιχνίδι, αλλά ούτε επτά μήνες πριν».



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved