Οι άμυνες... παίζουν μπάλα στο Ηράκλειο!

Οι άμυνες... παίζουν μπάλα στο Ηράκλειο!

Η αμυντική λετουργία του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι το «κλειδί» της επιτυχίας, είτε για τους γηπεδούχους, είτε για τους πρωταθλητές, στην επικείμενη «μάχη της Κρήτης», την προσεχή Κυριακή (4/03) για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο δρόμος για την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό μπορεί να περνάει από το ΟΑΚΑ, αλλά πριν την… ανάβαση στο Μαρούσι για τη μεγάλη «μάχη» με τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να… κατηφορίσουν στη νότια Ελλάδα και να «κονταροχτυπηθούν» με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Η νίκη στο Ηράκλειο αποτελεί, φυσικά, μονόδρομο για τους πρωταθλητές αν θέλουν να μείνουν… ζωντανοί στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων που κρατούν, αν και καθόλου δεν θα τους… ενοχλούσε να «στραβοπατούσε» παράλληλα ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός στο - κεκλεισμένων των θυρών - ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ!

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στον Πειραιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν η δική τους ομάδα καταφέρει να κάνει εκείνη το 8x8 - συμπεριλαμβανομένης και της σπουδαίας αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ - καθόλου δεν θα τους απασχολήσουν τα αποτελέσματα των «πράσινων».

Με αυτό ως δεδομένο, στον Ολυμπιακό ετοιμάζονται για το δύσκολο ματς στην Κρήτη με τον φορμαρισμένο, αλλά και εξαιρετικά φιλόδοξο φέτος, ΟΦΗ. Την ομάδα-έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος υπό την έννοια ότι πρόκειται ουσιαστικά για μία ομάδα, η οποία προβιβάστηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία, ταλαιπωρήθηκε αρκετά με την… παρωδία των play off ανόδου που τράβηξε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο και είχε ελάχιστο χρόνο μπροστά της για να προετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της Super League.

Κι όμως, κατάφερε όχι μόνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά να φτάσει να διεκδικεί ακόμα κι αυτήν την έξοδό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις «χτυπώντας» πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας! Συν τοις άλλοις, ο ΟΦΗ δικαιούται να ονειρεύεται και την συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά το 1987, ακόμα κι αν αντίπαλος του στα ημιτελικά θα είναι ο Ολυμπιακός

Αυτή η άκρως επιτυχημένη – ανεξαρτήτως κατάληξης – σεζόν για τον ΟΦΗ οφείλεται εν πολλοίς στον Νίκο Αναστόπουλο, έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Ολυμπιακού! Ο προπονητής της κρητικής ομάδας μπορεί ν’ αποτελεί κάτι σαν ζωντανό θρύλο των «ερυθρόλευκων» για όλα όσα πέτυχε στην ποδοσφαιρική του καριέρα με την φανέλα του – αγαπημένου του – Ολυμπιακού, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, ότι θα «χαριστεί» στους Πειραιώτες που «καίγονται» για τη νίκη!

Ο «μουστάκιας» θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της ομάδας του προκειμένου να οδηγήσει τον ΟΦΗ σε μία σπουδαία νίκη, η οποία θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στους Κρητικούς για την πεντάδα και τα play off, αλλά θ’ αποτελέσει παράλληλα «μαχαιριά» στην καρδιά του Ολυμπιακού όσον αφορά στα όνειρά του για… repeat!

Ο φετινός ΟΦΗ είναι αρκετά δυνατός στην έδρα του, το… καυτό «Γεντί Κουλέ»! Δυνατός, αλλά όχι αχτύπητος!.. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ομάδες επιπέδου Ολυμπιακού, που έχει δείξει ότι δεν… καταλαβαίνει από έδρες, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Ο ΟΦΗ φέτος έχει 6 νίκες σε 11 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας, ενώ έχει παραχωρήσει 2 ισοπαλίες κι έχει ηττηθεί 3 φορές. Έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 14 φορές, ενώ το παθητικό του ανέρχεται στα 6 γκολ. Σκοράρει, δηλαδή, κάτι παραπάνω από μία φορά ανά ματς ως γηπεδούχος, ενώ δέχεται γκολ σχεδόν μία φορά ανά δύο ματς… Δεν θυμίζει, δηλαδή, «πολυβόλο», αλλά και η άμυνά του είναι αρκετά «σφιχτή».

Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί, είναι το ότι ο φετινός ΟΦΗ για να πάρει τη νίκη στο Ηράκλειο, δεν πρέπει να δεχτεί γκολ! Κι αυτό είναι κανόνας… Που όπως όλοι οι κανόνες έχει κι αυτός μία εξαίρεση (το ματς με την ΑΕΚ, το οποίο έληξε 3-1 για τους Κρητικούς)

Δείτε ποιες είναι οι πέντε νίκες στο φετινό πρωτάθλημα του ΟΦΗ όταν είναι γηπεδούχος:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΤΣ

ΣΚΟΡ

 

 

 

 

1/10/2011

ΟΦΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

1-0

23/10/2011

ΟΦΗ-ΑΕΚ

3-1

3/12/2011

12η

ΟΦΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

3-0

14/1/2012

17η

ΟΦΗ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

1-0

28/1/2012

19η

ΟΦΗ-SKODA ΞΑΝΘΗ

1-0

  •  Ο συγκεκριμένος κανόνας, εξάλλου, ενισχύεται αν συνυπολογίσουμε και την επικράτηση στα προημιτελικά του κυπέλλου με σκορ 3-0 επί του Πανσερραϊκού.

Στις έξι φορές, λοιπόν, που οι Κρητικοί πανηγύρισαν στην έδρα τους φέτος, τις πέντε κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη. Απόδειξη ότι η αμυντική λειτουργία του φετινού ΟΦΗ αποτελεί «κλειδί» για τις όποιες επιτυχίες της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου.

Ακόμα κι αν το δει κανείς από την… απέναντι οπτική γωνία, θα διαπιστώσει ότι όσες φορές ο ΟΦΗ «στραβοπάτησε» στην έδρα του φέτος, δεν είχε καταφέρει να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα! Στις πέντε «γκέλες» τους οι Κρητικοί, τις τέσσερις φορές έμειναν… άσφαιροι, με τον κανόνα να επιβεβαιώνει απλώς η εξαίρεση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος όταν έμειναν στο 1-1 με τον Ατρόμητο. Όπως επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι στις τέσσερις από τις πέντε «γκέλες» του ο ΟΦΗ είδε την δική του εστία να παραβιάζεται (εξαίρεση αποτελεί μόνο το 0-0 με την Κέρκυρα)

 

Δείτε ποιες είναι οι πέντε «γκέλες» του γηπεδούχου ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΤΣ

ΣΚΟΡ

 

 

 

 

27/8/2011

ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

1-1

20/11/2011

10η

ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

0-1

18/12/2011

14η

ΟΦΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ

0-0

28/12/2011

3η (εξ αναβολής)

ΟΦΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

0-1

11/2/2012

21η

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

0-2

 

Στην αντίπερα όχθη, οι μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, έχουν ως βάση τους την άψογη αμυντική λειτουργία της ομάδας!

Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν μπορεί να είναι ότι τον τελευταίο μήνα (και κάτι…) ο Ολυμπιακός «τρέχει» ένα εντυπωσιακό νικηφόρο σερί εφτά αγώνων για το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Europa League, χωρίς να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ!

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας σκοράρει 15 φορές και καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους! Ο Ολυμπιακός, δηλαδή - τουλάχιστον των τελευταίων αγώνων - σκοράρει κατά μέσο όρο περισσότερα από δύο γκολ ανά ματς και δεν δέχεται κανένα!

 

Δείτε τα εφτά τελευταία νικηφόρα ματς του Ολυμπιακού, στα οποία οι Πειραιώτες δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα γκολ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΑΤΣ

ΣΚΟΡ

 

 

 

 

25/1/2012

ΚΥΠΕΛΛΟ (ΦΑΣΗ «8»)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

4-0

28/1/2012

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

3-0

5/2/2012

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

0-2

10/2/2012

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

2-0

14/2/2012

EUROPA LEAGUE (ΦΑΣΗ «32»)

ΡΟΥΜΠΙΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

0-1

19/2/2012

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΩΝΙΟΣ

2-0

23/2/2012

EUROPA LEAGUE (ΦΑΣΗ «32»)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΟΥΜΠΙΝ

1-0

Μετά την σχετική μελέτη, λοιπόν, της στατιστικής και των αριθμών, εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο παρακάτω συμπέρασμα αναφορικά με την επικείμενη «μάχη της Κρήτης» ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ολυμπιακό:

Η αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων θα είναι αυτή, η οποία θα καθορίσει - τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό - την τελική έκβαση της αναμέτρησης στο «Γεντί Κουλέ»!

Αν ο ΟΦΗ καταφέρει να σταματήσει την καλύτερη επίθεση του φετινού πρωταθλήματος, δύσκολα δεν θα πάρει τη νίκη…

Όμως και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, αν καταφέρει να κάνει ό,τι ακριβώς κάνει στα τελευταία του παιχνίδια ανεξαρτήτως εδρών και διοργανώσεων, να κρατήσει την δική του εστία ανέπαφη, επίσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην… αποδράσει με το «διπλό» από το Ηράκλειο…

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι το βράδυ της προσεχούς Κυριακής (4/03)!



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved