Τα λάθη του Κωστένογλου

Τα λάθη του Κωστένογλου

Για ακόμα ένα παιχνίδι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επικρατήσει, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στον ΟΦΗ με τον Νίκο Κωστένογλου να έχει ευθύνες για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Χαμένη» θα πρέπει να θεωρείται ήδη η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ. Με τα προβλήματα στο διοικητικό κομμάτι να είναι τεράστια, κανείς δεν ξέρει κατά πόσο την επόμενη σεζόν θα υφίσταται η ομάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες αυτό που απασχολεί την καθημερινότητα της Ένωσης είναι τα διοικητικά και το αγωνιστικό κομμάτι έχει περάσει πραγματικά σε δεύτερη μοίρα.

Το απόγευμα της Κυριακής ο «δικέφαλος» υποδέχτηκε τον ΟΦΗ σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, κάτι που είναι απόρροια της διοικητικής… ανυπαρξίας, καθώς δεν βρέθηκαν χρήματα για να τυπωθούν τα εισιτήρια και η ΑΕΚ να παίξει μπροστά στο κοινό της.

Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, οι τελευταίοι που φταίνε για την κατάσταση της ομάδας είναι το προπονητικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της. Βέβαια, η συγκεκριμένη συγκυρία δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για όσα γίνονται και μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Για πρώτη φορά φέτος, η ΑΕΚ έδειξε καθολική υπεροχή έναντι του αντιπάλου της για μεγάλο διάστημα. Η Ένωση για μία ώρα παιχνιδιού ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι αν ήταν πιο αποτελεσματική.

Πίεζε στα 3/4 του γηπέδου και έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου να πάρει τη νίκη. Το τέρμα του Λυμπερόπουλο στο 55’ δεν εμφανίστηκε αρκετό για να της δώσει τη νίκη. Αυτό γιατί τρία λεπτά αργότερα, ο Μανωλάς αποβλήθηκε και έβαλε σε προβλήματα τους γηπεδούχους.

Εκεί που ο Νίκος Κωστένογλου δηλαδή, έπρεπε να διασφαλίσει το αποτέλεσμα. Οι κινήσεις του από τον πάγκο όμως, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κλείσουν ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ πίσω και μοιραία να δεχτεί την ισοφάριση από τους Κρητικούς.

Εκείνη τη στιγμή, η ΑΕΚ χρειαζόταν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να φανούν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Η λογική «έλεγε» να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ο «βαρύς» Λυμπερόπουλος για να περάσει ο Μάκος να καλύψει το κενό στην άμυνα.

Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός, επέλεξε τον Σιαλμά για να καθίσει στον πάγκο. Μετά την ισοφάριση, ο Μπέλεκ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Λαγού. Ο Καμερουνέζος επιθετικός βρίσκεται εκτός φόρμας και ενδεικτικό ήταν ότι δεν κατάφερε να κάνει ούτε… κοντρόλ με σωστό τρόπο αποδεικνύοντας ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση.

Έτσι, ό,τι θα μπορούσε να περιμένει ο «δικέφαλος» από τους ποδοσφαιριστές του για να πάρει τη νίκη, θα ερχόταν από τον Λεονάρντο, ο οποίος ήταν από τους πιο δραστήριους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο 86’ όμως, ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να τον αποσύρει από τον αγωνιστικό χώρο για να περάσει ακόμα ένα φορ στη θέση του, τον Τσίτα. Ο νεαρός επιθετικός, δεν έχει εμπειρίες από τέτοιες καταστάσεις και όπως ήταν λογικό δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Στη συνέντευξη Τύπου, όταν ο Νίκος Κωστένογλου ρωτήθηκε για τον λόγο που έμεινε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στον αγωνιστικό χώρο έβαλε… αυτογκόλ! Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η εμπειρία του Έλληνα επιθετικού θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα. Ωστόσο, στο 86’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έναν εντελώς άπειρο ποδοσφαιριστή, αναιρώντας αυτό που στήριξε για τη διατήρηση του Καλαματιανού επιθετικού στην ενδεκάδα.



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved