Σολάκης: «Γιατί όχι play offs και τελικό;»

Σολάκης: «Γιατί όχι play offs και τελικό;»

Η όρεξη στον Αστέρα Τρίπολης έχει ανοίξει για τα καλά, μετά και τη χθεσινή (22/02) πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο «χρυσός» σκόρερ των Αρκάδων, Ηλίας Σολάκης, μίλησε στο Onsports και τόνισε πως δεν είναι ακατόρθωτη η συμμετοχή στα play offs και τον τελικό.

Ο έμπειρος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, με δηλώσεις που έκανε στο Onsports, απέδωσε τη μεταμόρφωση της ομάδας του στην παρουσία του Σάκη Τσιώλη, καθώς πλέον οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο: «Από την αρχή της σεζόν η ομάδα δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο και δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε.

Όμως, με την έλευση του κ. Τσιώλη, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η ομάδα δούλεψε περισσότερο σε θέματα τακτικής, ψυχολογίας και νοοτροπίας. Πλέον, ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Ο κάθε παίκτης ξέρει τι μπορεί να δώσει και να προσφέρει και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε μια χαρά».

Επόμενος αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο είναι ο Ατρόμητος, με τον Ηλία Σολάκη να τονίζει ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες: «Οι πιθανότητες στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι 50-50. Είναι δύο παιχνίδια και θα κυνηγήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν για να πάμε στον τελικό. Ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα. Όταν έρθουν αυτά τα παιχνίδια, θα τα δούμε συγκεντρωμένοι και με σεβασμό προς τον αντίπαλο».

Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας και για τον έμπειρο επιθετικό δεν είναι ακατόρθωτη η είσοδος στα play offs: «Ο πρώτος στόχος που ήταν η παραμονή εκπληρώθηκε κατά 99%. Όταν σου δίνονται οι δυνατότητες για κάτι καλύτερο, γιατί να μην το πιστέψεις. Γιατί να μην κυνηγήσουμε και την είσοδο στα play offs;

Έχουμε 5 παιχνίδια στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Όμως, δεν το σκεφτόμαστε ακόμα. Προτιμάμε να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν κάθε Κυριακή είμαστε αυτοί που πρέπει και κερδίζουμε τα παιχνίδια που πρέπει, τότε μπορούμε».

Όσον αφορά στην προσωπική του απόδοση, αλλά και την ηλικία του, καθώς διανύει αισίως το 38ο έτος του, νιώθει πολύ καλά, τονίζει ότι έχει τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο μπάλας και αυτό το βλέπει με τον Αστέρα: «Είμαι σε καλή κατάσταση και μπορώ να προσφέρω ακόμη. Έχω δυνατότητες να συνεχίσω να παίζω. Σε τέτοιες περιπτώσεις, παίζει ρόλο και η καλή ζωή. Θα παίζω όσο μου το επιτρέπουν τα πόδια μου.

Μπορώ να προσφέρω για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο και σκοπεύω να το κάνω. Το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι και θα δούμε τι θα γίνει. Θα ήθελα να μείνω. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που πληροί πολλά πράγματα. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να είναι σε μια ομάδα που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και που έχει δικές της εγκαταστάσεις».

Τέλος, για τη «μάχη» του πρωταθλήματος, ο έμπειρος επιθετικός έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, λόγω πάγκου και ποιότητας: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στο μεταξύ τους ντέρμπι. Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα έχει σημαντικό προβάδισμα. Είναι μεγάλες ομάδες και οι δύο, θα έχει ενδιαφέρον και θα κρατήσει σε αγωνία τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι αντέχει, αλλά για μένα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, γιατί έχει βάθος στον πάγκο και ποιότητα».



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved