Παπουλής στο Onsports: «Ονειρο ζω, μη με ξυπνάτε…!»

Παπουλής στο Onsports: «Ονειρο ζω, μη με ξυπνάτε…!»

Ο Φώτης Παπουλής επιστρατεύει την περίφημη ατάκα διαφημιστικού σποτ («πω, πω, πω, όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε…») και περιγράφει στο Onsports τα συναισθήματα για την πρόκριση του ΟΦΗ στους «4» του Κυπέλλου και τα φετινά κατορθώματα του κρητικού συλλόγου.

Κάθε άλλο παρά ποδοσφαιρικά… κουτσοφλέβαρος αποδείχτηκε ο μήνας που τρέχει για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Τα «δαγκώματα» του ΟΦΗ αυξάνονται και πληθύνονται, την ώρα που τα θύματά του αρχίζουν να κάνουν ουρά.

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Onsports, είπε το αμίμητο, «όταν μπαίνουμε στο γήπεδο παθαίνουμε Αλτσχάιμερ και τα ξεχνάμε όλα».

Ο Φώτης Παπουλής, μερικές ώρες μετά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μας παρέπεμψε στα λόγια του ατακοδόρου ψήστη της γνωστής διαφήμισης, στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μετά τις τρεις «μπαλοθιές» και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Δεν ξέρουμε εάν ο «γιατρός της πείνας» επιφυλάσσει και άλλα «βρώμικα» για τους «ομορφάντρες» του Ηρακλείου, το βέβαιο ωστόσο είναι πως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Και από όρεξη άλλο τίποτα στον εμβολιασμένο από τις εξωαγωνιστικές… ασθένειες ΟΦΗ.

- Αλήθεια, περίμενες πως θα περάσετε με εμφατική νίκη το εμπόδιο του Πανσερραϊκού;

«Μπήκαμε στο γήπεδο αποφασισμένοι να καθαρίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το παιχνίδι. Καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε σχετικά νωρίς την άμυνα του Πανσερραϊκού και από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πιο εύκολα».

- Επειδή ως γνωστόν τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, να θεωρήσουμε δεδομένο πως στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, δεν θα κατεβείτε για το γόητρο και τη μάχη των εντυπώσεων…

«Εδώ που φτάσαμε θα διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας το μερίδιο που μας αναλογεί για την πρόκριση στον τελικό. Στον ΟΦΗ θα έλεγα ότι ταιριάζουν τα λόγια του γνωστού διαφημιστικού σποτ, ΄όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε ΄. Ολοι στο Ηράκλειο ζούμε ένα γλυκό όνειρο τη φετινή σεζόν, διαγράφοντας εξαιρετική πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στην σειρά των διπλών αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό, δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ΄ ό,τι στα υπόλοιπα παιχνίδια. Θα τα δώσουμε όλα και εάν βρεθούμε σε καλή κατάσταση, όλα μπορούν να συμβούν…».

«Κλειδί το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη»

- Σε ποια σημεία θεωρείς πως θα κριθεί η υπόθεση της πρόκρισης στη διπλή σειρά των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό;

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη. Εάν καταφέρουμε να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, τότε όλα θα είναι ανοιχτά εν όψει της ρεβάνς στο Γεντί Κουλέ».

- Πόσο μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί για τον ΟΦΗ, η διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα στο «Γεντί Κουλέ»;

«Θα πρόκειται για σημαντικό πλεονέκτημα, εάν σταθούμε καλά στο Καραϊσκάκη και παραμείνουμε μέσα στο… κυνήγι της πρόκρισης. Σε αυτή την περίπτωση, αυτομάτως η πίεση θα μεταφερθεί στην πλευρά του Ολυμπιακού κάτι που θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευτούμε στην… καυτή έδρα μας με την συμπαράσταση των οπαδών μας».

«Στο πίσω μέρος του μυαλού ο τελικός και η κούπα…»

- Οι οπαδοί σας «διψούν» να ζήσουν ξανά τον αξέχαστο τελικό του ΄87 και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου…

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο ΟΦΗ βρίσκεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο κόσμος είναι λογικό να διψάει για την κατάκτηση του τροπαίου. Θα ήταν ψέματα εάν έλεγα πως ανάλογες σκέψεις δεν κυκλοφορούν στο πίσω μέρος όχι μόνο του δικού μου μυαλού, αλλά και των συμπαικτών μου. Μέχρι εκεί όμως, καθώς είναι ακόμη νωρίς για οτιδήποτε παραπάνω, από την στιγμή που μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό…».

- Φαντάζομαι πως αποτελεί σούπερ δέλεαρ η συμμετοχή στον τελικό, με 30.000 οπαδούς του ΟΦΗ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ;

«Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει και ονειρεύεται να ζήσει τέτοιες ξεχωριστές βραδιές. Το ιδανικό σενάριο είναι η συμμετοχή στον τελικό και η κατάκτηση του Κυπέλλου, που θα γραφτεί στην ιστορία και θα προσφέρει τεράστια χαρά στον κόσμο μας…».

Ο Καμπάνταης και το… Αλτσχάιμερ

- Πώς στα αλήθεια καταφέρνετε και τα πηγαίνετε εξίσου καλά σε δύο διοργανώσεις (πρωτάθλημα - Κύπελλο) παρά την ελλιπή καλοκαιρινή προετοιμασία;

«Σίγουρα κανείς δεν πίστευε στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα βρεθούμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θα είμαστε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει φαίνεται να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, βρίσκουμε τον τρόπο να αφήνουμε στην άκρη τα προβλήματα όταν βγαίνουμε στο γήπεδο και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

- Σε πρόσφατη συνέντευξή στο Onsports o Λεωνίδας Καμπάνταης είχε δηλώσει πως «όταν μπαίνουμε στο γήπεδο παθαίνουμε …Αλτσχάιμερ»…

«Αυτή ήταν η ατάκα της χρονιάς. Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους όλους στον ΟΦΗ, αφού μέσα με λίγες λέξεις αποτυπώνεται ό,τι ακριβώς συμβαίνει».

- Ποιο θεωρείς μεγαλύτερο πλεονέκτημα του φετινού ΟΦΗ;

«Ο φετινός ΟΦΗ είναι μια οικογένεια. Μια πραγματική οικογένεια και όχι σχήμα λόγου. Εάν δεν συνέβαινε άλλωστε αυτό, δεν θα… πατούσε πάνω από τα προβλήματά του και δεν θα διέγραφε ποτέ αυτή την εξαιρετική πορεία».

«Μεγάλος δάσκαλος ο Αναστόπουλος»

- Ποιος είναι ο ρόλος και η συμβολή του Νίκου Αναστόπουλου;

«Εχω πει και άλλες φορές, πως ο κ. Αναστόπουλος δεν είναι μόνο προπονητής στον ΟΦΗ. Είναι τεχνικός, γενικός αρχηγός, ψυχολόγος και γενικότερα λίγο απ΄ όλα. Διαχειρίζεται την κατάσταση με απίστευτη ωριμότητα και θετικό τρόπο. Είναι δίπλα μας ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Τεράστια η συμβολή του…».

- Πόσο… πλουσιότερος γίνεται ένας επιθετικός μέσα από την συνεργασία μαζί του, δεδομένου ότι υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κυνηγούς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Δεν το συζητώ. Είναι ευτύχημα για τον οποιονδήποτε επιθετικό να δουλεύει δίπλα του. Εχω μάθει πολλά πράγματα και μακάρι να καταφέρω να αποκτήσω στην πορεία, έστω και ένα μικρό μέρος από το δικό του ταλέντο. Μετά το τέλος των προπονήσεων καθόμαστε όλοι οι επιθετικοί και δουλεύουμε στα τελειώματα των φάσεων. Είναι μεγάλος δάσκαλος…».

- Μάλλον θα πρέπει να είσαι από τους καλούς μαθητές, εάν κρίνουμε από την συχνότητα με την οποία σκοράρεις την φετινή σεζόν και ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια…

«Διανύω μια καλή περίοδο. Χαίρομαι όταν σκοράρω και βοηθάω την ομάδα μου. Το γκολ αποτελεί όχι μόνο προσωπική, αλλά και ομαδική επιβράβευση. Προσωπικά, μου αρέσει τόσο να δημιουργώ όσο και να σημειώνω γκολ…».

«Προτεραιότητά μου ο... υγιής ΟΦΗ»

- Μεγάλη κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το μέλλον της καριέρας σου, δεδομένου πως το συμβόλαιο με τον ΟΦΗ ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι…

«Διαβάζω κι εγώ και ακούω όλα αυτά που γράφονται και λέγονται για δικές μου επαφές με άλλες ομάδες. Πραγματικά είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις. Το μυαλό μου αυτή την περίοδο βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην ομάδα μου. Η συνέχιση της συνεργασίας μου με έναν υγιή ΟΦΗ, αποτελεί προτεραιότητά μου, φτάνει να υπάρχουν τα κατάλληλα δεδομένα στον σύλλογο, μια σταθερή κατάσταση και μια οικονομική συνέπεια. Θα ήθελα πραγματικά να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την φανέλα του ΟΦΗ για πολλά ακόμη χρόνια…».

- Μετράει και το γεγονός πως ο ΟΦΗ σου έδωσε την ευκαιρία να «φτιάξεις» το όνομά σου και να τραβήξεις πάνω σου τα φώτα της δημοσιότητας;

«Σίγουρα ναι. Ο ΟΦΗ μου πρόσφερε την ευκαιρία να διαφημίσω τον εαυτό μου. Αυτή η ομάδα έχει την ικανότητα να «φτιάχνει» ποδοσφαιριστές και να τους κάνει… οπαδούς της. Είναι απίστευτο συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε αυτό τον υπέροχο κόσμο. Η οικογένεια του ΟΦΗ, αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο για όλους τους ποδοσφαιριστές».



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved