Βιτόλο: «Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος διαφυγής από την κρίση»

Βιτόλο: «Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος διαφυγής από την κρίση»

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τις δύσκολες στιγμές που περνά η Ισπανία και φυσικά την καριέρα του, η οποία του αφήνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, μια γεύση ικανοποίησης, μίλησε σε ισπανικά ΜΜΕ ο Βίκτορ Βιτόλο.

Ο Ισπανός μεσοαμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε σε ισπανικά Μέσα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με καλά λόγια για το πρωτάθλημα της Ελλάδας, αλλά και την αντιπαλότητα που υπάρχει στις ομάδες.

Η συνέντευξη του Βίκτορ Βιτόλο:

-Τι έχει αλλάξει στον Βιτόλο από την εποχή που ήταν δευτεραθλητής κόσμου στους Νέους το 2003 μέχρι σήμερα;

«Έχουν περάσει οκτώ χρόνια επαγγελματικής καριέρας, με πολλά επιτεύγματα, πολλούς στόχους που έχω πετύχει, μα πάνω από όλα τη δυνατότητα να προσφέρω στην οικογένειά μου όσα ονειρευόμουν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα πρόσφεραν σε μένα και την αδερφή μου».

-Είσαι ικανοποιημένος με την καριέρα σου ή όχι;

«Σε όσες ομάδες αγωνίστηκαν έπαιζα στο 95% των αγώνων κι έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Με όσους προπονητές συνεργάστηκα είχα την τύχη να αγωνίζομαι και αυτό είναι δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Είμαι περήφανος για τις συμμετοχές μου και θέλω να συνεχίσω έτσι μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Η καριέρα μου με οδήγησε στο να αγωνιστώ στο Champions League και το Europa League, τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες κάθε παίκτης θέλει να συμμετέχει. Εγώ πραγματοποίησα αυτό το όνειρο».

-Οι Έλληνες είναι πολύ παθιασμένοι, τουλάχιστον με το ποδόσφαιρο. Είχες δει αντιδράσεις όταν πήγες από τον Άρη στον ΠΑΟΚ ή μετά στον Παναθηναϊκό;

«Κανείς οπαδός δεν αισθάνεται καλά όταν ένας παίκτης που είχε καλή απόδοση με την ομάδα του πηγαίνει στον αιώνιο αντίπαλο, αλλά αυτή η ευκαιρία προέκυψε τότε για μένα και σκέφτηκα να την αρπάξω, καθώς ήταν ένα βήμα προόδου από όλες τις απόψεις για μένα. Θα το ξαναέκανα αν θεωρούσα πως εξελίσσομαι. Δεν αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα, αλλά είναι αλήθεια πως από αγαπητός έγινα μισητός».

-Ποιες συνέπειες έχει για σένα η κρίση που βιώνει η Ελλάδα;

«Η κρίση είναι παγκόσμια. Δεν επηρεάζει το ποδόσφαιρο απευθείας και νιώθω πως ο κόσμος στρέφεται στο ποδόσφαιρο ως τρόπο να ξεφύγει από τα προβλήματα και τις συνέπειες της κρίσης».

-Είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα όσο λένε ή όσοι είναι απέξω υπερβάλλουν;

«Είναι σοβαρά τα προβλήματα της χώρας, αλλά δεν πιστεύω πως είναι όπως παρουσιάζεται έξω. Μπορεί να έγιναν επεισόδια στους δρόμους μια συγκεκριμένη μέρα, αλλά δεν γίνεται καθημερινά μάχη».

-Τι θα γίνει αν περάσει τα ίδια η Ισπανία;

«Και η Ισπανία περνά δύσκολες στιγμές, όπως η Ελλάδα, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι πως στην Ισπανία υπάρχουν περισσότεροι πόροι και πιο πολλές λύσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

-Τουλάχιστον δεν αισθάνεσαι μόνος, αφού το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γεμάτο Ισπανούς...

«Όταν κάθε χρόνο έρχονται και περισσότεροι Ισπανοί για να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει πως το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Εμείς που παίζουμε εδώ αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν αρκετά καλά στοιχεία, όπως το πάθος των φιλάθλων ή η δυνατότητα να παίζεις κάθε χρόνο στην Ευρώπη όταν αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα».

-Πώς τα πηγαίνεις με την ελληνική γλώσσα;

«Τα καταφέρνω μιλώντας αγγλικά και με τη βοήθεια του μεταφραστή που έχουμε στην ομάδα. Δεν έχω προσπαθήσει καν να μιλήσω ελληνικά».

-Θα επέστρεφες να παίξεις στην Τενερίφη;

«Φυσικά θα το έκανα. Είναι στο μυαλό μου αυτό, αλλά τώρα δεν είναι η στιγμή. Θα ήθελα να επιστρέψω για να βοηθήσω την Τενερίφη να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, όπου αξίζει να βρίσκεται».

-Τουλάχιστον θα συνεχίσεις τον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώνεις κάθε χρόνο, αν και συνεχώς είναι πιο ακριβός...

«Αυτός ο φιλανθρωπικός αγώνας είναι πλέον θεσμός κάθε χρόνο. Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνω και όσο μπορώ θα συνεχίσω να το κάνω».

Διαβάστε ακόμα: 

Καρνέζης, ο 15ος «πράσινος» τερματοφύλακας της Εθνικής

Ο άθλος του Παναθηναϊκού και η πρόκριση επί της Άντερλεχτ (photos)

Η δεύτερη υπόκλιση της Σπάρτα στον Παναθηναϊκό (photos+video)



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved