Έτοιμος να... τραβήξει 21 ο Βαλβέρδε!

Έτοιμος να... τραβήξει 21 ο Βαλβέρδε!

Ο Φεβρουάριος που πέρασε ήταν «καυτός» για τον Ολυμπιακό, με συνεχή κρίσιμα κι δύσκολα ματς, στα οποία ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν ν’ ανταπεξέλθουν στον απόλυτο βαθμό. Τα δύσκολα, όμως, δεν πέρασαν για τους Πειραιώτες, καθώς ο Μάρτιος και ιδιαίτερα το πρώτο μισό του μήνα αναμένεται να κρίνουν εν πολλοίς την φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League!

Μέχρι σήμερα ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει στηριχθεί σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι – όπως συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες του πλανήτη – έχουν… τραβήξει το περισσότερο κουπί.

Οι παίκτες αυτοί είναι δεκατέσσερις, αριθμός που έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως μικρός για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να κρατήσει μέχρι το τέλος, όχι δύο, αλλά τρία… καρπούζια στις μασχάλες του (σ.σ. καθώς υπάρχει και το κύπελλο Ελλάδας, εκτός από το πρωτάθλημα και το Europa League).

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι εκτός από τα δεκατέσσερα «πρωτοπαλίκαρά» του, ο 48χρονος Ισπανός προπονητής μπορεί να περιμένει βοήθειες και από εφτά ακόμα - άκρως ποιοτικούς και αξιόλογους – ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ενδεχομένως ν’ αποτελέσουν τα… κρυφά χαρτιά του Βαλβέρδε στην προσπάθεια του να κάνει… 21 και να κερδίσει την «παρτίδα»!

Ας δούμε ποιοι είναι οι δεκατέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, που έχουν χρησιμοποιηθεί ως βασικοί τουλάχιστον σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

  • Περισσότερες συμμετοχές ως βασικός (σ.σ. να έχει ξεκινήσει, δηλαδή, στην 11άδα) απ’ όλους στο ερυθρόλευκο ρόστερ έχει ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 28 ματς, ενώ τον ακολουθούν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κέβιν Μιραλάς έχοντας 26 συμμετοχές έκαστος.
  • Απ’ αυτούς που εμπιστεύεται σημαντικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέτος, τις λιγότερες συμμετοχές στο αρχικό σχήμα μετράει ο Τζαμέλ Αμπντούν με 16, ακολουθεί ο Αριέλ Ιμπαγάσα με 17, ενώ ο Νταβίντ Φουστέρ έχει 18.
  • Σε συνολικές παρουσίες στην ερυθρόλευκη 11άδα, είτε δηλαδή ως βασικός, είτε ως αλλαγή, πάλι ο Ιβάν Μαρκάνο διατηρεί τα πρωτεία με 30 ματς, πολύ κοντά του ωστόσο, βρίσκεται ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος έχει μία λιγότερη (29). Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κέβιν Μιραλάς έχουν αγωνιστεί – έστω και για ένα λεπτό – σε 26 φετινά ματς του Ολυμπιακού, ενώ οι Πάμπλο Ορμπάιθ και Όλοφ Μέλμπεργκ έχουν παρουσία σε 25 ματς έκαστος.
  • Αν εξετάσουμε την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε σε χρόνο συμμετοχής, σε αγωνιστικά λεπτά δηλαδή, ανεξαρτήτως αν ένας παίκτης ξεκινάει ως βασικός ή αν μπαίνει ή αν βγαίνει ως αλλαγή, τρεις είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν. Πρώτος και καλύτερος ο Ιβάν Μαρκάνο, καθώς ο Ισπανός αμυντικός έχει «γράψει» 2.465’ συμμετοχής. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος φιγουράρει στο… δεύτερο σκαλοπάτι με 2.300’, ενώ το… βάθρο συμπληρώνει ο Κέβιν Μιραλάς έχοντας στο… κοντέρ του 2.232 αγωνιστικά λεπτά.

Οι δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί από 1.300’ και πάνω είναι οι εξής:

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ

ΜΑΡΚΑΝΟ

2.465’

30

28

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

2.300’

26

26

ΜΙΡΑΛΑΣ

2.232’

26

26

ΜΕΓΙΕΡΙ

1.962’

22

22

ΤΖΕΜΠΟΥΡ

1.938’

24

21

ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ

1.903’

25

22

ΟΡΜΠΑΙΘ

1.901’

25

21

ΧΟΛΕΜΠΑΣ

1.897’

24

21

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

1.868’

23

20

ΜΑΝΙΑΤΗΣ

1.841’

22

21

ΜΟΝΤΕΣΤΟ

1.836’

29

20

ΙΜΠΑΓΑΣΑ

1.389’

21

17

ΦΟΥΣΤΕΡ

1.357’

22

18

ΑΜΠΝΤΟΥΝ

1.318’

24

16

 

Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν, με τον Ολυμπιακό να είναι «μέσα», τόσο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Ελλάδας, όσο και στο Europa League, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πρέπει μάλλον να… τραβήξει από το μανίκι του κι άλλους «άσους» προκειμένου να κερδίσει την φετινή «παρτίδα».

Ο Ντιόγκο με τις 8 συνολικά εμφανίσεις, μετά τον περασμένο Ιανουάριο, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό και μάλιστα, τις τρεις εξ αυτών ως βασικός (293’ συνολική παρουσία), μπορεί να θεωρηθεί μία αξιόπιστη και άκρως ποιοτική επιλογή για την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» από δω και πέρα… Χρωστάει, βέβαια, ακόμα μία αγωνιστική τιμωρίας στην Ευρώπη, μετά το πρώτο ματς στην Ουκρανία με τη Μέταλιστ ωστόσο, ο Βραζιλιάνος θα είναι διαθέσιμος και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ιδιαίτερα «ανεβασμένος» είναι τον τελευταίο καιρό ο Ζαν Μακούν και αναμφίβολα μπορεί ν’ αποτελέσει ένα από τα «κρυφά χαρτιά» (αν και λόγω βιογραφικού μόνο ως «κρυφό χαρτί» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…) του Βαλβέρδε σε Ελλάδα και Europa League. Μπορεί μέχρι σήμερα ο διεθνής Καμερουνέζος χαφ να έχει μετρήσει 958’ σε 19 ματς, από τα οποία ξεκίνησε ως βασικός μόλις στα 9, θεωρείται ωστόσο, δεδομένο ότι μπορεί να προσφέρει πολύ σημαντικά στα «καυτά» παιχνίδια που ακολουθούν σε όλες τις διοργανώσεις.

Πολύτιμες υπηρεσίες μπορεί, εξάλλου, να προσφέρει και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος έχει «γράψει» προς το παρόν 886’ σε 17 συμμετοχές, από τις οποίες στις 9 ο Βαλβέρδε του εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού. Ο «Φέτφα», ο οποίος σκόραρε το γκολ στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ, είναι παίκτης υψηλού επιπέδου - άλλωστε είναι ένας από τους εν ενεργεία Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού - και ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας δεν θα διστάσει να τον χρησιμοποιήσει στα προσεχή κρίσιμα ματς…

Σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Κόλιν-Κάζιμ Ρίτσαρντς, ο οποίος έπιασε… λιμάνι τον περασμένο Ιανουάριο ως δανεικός από την Γαλατάσαραϊ. Οι 5 συμμετοχές του - μόλις 2 ως βασικός - και τα 187’ στον αγωνιστικό χώρο με την φανέλα των Πειραιωτών δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντική προσφορά, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν - δεδομένου ότι πρόκειται για «μπαρουτακαπνισμένο» και διεθνή ποδοσφαιριστή - στου Ρέντη περιμένουν ότι θα μπορέσει να συνεισφέρει κι αυτός όποτε χρειαστεί…

Οι Λιούμπομιρ Φέισα και Τάσος Παπάζογλου δεν συγκαταλέγονται στους παίκτες εκείνους, που διεκδικούν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στον φετινό Ολυμπιακό, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να στηριχθεί και σ’ αυτούς σε μια προσπάθεια να δώσει… ανάσες σε κάποιους παίκτες της ομάδας... Ο Φέισα με τις 9 συμμετοχές (τις 4 ως βασικός) και τα 287’ θα μπορούσε να είναι ακόμα και βασικό στέλεχος της ομάδας, αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Πλέον είναι «ετοιμοπόλεμος» και μπορεί ν’ αποτελέσει… άσο στο μανίκι του Ισπανού προπονητή των «ερυθρόλευκων». Ο Παπάζογλου, από την δική του πλευρά, μπορεί να είναι ακόμα άπειρος, η εμφάνισή του ωστόσο, στη Μόσχα όταν χρειάστηκε ν’ αντικαταστήσει τον Μέλμπεργκ, άφησε πολλές υποσχέσεις στο τεχνικό επιτελείο, αλλά και στις τάξεις των φίλων της ομάδας του Πειραιά. Μέχρι σήμερα μετράει 11 συμμετοχές (τις 4 ως βασικός) και 425’.

Τελευταίος, αλλά καθόλου… καταϊδρωμένος, είναι ο Ρόι Κάρολ. Ο 35χρονος Β. Ιρλανδός τερματοφύλακας κατάφερε να γίνει «ήρωας» για τον Ολυμπιακό κι ένας από τους αγαπημένους της ερυθρόλευκης εξέδρας έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 2 παιχνίδια και συνολικά 108’… Η απόκρουση του πέναλτι στη Μόσχα στο ματς με την Ρούμπιν και η εμφάνισή του - αγωνιζόμενος για περισσότερα από 20’ με θλάση - στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν αρκετά για να δώσουν στον Βαλβέρδε την αίσθηση σιγουριάς ότι πλέον διαθέτει δύο (μαζί με τον Μπάλαζ Μέγιερι) εξαιρετικούς και αξιόπιστους τερματοφύλακες για να πορευθεί μέχρι τέλους της σεζόν…



Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved