Νέο «αγκάθι» στην ΑΜΚ του Παναθηναϊκού

Νέο «αγκάθι» στην ΑΜΚ του Παναθηναϊκού

Η παράλειψη των «πράσινων» να ορίσουν ως κατώτατο ποσό συμμετοχής τις 50.000 ευρώ μπορεί να «φρενάρει» την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Ένα δεκαήμερο απέμεινε μέχρι την σημαντική Γενική Συνέλευση της 9ης Μαρτίου και ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει τους διοικούντες την ΠΑΕ, που εναγωνίως περιμένουν να δοθεί μια λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.
 
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου φαντάζει αυτή τη στιγμή η μόνη λύση, αλλά δεν αρκεί το γεγονός ότι έγινε δεκτός ο όρος του Ανδρέα Βγενόπουλου για να οριστεί η τιμή της μετοχής στα 0,33 ευρώ. Κι αυτό γιατί στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν μπήκε στους τυπικούς όρους της αύξησης το πλαφόν των 50 χιλ. ευρώ που επιβάλλει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς να οριστεί ως κατώτατο ποσό εισροής προκειμένου να μην υπάρξει ενημερωτικό δελτίο, το οποίο χρειάζεται περίπου 1.5 μήνα για να εκδοθεί.
 
Χωρίς το ενημερωτικό δελτίο δεν μπορεί να κηρυχτεί νόμιμη καμία αύξηση, εκτός εάν υπάρχει πλαφόν στην καταβολή κατώτατου ποσού άνω των 50 χιλ. ευρώ, κάτι που δεν έχει προβλεφθεί μέχρι τώρα. Αρα, είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη παράμετρος πρέπει να εξεταστεί στη Γ.Σ. πριν είναι πολύ αργά.
 
Από εκεί και πέρα ένα ακόμα ζητούμενο της Γ.Σ. έχει να κάνει με την απαρτία. Κάτι που για να πραγματοποιηθεί πρέπει να εκπροσωπηθούν οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Εάν δεν το κάνει, αυτομάτως δεν θα υπάρξει απαρτία και θα οδηγηθούμε σε επαναληπτική Γ.Σ. στις 29 Μαρτίου στην οποία απλώς χρειάζεται η συμμετοχή του 20%, άρα θα πραγματοποιηθεί. Ολα αυτά όμως μόλις δύο ημέρες πριν τον έλεγχο της UEFA!
 
Ακόμα και έτσι, με τη... ψυχή στο στόμα δηλαδή, εάν αποφασιστεί να μπουν χρήματα στην αύξηση (που όμως χρονικά θα είναι αδύνατο να μπουν και να εκταμιευτούν) τότε υπάρχει η λύση της καταβολή των χρημάτων προκαταβολικά -κάτι σαν δάνειο δηλαδή από τους μετόχους- με την υποχρέωση να μετοχοποιηθεί το ποσό αυτό μετά στην αύξηση, όταν αυτή πραγματοποιηθεί.
 
Τέλος, στη Γ.Σ. θα συζητηθεί και η πρόσφατη επιστολή του Δήμου που ζητάει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με προοπτική να φτιάξουν νέα σύμβαση για το Βοτανικό με βάσει το νέο νομοσχέδιο. Ο Δήμος είναι λογικό να το επιθυμεί από τη στιγμή που θα κληθεί να υποβάλλει αποζημιώσεις εάν δεν γίνει το έργο με την ισχύουσα σύμβαση. Με τη διαφορά ότι η Γ.Σ. δεν μπορεί να πάρει απόφαση καθώς λόγο στο έργο της διπλής ανάπλασης έχει ο Ερασιτέχνης, που δίνει τη Λεωφόρο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ο Ερασιτέχνης έχει διοίκηση πρωτοδικείου και δεν μπορεί να κάνει τίποτα πριν από τις εκλογές του Απριλίου οπότε και θα που θα εκλεχθεί νέα διοίκηση.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved