Μπάντοβιτς: «Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Μπάντοβιτς: «Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Τα προγνωστικά του για τους αποψινούς αγώνες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού με Ουντινέζε και Ρούμπιν Καζάν, αντίστοιχα, έδωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. 

Ως φαβορί για την πρόκριση έχρισε τον Ολυμπιακό ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM». Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ στάθηκε, επίσης, στο ματς του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε, για το οποίο είπε ότι ο «Δικέφαλος» πρέπει να είναι προσεκτικός και να έχει υπομονή στο παιχνίδι του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς:

Πώς πρέπει να διαχειριστεί ένας προπονητής τον επαναληπτικό αγώνα ενός παιχνιδιού που έληξε 0-0, όπως αυτό του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Ουντινέζε;

«Πρέπει να έχει ισορροπία τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πρέπει να έχει, επίσης, υπομονή στο παιχνίδι του, καλές τοποθετήσεις στην επίθεση, υπομονή και σοβαρότητα. Πολύ σημαντικό βέβαια είναι να μην δεχθεί γκολ».

Οι σημαντικές απουσίες των Ντι Νατάλε και Ίσλα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα;

«Δεν μπορεί ένας προπονητής ότι θα έχει πιο εύκολό έργο λόγω κάποιων απουσιών. Είναι θετικό αποτέλεσμα το 0-0, δεν πρέπει, όμως, να πιστέψει κανείς ότι θα περάσει πιο εύκολα επειδή κάποιοι δεν παίζουν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι προσεκτικός και σοβαρός».

Τι είναι αυτό που σας έχει γοητεύσει στον Μπόλονι;

«Η διάταξη. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει φιλοσοφία και βγάζει, για παράδειγμα, καινούργιους παίκτες. Έχει συνδυασμούς και νομίζω ότι είναι μια ομάδα δεμένη. Ο ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από έναν παίκτη, κάτι το οποίο προσπαθώ να κάνω και εγώ. Ένας προπονητής πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να δουλεύει με όλους τους παίκτες. Είναι σημαντικό να μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση του ρόστερ και να έχει καλή επικοινωνία με τους παίκτες. Πρέπει να είναι σωστός, δίκαιος και τίμιος».

Σε ότι αφορά στο άλλο παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη  Ρούμπιν, πώς πιστεύετε ότι θα εμφανιστεί η Ρούμπιν;

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει όμως ρυθμό. Της λείπουν ματς, όπως φάνηκε από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, στη Ρωσία. Το ίδιο συνέβη και στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με την Μαρσέιγ. Εξαρτάται, νομίζω, από το πως θα είναι ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Αν είναι αυτός που είναι στα τελευταία παιχνίδια, τότε έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί. Στα τελευταία ματς είναι καλός ο Ολυμπιακός στο πρεσάρισμα».

Η Ρούμπιν ενδεχομένως ν’ αγωνιστεί με τρεις αμυντικούς. Κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό την εξέλιξη του αγώνα;

«Κάθε σύστημα έχει πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Στη διάρκεια αυτό αλλάζει, όμως, ανάλογα με τις θέσεις που παίζουν. Αν παίξει με τρεις αμυντικούς, ο κεντρικός άξονας θα είναι σαφώς γεμάτος. Δεν είναι απαγορευτικό όμως για τον Ολυμπιακό να το ξεπεράσει  αυτό».

Γνωρίζετε καλά τον Βαλβέρδε. Κατά πόσο, πιστεύετε, έχει προσεγγίσει αυτό που ονειρεύεται ο ίδιος για τον Ολυμπιακό;

«Αυτή την εποχή πρέπει να είναι ικανοποιημένος. Χαρακτηριστικό του Ερνέστο είναι το πρεσάρισμα ψηλά. Αυτό βγαίνει μόνο μέσα από την προπόνηση. Θέλει να έχει τον έλεγχο του ρυθμόύ, του παιχνιδιού και να κάνουν καλό ατομικό παιχνίδι κάποιοι παίκτες, όπως ο Μιραλάς. Θέλει, επίσης, όταν χάνεται η μπάλα οι επιθετικοί να πρεσάρουν πολύ καλά για να μην αφήνουν τον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τους χώρους». 



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved