«Δεν υπάρχει εμπλοκή της εταιρείας με την ΠΑΕ»

«Δεν υπάρχει εμπλοκή της εταιρείας με την ΠΑΕ»

Για τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών του Άρη, μίλησε ο υπεύθυνος ανάπτυξης, Γιώργος Μποτζώρης.

Μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας, ο Γιώργος Μποτζώρης, αναφέρθηκε αρχικά στην καθυστέρηση της Γενικής Συνέλευσης: «Χθες έγιναν περισσότερες από 600 εγγραφές. Καταλαβαίνετε ότι 600 νέες εγγραφές σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα προκάλεσε μία σημαντική χρονική καθυστέρηση την οποία δεν την περιμέναμε. Υπήρχε και ένα ζήτημα με την απαρτία και αν δεν τακτοποιούνταν οικονομικά κάποιοι για να υπάρχει απαρτία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η γενική συνέλευση. Υπήρχαν περίπου 1.300 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

Οι ανανεώσεις στην Κοινωνία Μελών Άρη είθισται να γίνονται πριν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό συνέβαινε μέχρι πέρσι. Φέτος για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα ανανέωσης σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλες εποχές δεν υπήρχαν ούτε 1.300 άτομα στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ο κύριος όγκος ανανέωνε Απρίλιο και Μάιο. Συνεπώς δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης. Περιμένουμε ότι θα υπάρχει μία μείωση του αριθμού των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, κάτι που συνδέεται με την κρίση».

Αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσίασε η διοίκηση της ΠΑΕ, είπε: «Όπως τόνισε χθες ο κ. Αθανασιάδης οι δύο προτάσεις είναι σε εξέλιξη. Αυτό που παρουσιάστηκε χθες δεν ήταν ούτε καν η μία πρόταση. Ήταν το ένα μέρος μίας πρότασης επένδυσης η οποία θα εξελιχθεί από το καλοκαίρι και μετά.

Υπάρχει όμως και μία ακόμα, αρκετά πιο ξεκάθαρη, που μιλά για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, διαδικασίες όμως που είναι χρονοβόρες και δεν θα μπορούσαν να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της αδειοδότησης. Και οι δύο προτάσεις είναι ενεργές. Για ένα κομμάτι της πρώτης πρότασης αποφασίσαμε χθες και συνεχίζονται οι επαφές για την ευόδωση των προτάσεων, που η μία δεν αποκλείει την άλλη».

Για το ενδεχόμενο εξέλιξης της πρώτης πρότασης σε αγορά μετοχών: «Η πρόταση που παρουσιάστηκε χθες αφορούσε ουσιαστικά μία ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ Άρης από τη νυν διοίκηση της ΠΑΕ. Αυτό άλλωστε ήταν ζητούμενο και στις εκλογές που προηγήθηκαν. Αυτό το οποίο ουσιαστικά ψήφισαν τα μέλη της Κοινωνίας Μελών Άρη είναι ότι παρατείνουμε τη θητεία της διοίκησης κατά ένα χρόνο, ώστε να μπορεί να προχωρήσει στην ταμειακή διευκόλυνση που θα εισρεύσουν στα ταμεία».

Όσον αφορά στο πιθανό άνοιγμα που ακούστηκε, τόνισε: «Μιλάμε για μία πρόβλεψη και για ένα υποτιθέμενο λογιστικό άνοιγμα χρήσης. Πρόκειται για μία έννοια αφηρημένη. Το σίγουρο είναι ότι όταν εξασφαλίζεται η αναγκαία ρευστότητα,  το λογιστικό με το πραγματικό άνοιγμα δεν έχουν καμία σχέση. Αν εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα το πραγματικό οικονομικό άνοιγμα θα είναι πολύ μικρότερο».

Σχετικά με την αδειοδότηση της ομάδας, υποστήριξε: «Κύριο ζητούμενο είναι να λυθεί και το θέμα αδειοδότησης ή μη του Άρη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτό ετέθη ένα θέμα υπό μη ώριμες συνθήκες και υπό της ελλείψεις που αντιλήφθηκαν όλοι στην ενημέρωση».

Ενώ για τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ, τόνισε: «Είναι σημαντικό ότι συμβεβλημένοι σε αυτό το εγχείρημα δεν είναι η ΠΑΕ Άρης με κάποια εταιρία που δεν γνωρίζουμε. Οι ενδιάμεσοι άνθρωποι είναι η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, που ουσιαστικά είναι αυτοί οι οποίοι δανειοδοτούν την ΠΑΕ Άρης. Άρα η ταμειακή διευκόλυνση γίνεται από τους ανθρώπους της διοίκησης στην ΠΑΕ. Αν χρειαστεί να μετοχοποιήσουν θα το συζητήσουμε εκείνη την ώρα. Το πλάνο που παρουσιάστηκε είναι ότι αν πετύχει πρόκειται για πρόταση επενδυτικού ενδιαφέροντος, που φτάνει στην αγορά μετοχών της ΠΑΕ Άρης».

Μιλώντας για τις δύο εταιρείες, ξεκαθάρισε: «Αν ήταν εταιρίες φαντάσματα το πρόβλημα θα το είχαν οι άνθρωποι που εξασφαλίζουν τα χρήματα για να διευκολύνουν την ΠΑΕ Άρης. Το πρόβλημα δεν το έχει η ΠΑΕ αλλά οι άνθρωποι που δανείζονται χρήματα. Δεν υποθηκεύεται κανένα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία εμπλοκή του Άρη».

Αναφορικά με τις αγωγές που έχουν γίνει κατά της Κοινωνίας Μελών Άρη, είπε: «Το δικαίωμα του να αμφισβητείς κάποιον είναι υπαρκτό. Η αντίδρασή μας είναι όταν το διακύβευμα είναι ο Άρης. Όταν ο Άρης γίνεται το όχημα για να τεθούν οι οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις. Όταν κάποιος έχει κάποιες διαφωνίες θα πρέπει πρώτα να έρθει να τις εκφράσει και αν οι απαντήσεις δεν τον απαντούν θα μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κρίση και κίνηση.

Όταν δεν παίρνει κάποιος το μικρόφωνο για να διατυπώσει εκεί που πρέπει στη γ.σ. τις όποιες διαφωνίες του και το κάνει μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εφημερίδες και ραδιόφωνα τότε δεν στοχεύουμε τα άτομα αλλά τον σύλλογο. Εμείς κρινόμαστε στις γενικές συνελεύσεις, τις ψηφοφορίες και από αυτούς που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τη γνώμη τους εκεί που πρέπει. Χθες διατυπώθηκαν ερωτήματα που ήταν πολύ σκληρά. Είναι δικαίωμα του μέλους στα όργανα που πρέπει να εκφράσει αυτό που αισθάνεται».

Τέλος, για τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, τόνισε: «Η Λέσχη ελέγχεται αυτή τη στιγμή από ορκωτούς λογιστές, έλεγχο τον οποίο ζητήσαμε εμείς για να μην υπάρχει καμία σκιά σε θέματα εγγραφών, ταμείου κτλ. Πλέον εγκαθίσταται ένα σύστημα μηχανογράφησης που ελέγχεται από μία τεράστια εταιρία. Αποφασίσαμε όλα να γίνονται πλέον ηλεκτρονικά ώστε να είναι εύκολα ελέγξιμα».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved