«Αν δεν παίξω θ’ αυτοκτονήσω»

«Αν δεν παίξω θ’ αυτοκτονήσω»

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο αν χάσει θ’ αυτοκτονήσει, τον Ιμπαγάσα, τον Μιραλάς, τον Μαρινάκη και πολλά άλλα θέματα, γύρω από τον Ολυμπιακό, μίλησε στην εφημερίδα «Γαύρος» ο Φρανσουά Μοντέστο.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Νιώθω ένα σφίξιμο στους δικεφάλους. Με έπιασε από το παιχνίδι με την Ξάνθη, αλλά όλα είναι εντάξει. Δεν παθαίνω τίποτα, όλα είναι μια χαρά. Τώρα έχουμε το ντέρμπι και αυτά δεν έχουν σημασία. Αν για οποιονδήποτε λόγο χάσω αυτό το παιχνίδι θα βάλω ένα πιστόλι στο κεφάλι μου και θα αυτοκτονήσω. Αν δεν παίξω θα τρελαθώ. Έχω ακούσει τόσο πολλά για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος μας σε αυτά τα ματς. Θα φέρω και την οικογένειά μου στο γήπεδο, για να δει πώς θα είναι ένα τέτοιο παιχνίδι. Το περιμένουν και αυτοί πώς και πώς».

Για τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ:

«Είμαστε απογοητευμένοι γιατί θέλαμε το νταμπλ φέτος. Χάσαμε τη πρόκριση στο Καραϊσκάκη με το 1-01, ενώ έπρεπε να κερδίσουμε με 3-0, με τις ευκαιρίες που είχαμε. Μετά έγινε ένα περίεργο παιχνίδι σε παράξενη ατμόσφαιρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για την προσαρμογή του στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Ήταν φυσιολογικό στην αρχή, όταν ήρθα, να μην παίζω βασικός γιατί χρειαζόμουν χρόνο να προσαρμοστώ και να καταλάβω την κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες μέσα στο γήπεδο που βοηθούν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Καθένας έχει τον ρόλο του και βοηθά την ομάδα με τον τρόπο του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να νικάς. Είτε παίξεις ένα παιχνίδι, είτε παίξεις 14, είτε 30, έχεις συνεισφέρει για να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα».

Για την νέα θέση που παίζει:

«Και στη Μονακό έπαιζα μέσος, καθώς με χρησιμοποιούσε εκεί ο Ντιντιέ Ντεσάν. Σχεδόν είναι για μένα μια καινούρια θέση γιατί έχω να παίξω σε αυτή τέσσερα χρόνια. Παρόλα αυτά, όμως το απολαμβάνω γιατί παίρνω αρκετές μπαλιές και το σημαντικό είναι να κάνεις αυτό που θέλει η ομάδα κι αυτό που έχει ανάγκη και όχι ό,τι θέλει ο κάθε παίκτης. Ο Ντεσάν με ήθελε στην Μονακό γιατί έπαιζα πολλές θέσεις και γι’ αυτό με έφερε τότε. Από τη στιγμή που με χρειάζεται η ομάδα σε αυτή τη θέση, θα θυσιαστώ για αυτήν. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε, όπου και να αγωνίζομαι εγώ. Και τερματοφύλακας θα παίξω αν χρειαστεί για να νικήσει η ομάδα».

Για τις πρόσφατες εμφανίσεις του:

«Με βοηθάει πολύ η ηλικία μου και η εμπειρία μου από την Ιταλία και τη Γαλλία. Έχω τον τρόπο να κάνω αυτό που ζητάνε και ν’ αλλάζω θέσεις. Με βοηθούν πολύ οι παραστάσεις που έχω. Είναι φυσιολογικό για μένα και δεν πιέστηκα ποτέ. Ακόμα και στα 18 μου, στη Μπαστιά, το έκανα αυτό. Είναι μια πολύ σημαντική θέση αυτή του αμυντικού χαφ και πρέπει να έχει πολύ καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες σου. Με βοηθάει στην οργάνωση όλων των θέσεων.

Για τον Ιμπαγάσα και το πώς είναι η συνεργασία μαζί του:

«Φανταστική. Το να παίζεις με τον Αριέλ για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένας παίκτης με τρομερό ταλέντο, τεχνική και μυαλό, που βοηθάει πολύ και στην τακτική. Έχουμε καλή επικοινωνία, κάτι που φαίνεται μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι παίρνω πολλά από το να παίζω μαζί του. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη που ωφελεί πολύ την ομάδα και κάνει την διαφορά. Όταν του δίνω την μπάλα, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι, τηρουμένων των αναλογιών, σαν τον Τσάβι της Μπαρτσελόνα. Φυσικά ο Τσάβι είναι κορυφαίος, αλλά πιστεύω ότι ο Ιμπαγάσα έχει παρόμοιες αρετές».

Για τον Μιραλάς:

«Ο Κέβιν έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Αυτός μας πήγε στη πρώτη θέση, πετυχαίνοντας κάποια γκολ σε σημαντικά παιχνίδια. Στηριζόμαστε σε αυτόν και μπορεί να κάνει τη διαφορά για να πάρουμε τον τίτλο. Είναι σπουδαίο ταλέντο παρά την ηλικία του. Κουβαλάει μεγάλη εμπειρία από τη θητεία του στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλά που τον απέκτησε. Γνωρίζω ότι επιθυμία του ήταν να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός. Του αρέσει εδώ και αυτό είναι το κλαμπ που του ταιριάζει».

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:

«Δεν το λέω για να ευχαριστήσω κανέναν. Θα μπορούσα να πάω σε μια άλλη ομάδα ή να συνεχίσω στην Μονακό. Για την απόφασή μου να έρθω έπαιξε μεγάλο ρόλο ο πρόεδρος. Με υποδέχθηκε πολύ ωραία εμένα και την οικογένειά μου. Έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι με θέλει και γι΄ αυτό υπέγραψα μέσα σε δύο ώρες. Στηρίζομαι πολύ στο συναίσθημα για να πάρω τις αποφάσεις μου. Φανταστείτε ότι το συμβόλαιο δεν το διάβασα».

«Αν δεν παίξω θ’ αυτοκτονήσω»



Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved