Αδίκησε τον εαυτό της η ΑΕΚ, 1-1 με ΟΦΗ (photos+videos)

Αδίκησε τον εαυτό της η ΑΕΚ, 1-1 με ΟΦΗ (photos+videos)

Η αποβολή του Μανωλά στο 58’ στοίχισε στην ΑΕΚ η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΟΦΗ και μπήκε σε περιπέτειες σχετικά με την είσοδό της στα play-off.

Το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης για περίπου μία ώρα ήταν η ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΟΦΗ. Το συγκεκριμένο διάστημα όμως, δεν ήταν αρκετό για την Ένωση έτσι ώστε να πάρει τη νίκη. Η αποβολή του Κώστα Μανωλά στο 58’ στοίχισε στον «δικέφαλο», καθώς λίγο αργότερα η ομάδα της Κρήτης έφτασε στην ισοφάριση για το τελικό 1-1 παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό ως φιλοξενούμενη από την ΑΕΚ ύστερα από το 2004.

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Μοναδική έκπληξη, η συμμετοχή του Παναγιώτη Λαγού ο οποίος προτιμήθηκε από τον Ρότζερ Γκερέιρο στον χώρο του κέντρου. Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε να γεμίσει το κέντρο του παίζοντας με 4-3-2-1 με τον Μίρνες Σίσιτς να είναι στην κορυφή της επίθεσης και τους Παππουλή και Μπούρμπο από πίσω του.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο ημίχρονο ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο κάνοντας ίσως την καλύτερή της φετινή εμφάνιση. Με… ηγέτη τον Λεονάρντο, που δημιούργησε… εφιάλτες στον Πίτσο απώλεσε αρκετές ευκαιρίες. Η πρώτη ήρθε στο 5’ όταν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε φανταστική ενέργεια ξεπερνώντας τον Πίτσο, κάνοντας το πλάγιο σουτ με τον Βεζυρίδη να μπλοκάρει σταθερά. Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση και είχε ακόμα μία ευκαιρία με τον Σιαλμά στο 9’, με το σουτ του Έλληνα επιθετικού να μπλοκάρεται εκ νέου από τον Βεζυρίδη.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Ένωση να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 14’ ο Λαγός εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Μανωλά να σηκώνεται ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Κρητικών. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 16’ ο Λαγός βρήκε ελεύθερο χώρο σουτάροντας και στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Βεζυρίδη.

Στο 22’ ο «δικέφαλος» έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πίτσος έκανε λάθος γύρισμα και έβγαλε σε τετ α τετ τον Λυμπερόπουλο, του οποίου το πλασέ αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Βεζυρίδη. Στο 25’ για ακόμα μία φορά η ΑΕΚ αναπτύχθηκε ωραία και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Λυμπερόπουλος έκανε το τακουνάκι στον Γεωργέα, ο οποίος έκανε τη σέντρα με τον Βεζυρίδη να βάζει το χέρι του και να παίρνει την… μπουκιά από το στόμα του Σιαλμά ο οποίος δεν πρόλαβε την μπάλα σε κενή εστία.

Η… καταιγίδα των επιθέσεων της ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί και στο 28΄ ο Γεωργέας βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, κόβοντας την μπάλα στο κέντρο της περιοχής με τον Λεονάρντο να κάνει το σουτ και την μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από το δοκάρι των Κρητικών.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 31’ για να φανεί ο ΟΦΗ απειλητικός. Ο Δέλλας έκανε το λάθος στο κέντρο με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην αντεπίθεση και με τελικό αποδέκτη τον Ζόρντι Λόπεθ, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει αρκετά άουτ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 38’ η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε την μπάλα στα πλάγια με τον Λεονάρντο να κάνει το σουτ και την μπάλα να πηγαίνει στο κάθετο δοκάρι, με τους αμυντικούς του ΟΦΗ να απομακρύνουν σε κόρνερ.

Στο 44’ ο ΟΦΗ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Λόπεθ να ξεπερνάει τον Αραμπατζή, με το γύρισμά του να μην είναι καλό όμως. Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ βρήκε κενούς χώρους και ο Σιαλμάς έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή με το σουτ του να κοντράρει και να πηγαίνει λίγο κόρνερ.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, ξεκίνησε το δεύτερο και στο 55’ δικαιώθηκε για το καλό παιχνίδι που έκανε. Ο Λεονάρντο, έκανε τη σέντρα με τον Λυμπερόπουλο από τα δύο μέτρα με κεφαλιά να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα, ανοίγοντας το σκορ για την Ένωση. Βέβαια, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άμεσα.

Στο 58’ ο Μανωλάς έκανε το φάουλ και δέχτηκε δίκαια τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον Γιάχο αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Έτσι ο Νίκος Κωστένογλου «θυσίασε» τον Σιαλμά, περνώντας στη θέση του τον Μάκο ο οποίος αγωνίστηκε μαζί με τον Δέλλα στο κέντρο της άμυνας. Όπως ήταν λογικό ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία του αγώνα και στ 65’ έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία.

Ο Μπούρμπος γύρισε την μπάλα στον Παππουλή, ο οποίος από το ύψος της περιοχής, έκανε τα σουτ με τον Αραμπατζή να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους.

Στο 66’ ο Σίσιτς έκανε τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ με τον Χόρχε Λόπεθ να κάνει την κεφαλιά και να ισοφαρίζει. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν για λίγα λεπτά, ωστόσο στο 79’ ο ΟΦΗ απείλησε εκ νέου, όταν ο Πίτσος έκανε το σουτ από τα πλάγια με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 81’ ο ΟΦΗ βγήκε εκ νέου σε αντεπίθεση, όταν ο Σίσιτς βρέθηκε απέναντι στον Αραμπατζή με το σουτ του να αποκρούεται από τον Αραμπατζή και την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την 6η θέση της βαθμολογίας που την αφήνει εκτός Ευρώπης και με δεδομένο, ότι ακολουθεί αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για να μπει στα play-off δείχνοντας ότι ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα από τον ΠΑΟΚ, καθώς προηγήθηκε και η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_AEK_OFI_260212{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό το ΑΕΚ-ΟΦΗ

Αδίκησε τον εαυτό της η ΑΕΚ, 1-1 με ΟΦΗ (photos+videos)



Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved