Γκούντγιονσεν: «Σώστε την ΑΕΚ»

Γκούντγιονσεν: «Σώστε την ΑΕΚ»

Προβληματισμένος με την κατάσταση που υπάρχει στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ο οποίος παράλληλα έκανε έκκληση στους μετόχους να βοηθήσουν την ομάδα.

«Οπωσδήποτε έχω τη δική μου ιστορία ως ποδοσφαιριστής, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένα κομμάτι αυτής της ομάδας, και μάλιστα ένα... κομμάτι που τρέχει να προλάβει να βοηθήσει αν γίνεται αγωνιστικά φέτος, μετά από την ατυχία που είχα. Προφανώς είναι μία πολύ λυπητερή κατάσταση αυτή που περνάει η ΑΕΚ αυτή την στιγμή και πραγματικά δεν αξίζει ούτε στο κλαμπ, ούτε οι οπαδοί του να την περνάνε», είπε αρχικά στην αθλητική εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» ο Ισλανδός μεσοεπιθετικός.

Σε ερώτηση για το αν θα ήταν καλύτερα να μην ερχόταν στην ΑΕΚ, ο Γκούντγιονσεν είπε: «Δεν σκέφτομαι τίποτα που να έχει να κάνει με το παρελθόν. Σίγουρα αυτό που συμβαίνει δεν έχει σχέση με αυτό που περίμενα, αυτή η ΑΕΚ είναι η πραγματική ΑΕΚ, όπως μου την περιέγραψαν, αλλά όπως το διαπίστωσα κι εγώ όταν έψαξα περισσότερα πράγματα για την ομάδα πριν πάρω την απόφαση να έρθω.

Σημασία δεν έχει τι σκέφτομαι εγώ, αλλά τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσει ο καθένας που μπορεί την ΑΕΚ. Εγώ μπορώ να βοηθήσω στο βαθμό που μου επιτρέπει η θέση μου σαν ποδοσφαιριστής, ας πούμε υπογράφοντας το χαρτί που μας ζητάνε, αλλά δεν μπορώ να δώσω τις λύσεις για το συνολικό πρόβλημα. Άλλοι μπορούν να τις δώσουν. Εγώ όμως, είμαι εδώ, είμαι στην ΑΕΚ, ότι περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω θα το κάνω. Η ΑΕΚ είναι μία τεράστια ομάδα, πρέπει όλοι όσοι είμαστε και γύρω από αυτήν, να την βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Παράλληλα, τόνισε πως θα υπογράψει το χαρτί που ζητάει η ΑΕΚ: «Αυτό είναι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω και θα το κάνω. Αλλά δεν θέλω να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Πρώτον μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν το έχω κάνει και δεύτερον, επειδή θα το κάνω εγώ δεν σημαίνει ότι είναι αναγκασμένοι να το κάνουν και οι άλλοι συμπαίκτες μου.

Δεν μπαίνω ούτε στα παπούτσια, ούτε στην τσέπη κανενός. Και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί η δική μου θέση με τη θέση των περισσότερων άλλων παιδιών. Γιατί εκείνοι μπορεί να προέρχονται από μία πολύ μεγάλη περίοδο που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και οι αντοχές δεν μπορεί να είναι οι ίδιες με μένα, που τα βιώνων για πρώτη φορά στην καριέρα μου».

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δοθούν λύσεις για την ΑΕΚ, τόνισε: «Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια μέτοχοι της ΑΕΚ ήταν κάποιοι πολύ ισχυροί επιχειρηματίες, ξέρω επίσης, έτσι μου λένε τουλάχιστον, ότι υπάρχουν πολύ πλούσιοι άνθρωποι που αγαπούν αυτή την ομάδα. Ξέρεις δεν μου είναι εύκολο να καταλάβω πως κινδυνεύουμε με τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ για κάποια χρήματα, από την στιγμή που υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Σίγουρα δεν μπορώ εγώ να πω στον καθέναν τι θα κάνει, αλλά είναι, αλλά είναι πραγματικά πολύ κρίμα.

Κι αναρωτιέμαι πως κανείς τους δεν σκέφτεται ότι αν η ΑΕΚ τους χρειάζεται πολύ κάποια στιγμή, αυτή είναι τώρα. Στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε βοηθήσει και δώσει τώρα τγν λύση για την ΑΕΚ θα τον γράψει η ιστορία. Αν θες και αυτό είναι ένα κίνητρο, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι βασικά η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ομάδα. Πραγματικά αν είχα μπροστά μου κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους, θα τους ρωτούσα τι το σκέφτεστε; Σώστε την ΑΕΚ συμφωνήστε μεταξύ σας... χθες, θα αφήσετε αυτή την ομάδα να καταστραφεί;»

Τέλος, για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ, τόνισε: «Πραγματικά το λέω και το πιστεύω, ότι αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα σε σχέση με τον εαυτό μου, ούτε βλέπω εμένα σαν ξεχωριστό κομμάτι. Θα κάνω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι. Να κοιτάξουμε όσο θα έχουμε την δυνατότητα τουλάχιστον, να κάνουμε καλά την δουλειά μας στο γήπεδο και να βελτιώσουμε την θέση της ΑΕΚ. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο και ούτε πρέπει να σκέφτομαι τίποτα άλλο. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να μην γίνει η ζημιά.

Η ΑΕΚ έχει αυτή την στιγμή ανάγκη τους ισχυρούς ανθρώπους που την αγαπάνε, δεν μπορεί να δώσει λύση άλλος. Είναι πολύ άσχημο για τους οπαδούς της ΑΕΚ να περνάνε αυτό το πράγμα, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Οι οπαδοί μας είναι απίστευτοι, είναι λίγο τρελοί κάποιες φορές, αλλά είναι απίστευτοι. Δεν αξίζουν αυτό που περνάνε, ούτε φυσικά και οι συμπαίκτες μου».



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved