Ζαραδούκας: «Περνάω ένα Γολγοθά»

Ζαραδούκας: «Περνάω ένα Γολγοθά»

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής Super League, Γιάννης Ζαραδούκας, μίλησε για τον σοβαρό τραυματισμό του, ο οποίος τον αναγκάζει να χάσει το Euro, για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για τη νέα σεζόν, όπου θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Αρχικά, ο διεθνής μπακ μίλησε στην Νοva για τα χρόνια όπου αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Ήμασταν γύρω στα σαράντα παιδιά εκεί πέρα, ήταν πολύ ιδιαίτερο για μας. Τότε ήμασταν εσώκλειστοι και μόνο σχολείο πηγαίναμε έξω. Για μας ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο και για τον τρόπο ζωής και από την υποδομή που αποκτήσαμε όλοι στο ποδόσφαιρο αλλά και από τη συμπεριφορά μας στη ζωή έξω. Σίγουρα τότε που ήμουν εγώ στην Παιανία είχα ως ινδάλματα μου τον Μινχ και τον Φύσσα και τους έβλεπα κι έλεγα ότι θέλω να μοιάζω κι εγώ σ' αυτούς να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα. Αυτό για μένα άργησε να γίνει αλλά έγινε και είμαι πολύ τυχερός γι' αυτό. Μια μεγάλη πίκρα είχα για το θέμα ήμουν έξι χρόνια δανεικός από τον Παναθηναϊκό και ποτέ δεν πήρα την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα. Αλλά αργότερα πιστεύω με βοήθησε πολύ ο Ολυμπιακός Βόλου για να παίξω καλά.»

Για τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου εντυπωσίασε: «Για μένα όσο σχολείο ήταν η Παιανία, άλλο τόσο σχολείο ήταν και ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος μου έμαθε πάρα πολλά και με ανέδειξε πάνω απ' όλα. Πάνω απ' όλα ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι παίκτες από αυτή την ομάδα που σε εισαγωγικά διαλύθηκε, παίζουν κάπου. Απλά μετά δείξαμε και πολύ καλά ατομικά στοιχεία, υπήρχαν βέβαια και πολλοί ξένοι στην ομάδα, αν και όσοι Έλληνες υπήρχαν ξεχωρίσανε.»

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα: «Το όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή είναι η Εθνική. Όταν είχαν γίνει τα πλέι οφ και ήταν ο κύριος Σάντος στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Βόλο, το είχα στο μυαλό μου αυτό ότι θα είναι ο κύριος Σάντος για να παίξω καλά. Φαίνεται ότι με παρακολούθησε και πήρα την ευκαιρία να με καλέσει. Το βλέπω αυτό και από πολλά παιδιά που ξεκινάνε τώρα το ποδόσφαιρο που προτέρημα τους και πρώτη δήλωσή τους είναι να πάω στην εθνική να δείξω κι εγώ τί είμαι κι αυτό είναι πολύ καλό παράδειγμα για όλους.»

Για τις συμμετοχές του στα παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία: «Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μπεναγιούν με θυμάται ακόμα γιατί στο Champions League με τον Ολυμπιακό με την Άρσεναλ που παίξαμε με χαιρέτησε κιόλας κι αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι ένας καλός αντίπαλος, εγώ βρέθηκα σε μια πολύ καλή μέρα και έπαιξα όπως έπρεπε. Αν δεν πιστεύεις στις δυνατότητες σου δεν πρόκειται να πας μπροστά. Πίστευα στις δυνατότητες μου, είχα κάποιους ανθρώπους που με βοήθησαν και ανύψωναν το ηθικό κάθε φορά κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να είμαι καλά. Αυτά τα δύο ματς δε φύγουν ποτέ από τη ζωή μου γιατί είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα, ειδικά που κατάφερα και άκουσα τον εθνικό ύμνο σε μια ξένη χώρα και όλοι σέβονται τον εθνικό ύμνο της άλλης χώρας και σου σηκώνεται η τρίχα.»

Ο Γιάννη Ζαραδούκας, σχολίασε και το καλοκαίρι που πέρασε, όπου ξεκίνησε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Με το Βόλο είχαμε ξεκινήσει 20 Ιουνίου προετοιμασία. Από τις 30 Ιουνίου και μετά μας έλεγαν ότι η ομάδα θα πέσει. Δεν υπήρχε ψυχολογία, ήμασταν και πάνω στο βουνό και κάναμε προετοιμασία για να παίξουμε Ευρώπη. Παίζαμε τα ματς, η ομάδα προκρινόταν αλλά υπήρχε πάντα μία ψύχρα μέσα στα αποδυτήρια γιατί ήταν αβέβαιο το μέλλον, μέχρι που αποδείχτηκε ότι πραγματικά ήταν αβέβαιο το μέλλον και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όποιος ήθελε πήγαινε για προπόνηση, όποιος ήθελε έφευγε από την ομάδα και πήγαινε σε άλλες ομάδες να κάνει προπόνηση, ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέραμε που θα ήμασταν, αλλά για μένα το θετικό είναι ότι μου είχε έρθει η Εθνική και ειδικά το πρώτο φιλικό που παίξαμε και μου είχαν έρθει αρκετές προτάσεις και ήμουν σε εισαγωγικά ευτυχισμένος γιατί θα είχα κάποια ομάδα.»

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Υπέγραψα στον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Αρχικά είχα υπογράψει με τον Παναιτωλικό ένα προσύμφωνο, αλλά μίλησα με τον κύριο Κωστούλα και του είπα ότι στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να αρνηθεί κανένας καταλάβετε με και αυτός ο άνθρωπος το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι σε καταλαβαίνω και βέβαια να πας και κάποια στιγμή θα ξανασυνεργαστούμε. Ποτέ δεν μετανιώνεις για μια επιλογή που κάνεις και δε μετανιώνω γι' αυτό γιατί μετά θα τα βλέπεις όλα αρνητικά, θα λες έπαθα τη ζημιά, τα έπαθα όλα. Πήρα αυτή την επιλογή και τελικά δεν μπορώ ότι δεν ήταν καλή.»

Σχετικά με τις σχέσεις του με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο ανταγωνισμός υπήρχε αλλά κι ο κύριος Βαλβέρδε από την πρώτη στιγμή με το που πήγα μου είπε ότι με υπολογίζει, να συνεχίσω τη δουλειά μου και πως κάποια στιγμή θα παίξω. Δεν είχα πρόβλημα γι' αυτό γιατί στον Ολυμπιακό ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια και κάποια στιγμή θα πάρεις την ευκαιρία σου. Για μένα αυτό ήταν το μειονέκτημα, ότι δεν είχα κάνει καθόλου προετοιμασία με την ομάδα και δε με βοήθησε καθόλου ώστε να δείξω αυτό που μπορούσα.»

Για τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα: «Είχα μιλήσει με τους ανθρώπους της Εθνικής και έπρεπε να πάω κάπου να παίξω για να έχω κάποια προτεραιότητα να πάω στην Εθνική μετά τα παιχνίδια που είχα κάνει. Είχα δύο προτάσεις να πάω δανεικός και διάλεξα τα Γιάννινα. Ήταν όλα καλά από την αρχή που πήγα εκεί και με την διοίκηση και με τον κόσμο που με βοήθησαν πάρα πολύ. Άρχισα να βρίσκω τη φόρμα μου πάρα πολύ εύκολα αλλά δυστυχώς υπάρχει μια μεγάλη παρένθεση. Τα Γιάννινα είναι ευκαιρία γιατί είναι μια πόλη για ποδόσφαιρο.»

Για την δύσκολη κατάσταση που ζει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα γιατί δεν είχα πάθει ποτέ κάποια ζημιά, ούτε κάποια θλάση, ούτε κάτι τέτοιο και ξαφνικά παθαίνω μια ρήξη χιαστού η οποία με λύγισε και στον αγωνιστικό χώρο γιατί σκέφτηκα ότι έχασα τα πάντα μέσα σε ένα λεπτό που έπαθα αυτή τη ζημιά. Χωρίς να το έχω ξαναπάθει, είπα είναι χιαστός, γιατί αμέσως άκουσα έναν θόρυβο, άκουσα ένα "κλακ" περίεργο και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι έχει γίνει γιατί μούδιασε και το πόδι και δυστυχώς από εκείνη τη μέρα και μετά έχει αρχίσει κάτι δύσκολο για μένα το οποίο προσπαθώ να το ξεπεράσω.»

Ο διεθνής άσος, τόνισε σχετικά με την απουσία του από το Euro: «Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι θα χάσω την Εθνική. Το πρώτο πράγμα είναι σίγουρα αυτό. Μετά τα επακόλουθα, το ότι θα κάνω χειρουργείο, το ότι είχα ήδη αρχίσει να βρίσκω κάποια φόρμα και θα ήμουν πιο έτοιμος για τη νέα χρονιά και τον Ολυμπιακό και μετά ξεκινούσαν όλα ένα ένα. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πανιωνίου οι οποίοι από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν πάρα πολύ για να πάω και στο νοσοκομείο όπως και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου τον Ολυμπιακό που ήρθαν αμέσως στο Μετροπόλιταν και με βοήθησαν να κάνω και την επέμβαση να κάνω και τις μαγνητικές να τα κάνω όλα. Ο πόνος ήταν μεγάλος και για το πόδι και για το EURO, αλλά συγκεκριμένα για το EURO η σκέψη ήταν ότι αφού έφτασα ως εδώ γιατί να μην πάω... Ήταν ανθρώπινο το κλάμα, αλλά αυτό που εμένα με γέμισε με πολλή δύναμη είναι ότι και μέσω της προσωπικής μου σελίδας στο facebook είδα ότι φίλαθλοι ανεξαρτήτου ομάδας μου έλεγαν όλοι περαστικά. Ας πούμε κι από τον Παναθηναϊκό που μπορεί να είχαν κάποια πικρία που δεν πήγα στον Παναθηναϊκό μου έλεγαν όλοι περαστικά κι ήταν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού του ΠΑΟΚ, κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Στα Γιάννινα μου έγραψαν δύο πανό με περαστικά και τέτοια που μου δίνουν δύναμη γιατί περνάω ένα Γολγοθά τώρα. Σίγουρα μου δίνει δύναμη ο κόσμος γιατί καταλαβαίνεις ότι στις δύσκολες στιγμές κάποιοι είναι διπλά σου ενώ συνήθως στα δύσκολα φεύγουν μακριά σου.»

Ο Γιάννης Ζαραδούκας, πρόσθεσε για τους Φερνάντο Σάντος, Τάκη Φύσσα και Σάκη Τσιώλη: «Προσπαθώ να τους έχω συνέχεια στο μυαλό μου, γιατί και ο Τάκης ο Φύσσας και ο κύριος Σάντος είναι ο άνθρωπος που με έχει πιστέψει μαζί με τον Σάκη τον Τσιώλη και προσπαθώ να τους έχω πάνω από το κρεβάτι μου σαν εικόνα. Με βοήθησαν πάρα πολύ και στην εξέλιξη της καριέρας μου και ακόμα και τώρα μου δίνουν δύναμη. Θα είμαι σίγουρα κοντά στην ομάδα να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ τα παιδιά. Μακάρι να ήμουν και εγώ σε αυτά τα άτομα που κάλεσε ο Σάντος και πιστεύω πως η επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι πολύ δύσκολη γιατί και οι πέντε παίκτες που υπάρχουν είναι πολύ καλοί παίκτες. Πιστεύω ότι ο κύριος Σάντος, όποιος προσφέρει κάτι και είναι πολύ καλός στο γήπεδο, το εκτιμάει και θα τον πάρει και στο EURO. Δεν πιστεύω ότι δε βλέπει έτσι τους παίκτες και το έδειξε και στο πρόσωπο μου το ότι την τρίτη κλήση που μου έκανε με την Κροατία για να παίξω, εγώ δεν έπαιζα στην ομάδα, έκανα μόνος μου προπόνηση και με πίστευε τόσο πολύ που με έβαλε κι έπαιξα. Θα μάθω άμεσα τις κλήσεις και θα πάω στο ξενοδοχείο να δω και τα παιδιά.»

Τέλος, για τη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό: «Δε θέλω να βιαστώ να σου πω την αλήθεια. Προετοιμασία θα κάνω κανονικά με την ομάδα τα τρεξίματα και το βασικό στάδιο και απλά δε θα μπορώ να πάρω μέρος σε όλα τα φιλικά αλλά σε μέρος αυτών για να είμαι 100% τον Σεπτέμβρη. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνω προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, από την πρώτη στιγμή μου συμπαραστάθηκαν και είμαι ευγνώμων για αυτό. Στα Γιάννινα ξέρουν ότι πήγα δανεικός για έξι μήνες. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται στο ποδόσφαιρο. Αν τύχει είναι πολύ καλά και στα Γιάννινα, δεν είναι άσχημα και μακάρι να σωθεί η ομάδα.»



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved