Τζεμπούρ: «Με... λύσσα και όρεξη»

Τζεμπούρ: «Με... λύσσα και όρεξη»

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τους στόχους του στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Ο Αλγερινός επιθετικός, ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» που αποχώρησε την Πέμπτη (23/02) από το «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς είχε επιλεγεί από την UEFA για αντιντόπινγκ κοντρόλ και εξερχόμενος από τα αποδυτήρια δεν αρνήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν αρκετή ώρα, μετά το τέλος του επαναληπτικού με την Ρουμπίν Καζάν.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ εμφανίστηκε αρκετά ευδιάθετος και χαμογελαστός, αν και τα σημάδια της κούρασης ήταν εμφανή στο πρόσωπό του. Ωστόσο, δεν είχε κανένα… πρόβλημα να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, υποστηρίζοντας αρχικά και με αρκετή δόση χιούμορ, πως το τέρμα κόντρα στους Ρώσους ήταν με διαφορά το πιο τυχερό που έχει πετύχει, ενώ για τα παιχνίδια με την Μέταλιστ, ανέφερε πως… λατρεύει να παίζει στο κρύο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ρουμπίν και πλέον στο… δρόμο του είναι η Μέταλιστ, για την οποία ο Αλγερινός δηλώνει πως δεν γνωρίζει πολλά πράγματα: «Μέχρι στιγμής δεν ξέρω πολλά πράγματα. Το ποδόσφαιρο της Ουκρανίας και Ρωσίας έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, γιατί έχουν κρατήσει μερικά στοιχεία, όπως την πειθαρχία και τη δύναμη και προσέθεσαν τη τεχνική με παίκτες από την Λατινική Αμερική».

Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο κόσμος, αλλά και ο Τύπος κάνει λόγο για συμμετοχή του Ολυμπιακού σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά και στο τρόπαιο του Europa League, σχολίασε: «Συχνά όταν μιλάμε για ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι ένα όνειρο. Όλοι το θέλουμε, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στη γη και να είμαστε ρεαλιστές. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο».

Για το αν υπάρχει διάθεση στην ομάδα μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο δυναμικός άσος, απάντησε: «Εγώ έχω πολλή όρεξη, όπως και η υπόλοιπη ομάδα και νομίζω ότι σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) αποδείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Με τη λύσσα και την όρεξη που έχουμε νομίζω ότι τα πράγματα μπορεί να είναι καλά για μας και στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και στο Europa League».

Παράλληλα, ο Ραφίκ Τζεμπούρ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ρόι Κάρολ: «Όπως είπα και πριν και στον αγώνα στην Ρωσία και σήμερα ήταν αποφασιστική η δράση του για μας. Είναι πολύ ταπεινός. Ήρθε το χειμώνα, ήταν δεύτερος τερματοφύλακας, έκανε ό,τι μπόρεσε και απέδειξε τι δυνατότητες έχει».

Όσον αφορά στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο το γεγονός πως αυτή ήταν η πέμπτη ευρωπαϊκή νίκη, ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλό, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για τον ελληνικό λαό είναι καλό να έχει έναν εκπρόσωπο στην Ευρώπη, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είναι σημαντικό να βλέπουμε πως μια ομάδα εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό. Αγωνιστικά, είναι σημαντικό γιατί είναι πολύ λίγες οι ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους.

Νομίζω ότι ήμασταν σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους του Champions League και εκπροσωπήσαμε τη χώρα και νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω. Βλέπετε ότι καταφέραμε και στην Ρωσία να κερδίσουμε, εκεί όπου πολλές ομάδες έφαγαν τα… μούτρα τους. Κρατήσαμε τα πόδια μας στο έδαφος και νομίζω ότι για τον Ολυμπιακό είναι καινούριο να αγωνίζεται εκτός έδρας και να έχει ελπίδες για τη νίκη, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν».

Ακόμα, ο «τρομοκράτης» μίλησε και για την κατάστασή του, αλλά και το αν αισθάνθηκε μερικές ενοχλήσεις στο πόδι του: «Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα πάρα πολύ και το κατάλαβα. Στο δεύτερο ήμουν σε καλύτερη κατάσταση».

Τέλος, ο Ραφίκ Τζεμπούρ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Βαχίντ Χαλίλχοτιτς για τον αποκλεισμό του από την Εθνική Αλγερίας.

Διαβάστε ακόμα: Μακούν: «Θέλω να μείνω»

«Χρυσάφι» για Παπαδόπουλο, Μιραλάς, Τζεμπούρ!



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved