Αστέρας-Ατρόμητος: Δύο δρόμοι για την Ευρώπη

Αστέρας-Ατρόμητος: Δύο δρόμοι για την Ευρώπη

Έτσι όπως εξελίσσεται η χρονιά, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης θα διεκδικήσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη ως το τέλος, από το Κύπελλο και από τα play off.

Ο στόχος της παρουσίας για δεύτερη συνεχή χρονιά σε έναν τελικό Κυπέλλου και η είσοδος στην πεντάδα είχε τεθεί εξ αρχής από την ομάδα του Περιστερίου και πλέον στα επόμενα δέκα παιχνίδια θα επιδιώξει να τον πετύχει. Αντίθετα, για τους Αρκάδες ο στόχος της Ευρώπης, είτε μέσω τελικού Κυπέλλου, είτε μέσω play off, προέκυψε στην πορεία, ωστόσο αυτό δεν τον κάνει λιγότερο εφικτό.

Κύπελλο, ο σύντομος δρόμος

«Ο πιο σύντομος δρόμος για την Ευρώπη είναι το Κύπελλο», δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης και φυσικά έχει δίκιο. Στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό, γεγονός που θα τους δώσει, εκτός απροόπτου, το εισιτήριο για το Europa League. Οι ημιτελικοί έχουν οριστεί για τις 21 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου.

Η δύσκολη διαδρομή για την πεντάδα

Ο δρόμος για την είσοδο στα play off είναι πιο μακρύς και σαφώς πιο δύσκολος. Εκτός από τον Αστέρα και τον Ατρόμητο, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που διεκδικούν θέση στην πεντάδα, όπως η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και ο Άρης. Όλες αυτές οι ομάδες βρίσκονται σε απόσταση οκτώ βαθμών και στις εναπομείνασες οκτώ αγωνιστικές, όλα μπορούν να συμβούν. Ο Ατρόμητος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην προνομιούχα πέμπτη θέση, ενώ ο Αστέρας βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω του.

Το πρόγραμμα και των δύο ομάδων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ο Αστέρας αντιμετωπίζει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ ο Ατρόμητος τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Ολυμπιακό στη συνέχεια. Η ομάδα έχει ένα ακόμη αβαντάζ, καθώς έχει να δώσει ένα εξ αναβολής παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, εκτός έδρας και ως εκ τούτου να μαζέψει ένα έξτρα «τρίποντο» εάν νικήσει. Οι Αρκάδες δίνουν στην έδρα τους πέντε από τους οκτώ αγώνες, γεγονός που μπορεί να μετρήσει υπέρ τους, καθώς έχουν μόλις μια ήττα στην Τρίπολη. Αντίθετα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη από τα εννέα παιχνίδια, μόνο τα τέσσερα θα τα παίξει στο επίσης δυνατό Περιστέρι.

Τα 8+1 παιχνίδια πρωταθλήματος του Ατρόμητου:

Δόξα-Δράμας Ατρόμητος (εξ αναβολής)

Πανιώνιος-Ατρόμητος
Ατρόμητος-Δόξα Δράμας
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Ατρόμητος-Ξάνθη
Εργοτέλης-Ατρόμητος
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Ατρόμητος
Ατρόμητος-Ολυμπιακός

Τα 8 παιχνίδια πρωταθλήματος του Αστέρα Τρίπολης:

Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Άρης-Αστέρας Τρίπολης
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος

Κόντρα επί ίσοις όροις

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο ομάδες αξίζουν μια ευκαιρία στο ευρωπαϊκό όνειρο. Κι αυτό γιατί τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Αστέρας Τρίπολης είναι δύο τακτοποιημένα σωματεία, πράγμα που δεν μπορούν να ισχυριστούν πλέον ούτε οι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε Περιστέρι και Τρίπολη, οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν άνετα και χωρίς άλλα άγχη για το καλό της ομάδας τους, καθώς είναι πληρωμένοι στην ώρα τους, ενώ υπάρχουν οι σωστές υποδομές που επιτρέπουν στο τεχνικό επιτελείο να κάνει τη δουλειά του. Ο Ατρόμητος έχει τη δική του δυναμική, ως μια δυνατή ομάδα των Δυτικών Προαστίων με τους πιστούς οπαδούς, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης εκπροσωπεί μια πόλη, ενώ σιγά-σιγά οι επιτυχίες συσπειρώνουν τον κόσμο δίπλα του, ενώ φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέους υποστηρικτές.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved