Ορφανίδης: «Πρέπει να ορθοποδήσει ο Άρης»

Ορφανίδης: «Πρέπει να ορθοποδήσει ο Άρης»

Στην κρισιμότητα που είχε η χθεσινή (22/02) Γενική Συνέλευση για τον Άρη στάθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, Τάσος Ορφανίδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM», ο Τάσος Ορφανίδης είπε αρχικά: «Σε προσωπικό επίπεδο νιώθω μια ανακούφιση από την χθεσινή εξέλιξη. Ο σύλλογος πρέπει να ορθοποδήσει και ήταν πολύ κρίσιμη η χθεσινή γενική συνέλευση. Μαζί με τον πρόεδρο, τον κ. Αθανασιάδη και τον κ. Κόντη κάναμε τις επαφές στο εξωτερικό, προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις για τον Άρη και πιστεύω ότι βρήκαμε την καλύτερη δυνατή. Λειτουργήσαμε, όπως πάντα, με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και προσπαθήσαμε να έχουμε καθαρό μυαλό ώστε να κάνουμε την σωστότερη επιλογή.

Ακόμη και τώρα που μιλάμε όμως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί υπάρχει η ρήτρα εμπιστευτικότητας και θα πρέπει να διακινδυνέψουμε ώστε να πάψει το ενδιαφέρον του ομίλου. Η λύση αυτή είναι η καλύτερη για την ομάδα και επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν διακυβεύεται η παρουσία της ομάδας. Υπήρχε χθες στην συνέλευση μια ένταση και μια πίεση, δικαιολογημένα πάντως και θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να μείνουμε στο γεγονός ότι βρέθηκαν τα χρήματα και ο Άρης θα μπορέσει να βγάλει την χρονιά και να πάρει την αδειοδότηση για να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και η ομάδα βάλλεται από παντού. Ακόμη και χθες αυτό που ακούστηκε για τα 5 εκ ευρώ, θέλω να πω ότι δεν αφορά σε βεβαιωμένα χρέη αλλά σπεύδουν πολλοί να κακολογήσουν την διοίκηση και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, σύντομα όμως όλα αυτά θα πέσουν στο κενό».

Αναφορικά με την επένδυση που αναμένεται να γίνει στον Άρη, τόνισε: «Η τελική μορφή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, όπως και ο πρόεδρος χθες. Αυτή την στιγμή κοιτάμε πως θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Άρη και θα έρθουν τα χρήματα, δεν είναι σαφές ακόμη αν θα έρθουν μέσω φυσικού προσώπου ή με κάποια εταιρική μορφή. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό καθώς πρέπει να έχουν λήξει όλα μέχρι τις 31 Μαρτίου, τα περιθώρια είναι πολύ στενά.

Για μένα δεν είναι σημαντικό τώρα να μαθευτεί ποια είναι η εταιρεία αλλά να έρθουν τα χρήματα στα ταμεία της ομάδας ώστε να γίνουν οι πληρωμές που πρέπει, εν καιρώ πάντως θα γίνει γνωστό και το όνομα. Το πλαίσιο της συνεργασίας αυτή την στιγμή αφορά στο μάνατζμεντ της ομάδας και καταλήξαμε σε αυτή την μορφή, να έρθουν χρήματα στην ομάδα ενώ αργότερα, όσο προχωρά η συνεργασία, είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν οι όροι και να προκύψει ακόμη και θέμα αγοράς της ομάδας, είναι ουσιαστικά μια συνεχής διαπραγμάτευση αυτό που γίνεται. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει πρωτίστως τώρα είναι να έρθουν τα χρήματα, να γίνουν πληρωμές, να πάρουμε την άδεια και είναι πρώιμο να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο».

Ενώ για τη δεύτερη πρόταση, τόνισε: «Υπάρχει και αυτή η 2η πρόταση, είναι από διαφορετική εταιρεία, αφορά στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ και έχει καταληκτική ημερομηνία την 27η Φεβρουαρίου. Υπήρξαν καθαρά 2 διαφορετικές προτάσεις από διαφορετικούς ομίλους και η μία πρόταση δεν επηρεάζει την άλλη».

Τέλος, ο Τάσος Ορφανίδης υποστήριξε: «Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο κόσμος ότι ο Άρης και όλες οι ομάδες βάλλονται από παντού σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κρίση και πρέπει να φροντίσουν όλες οι ομάδες για την βιωσιμότητα τους. Όσα ακούστηκαν ενάντια στην πρόταση που έφερε η διοίκηση στην γενική συνέλευση είναι κακοπροαίρετα.

Καταλαβαίνω ότι ίσως υπάρχει κάποια δυσπιστία και να ήθελαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες ορισμένα μέλη αλλά έπρεπε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση χρόνου. Ο κ. Αθανασιάδης είναι γνωστός στον κόσμο του ΑΡΗ και κάνει πολύ μεγάλο έργο, σύντομα όταν γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες θα κριθεί από όλους ο κ. Αθανασιάδης και θα κριθεί θετικά. Όλοι όσοι είμαστε στην διοίκηση του αυτή την στιγμή τρέχουμε συνέχεια για να βρούμε λύσεις για τον Άρη».



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved