Δώνης Vs Τσιώλης και το… χρυσό 13άρι του τελικού!

Δώνης Vs Τσιώλης και το… χρυσό 13άρι του τελικού!

Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έδωσαν ραντεβού στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου, με δέλεαρ μια θέση στο ξέφωτο του τελικού. Οι δύο «στρατηγοί» των πάγκων (Δώνης -Τσιώλης) γνωρίζονται από παλιά, σε μία προϊστορία που ευνοεί ελαφρώς τον τεχνικό των Αρκάδων.

Αμφότεροι, φιλοδοξούν να δώσουν μέτρα στο ράφτη για καινούργιο κοστούμι - εν όψει της μεγάλης βραδιάς στο ΟΑΚΑ - μετά τη λήξη του Δώνης Vs Τσιώλης! Και καλά κάνουν. Κοτζάμ τελικός είναι αυτός, δεν είναι παίξε γέλασε. Και εάν ο Δώνης έχει δύο προηγούμενες εμπειρίες (εκ των οποίων στη μία ήπιε σαμπάνια από το… Αγιο Δισκοπότηρο), ο Τσιώλης είναι… άβγαλτος σε τέτοιου είδους μεγάλα ραντεβού.

Η προϊστορία σαφώς και δεν… παίζει μπάλα, ωστόσο προσφέρει έστω και ενδόμυχα ένα ψυχολογικό αβαντάζ στην ομάδα ή στην προκειμένη περίπτωση στον κόουτς που υπερέχει και την έχει με το μέρος του.

Μάλιστα ο Τσιώλης, στην πρώτη και τελευταία συνάντησή τους για τον θεσμό του Κυπέλλου την σεζόν 2007-08, πήρε με θεαματικό τρόπο την... ταυτότητα του Δώνη. Ο Θρασύβουλος …δάμασε το «αλογάκι» και με δύο εμφατικές νίκες σε Φυλή και Αλκαζάρ, πέταξε εκτός διοργάνωσης την τροπαιούχο ΑΕΛ από την οποία μάλιστα τον χώριζε και μια κατηγορία, δεδομένου πως η αθηναϊκή ομάδα χτυπούσε κάρτα, «εκεί - εκεί στη Β΄Εθνική» και οι Θεσσαλοί «όργωναν» τα γήπεδα της Super League.

Συνολικά, οι δύο προπονητές έχουν καθίσει έντεκα φορές face to face στην σκακιέρα των προπονητών με τον Τσιώλη να ΄χει το πάνω χέρι στα σημεία. Ο προπονητής του Αστέρα μετράει τέσσερις νίκες, έναντι τριών του Δώνη, ενώ τρεις αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες. Οποιος από τους δύο πιάσει το... χρυσό 13άρι μετά τους δύο ημιτελικούς, θα το «εξαργυρώσει» με το εισιτήριο για τον τελικό του ΟΑΚΑ και όπως προαναφέραμε βέβαια με ένα ολοκαινούργιο ραμμένο κοστούμι…

To Οnsports γυρίζει πίσω το ρολόι του χρόνου και θυμάται τα έντεκα προηγούμενα ραντεβού των δύο τεχνικών.

13/2/2005 – Β΄ΕΘΝΙΚΗ

Καλαμάτα - Λάρισα 0-2

Ο Γιώργος Δώνης βγήκε νικητής από το πρώτο… μπραν ντε φερ της προπονητικής του καριέρας με αντίπαλο τον Σάκη Τσιώλη. Η Λάρισα με σκόρερ τους Μακρή και Αμπούνα έστησε την σημαία της στην Καλαμάτα και το «τρένο» σφύριξε στη Μεσσηνία. Δώνης - Τσιώλης 1-0!

18/12/2005 - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Λάρισα - Ιωνικός 0-0

Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Δώνη είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. ωστόσο όσες φορές πάτησαν την σκανδάλη θόρυβος δεν ακούστηκε. Ο Ιωνικός έπαιξε με αντεπιθέσεις και εξαιτίας του εντυπωσιακού τερματοφύλακα των «βυσσινί» Κοτσόλη, δεν έφυγε με τη νίκη από το Αλκαζάρ. Στην μέση η ζυγαριά.


30/04/06 - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ιωνικός - Λάρισα 1-1

Ο Ιωνικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Λάρισα στο γήπεδο της Νεάπολης και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία. Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 28ο λεπτό με τον Καλαντζή, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε για την ομάδα του Τσιώλη με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Περόνε. Χωρίς νίκη ο Τσιώλης για τρίτο παιχνίδι κόντρα στον Τσιώλη.

24/09/06 - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ιωνικός - Λάρισα 1-2

Η Λάρισα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2`, κατάφερε να νικήσει 2-1 τον Ιωνικό και ο Δώνης έφυγε με το...τρίποντο στην βαλίτσα του από την Νεάπολη. Με τέρματα των Διγκόζη και Καλαντζή, η ΑΕΛ πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και ο Ιωνικός γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα. Αήττητος παρέμεινε ο Δώνης στις «μονομαχίες» με τον Τσιώλη.

05/03/08 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

Θράσύβουλος - Λάρισα 1-0

Ο… θρασύς Θρασύβουλος του Σάκη Τσιώλη, όχι μόνο κοίταξε βαθιά στα μάτια την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΛ, αλλά επικράτησε 1-0 με γκολ του Χαραλαμπάκη και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.Ο Τσιώλης σπάει το ρόδι και σημειώνει την πρώτη νίκη στην σειρά των προσωπικών αναμετρήσεων με τον Δώνη.

19/03/08 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ)

Λάρισα - Θρασύβουλος 1-3

Θρασύβουλος όνομα και πράγμα! Πέταξε με εμφατικό τρόπο εκτός ημιτελικής φάσης την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΛ! Ο Σάκης Τσιώλης οδήγησε την ομάδα της Φυλής στους «4» του Κυπέλλου και «πλήγωσε» για δεύτερη φορά την αγαπημένη του Λάρισα. Ο Χουάν Μανουέλ Μπαριέντος μετατρέπει σε one man show το ματς στο Αλκαζάρ και κάνοντας «χατ - τρικ» πνίγει τους «βυσσινί» στα νερά του Πηνειού.

26/10/08 – ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Θρασύβουλος – ΑΕΚ 3-3

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προηγήθηκε με 0-3 στη Φυλή αλλά στην επανάληψη έδωσε δικαιώματα στον εκπληκτικό Θρασύβουλο όχι μόνο να μειώσει αλλά και να ισοφαρίσει (3-3). Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν έδωσε το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα, λόγω έντονων αποδοκιμασιών των οπαδών της ομάδας.

17/10/10 - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Αν και νεοφώτιστος ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκει τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει δύο φορές στο σκορ και να φύγει με το βαθμό από το Περιστέρι. Δύο φορές προηγήθηκε ο Ατρόμητος (με τέρματα των Μπρίτο και Σαμπού )δύο όμως φορές απάντησαν οι παίκτες του Τσιώλη, με πρωταγωνιστές τους Μπρέσκα και Ντολεζάι.

06/02/11 - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 2-0

Πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έγειρε υπέρ του την πλάστιγγα της νίκης. Σκόρερ για την θεσσαλική ομάδα οι Μαρτίν και Ντολεζάι. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Τσιώλη κόντρα σε ομάδα του Δώνη.

11/09/2011- ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Αρης -  Ατρόμητος 0-1

Ο «πιστολέρο» του Ατρόμητου Κώστας Μήτρογλου ξαναχτύπησε μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και χάρισε το πρώτο τρίποντο στους «κυανόλευκους» στη φετινή Super League. Το 1-0 συνιστά την πρώτη νίκη του Ατρόμητου με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» και την τρίτη συνολικά με αντίπαλο τον Τσιώλη

29/01/2012 - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ο Τσιώλης παίρνει το... αίμα του πίσω από τον Δώνη, για την ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Υπό την τεχνική καθοδήγης του Καρδιτσιώτη προπονητή, ο Αστέρας Τρίπολης σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη επικρατώντας 1-0 του αήττητου Ατρόμητου στο Περιστέρι με σκόρερ τον Μπαρτολίνι. Τέσσερις νίκες ο Τσιώλης στην προϊστορία των ραντεβού με τον Δώνη.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved